Ingrediente: 1 pui dolofan, 4 cepe violete, 2 rosii, 3 ardei grasi, 0,5 l apa fierbinte/sau supa, boia iute + dulce de ardei, ulei, sare, piper, vin(fac.)
Mod de preparare: Am despicat puiul in 10 bucati (picioarele, spatele si pieptul în doua -aripile le-am lasat întregi ) si am curatat si taiat legumele.
Am scaldat pestisorii de ceapa în ceva ulei (reteta "originala"de la sat prevede o ceasca ..pentru mine prea mult), dupa care am asezat bucatile de pui deasupra si am condimentat. Amestecam putin.
Adaugam restul legumelor si amestecam din nou. Dupa vreo cîteva minute adaugam si apa fierbinte, sau supa (puiul meu fiind deja destul de grasut am adaugat apa, ca nu avea rost sa "stric" supa din congelator.
Cine doreste poate adauga si ceva vin.
Lasam sa fiarba la foc potrivit, adica sa clocoteasca jucaus, dar lejer ..pîna scade, iar ceapa, ardeii si rosia se topesc aproape.
Mod de servire: Papricasul de pui unguresc merge perfect lînga o mamaliguta, sau cartofi fierti si lînga orez.