Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21193
De la 07 Ianuarie 2003
122881260

Gastronomie: Ciorbă ţărănească

  • 15 March 2013, 23:00
Ingrediente: Telina – 200 grame, morcov – 200 grame, beapa – 200 grame, dovlecel – 200 grame, pastarnac – 200 grame, rosii – 200 grame, cartofi – 200 grame, pulpa de vita – 1 kg (atentie: pentru aceasta ciorba se poate folosi orice tip de carne: pui, porc sau curcan), bors – 1 litru, leustean – 1 legatura, sare, piiper, bulion – 2 linguri.
Mod de preparare: Curatam legumele, dupa care le spalam foarte bine sub un jet de apa. Legumele astfel curatate si spalate le vom toca in cubulete cat mai mici. Eu folosesc legumele tocate la dimensiunea de aproximativ 3-5 mm (legumele care sunt taiate la aceasta dimensiune poarta denumirea de legume in stil burnoose).
Luam o oala de 7 l in care punem uleiul de masline la incins, dupa care luam legumele si le adaugam pe rand. La inceput calim bine ceapa pana cand aceasta incepe sa se topeasca, dupa care adaugam radacinoasele, adica: morcovul, telina pastarnacul, cartofii si dovleceii.
Lasam legumele sa se caleasca bine, dupa care adaugam rosiile pentru a da culoare compozitiei. În timp ce legumele se calesc, noi luam bucata de pulpa de vita si o taiem in cubulete mici.
Peste legumele taiate adaugam aproximativ 3 litri de apa si lasam sa dea in clocot. Numai dupa ce a dat apa in primul clocot putem adauga carnea de vita. Este foarte important ca: dupa ce am adaugat carnea de vita sa dam focul la minim si sa lasam sa fiarba ciorba, astfel aceasta nu va mai face spuma iar zeama o sa ramana aproape clara.
Dupa ce a dat in clocot si carnea a inceput sa fiarba, adaugam si borsul crud (puteti folosi si bors la plic, dar atentie: nu va mai avea acelasi gust). Dupa ce a inceput sa fiarba ciorba taraneasca cu tot cu bors adaugam si cele 2 linguri de bulion, in acest fel ciorba va primi o culoare frumoasa si uniforma.
La sfarsit, inainte sa luam ciorba de pe foc, adaugam legatura de leustean tocata fin!
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Evreul şi Iisus Hristos
România şi Bulgaria nici n-ar fi trebuit lăsate să intre în UE
Victor Ponta nu vrea să bage România în Schengen
Timbrul de mediu a intrat în vigoare începând de ieri
taxa auto, calculată exclusiv pe baza emisiilor de CO2
Misterul celei mai importante scrieri a lui Dimitrie Iov
manuscrisul de la Spanţov.
Dar cu demisia nu încercaţi, domnule senator?
Durerea de măsele nu se mai tratează gratuit
Partidul i-a interzis să facă „teatru”
Stafia lui Mihai Tincu îl bântuie pe primarul Portariuc
Liderii de sindicat visează o lege a salarizării cum dăduse Ceauşescu
Pe cine a moşit Ţurcanu la conducerea ANSVA
Botoşani: Proiectul societăţii Nova Apaserv trebuie susţinut
numai că este necesară explicarea lui ca să fie înţeles
Mihăiţă şi Florin,
Ce de la Dracşani provin,
Au rămas tot în picioare,
După scandalul cel mare
Şi Florin Ţurcanu are o „Mătuşa Tamara”
Petru Grozavu:«Cardinalii» lui Putin
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog