Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Luni: 15 Aprilie 2013

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6528 lei
1 USD = 4.0873 lei


Număr accesări
Astăzi:
5934
De la 07 Ianuarie 2003
65210364

Gastronomie: Piept de pui la cuptor pe pat de spanac

  • 14 April 2013, 23:00
Ingrediente: Spanac – 600 grame, ceapa – 2 bucati medii, usturoi – 5-6 catei de usturoi, oua – 4 bucati, faina – 2 linguri, praf de copt – 1 pliculet, sare si piper, ulei, nucsoara, piept de pui – 600 grame, cajun, rozmarin praf, cimbru uscat, sfecla – 200 grame, hrean – 1 varf de lingurita, maioneza – 200 grame.
Mod de preparare: Începem prin a face pandispanul de spanac. Mai intai curatam ceapa si usturoiul, dupa care le tocam fin. Într-o tigaie calim ceapa si usturoiul, dupa care adaugam spanacul pe care in prealabil l-am scurs de apa.
Lasam sa se caleasca bine toate aceste ingrediente, mai exact pana cand spanacul isi schimba culoarea. Apoi adaugam sarea, piperul si nucsoara si luam de pe foc compozitia astfel formata, amestecand pentru a se omogeniza gusturile (legumelor cu ale condimentelor).
Într-un vas spargem ouale, adaugam faina si praful de copt, dupa care cu ajutorul mixerului le amestecam pana cand devin o compozitie omogena. Treptat adaugam cate o lingura de spanac si continuam amestecarea cu ajutorul mixerului, pana cand terminam compozitia de spanac.
Luam o tava, o tapetam cu folie de aluminiu, dupa care turnam toata compozitia de pandispan de spanac. Bagam tava in cuptor la 160 de grade si o lasam aproximativ 30 de minute.
Ne dam seama ca pandispanul de spanac este gata atunci cand la suprafata acestuia se formeaza o crusta crapata!
Intre timp pregatim si pieptul de pui la cuptor, astfel:
Luam pieptul de pui si il taiem in portii de cate 150 de grame fiecare. Cu ajutorul ciocanului de snitele batem pieptul de pui pana cand se formeaza ca si o foaie, cat de cat subtire.
Daca nu vrem sa sara bucati de carne prin toata bucataria si daca vrem sa obtinem o uniformizare corecta a carnii, este indicat sa punem o folie de plastic deasupra pieptului de pui atunci cand il batem cu ciocanul de snitele. Pasul 2 – ungem carnea de pui cu ulei (acesta poate sa fie de masline sau de floarea soarelui), dupa care facem un mix de condimente si tapetam carnea cu acesta.
Facem pieptul de pui rulouri, iar cu ajutorul unei scobitori sau a unui bat de frigaruie incercam sa le tinem in aceasta forma pe durata intregului proces de gatire in cuptor.
Punem toate bucatile de pui pe tava, dupa care le bagam in cuptor la temperatura de 160 de grade unde este si spanacul, pentru aproximativ 30 de minute.
La final vom face si sosul de sfecla, astfel:
Într-un recipient de blender punem sfecla strecurata de zeama, dupa care adaugam lingurita de hrean si maioneza.
Cu ajutorul blenderului facem pasta de sfecla omogenizand toate aceste ingrediente.
Dupa ce toate componentele acestui preparat culinar sunt gata, putem servi in forma dorita.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Horoscop
Bancul zilei: Ginecologul şi negresa
Moscova interzice unui număr de 18 oficiali de americani sp intre în Rusia
Cutremur pe piaţa publicităţii. Guvernul face voia lui Dan Voiculescu
Totul despre invenţia românească premiată la Salonul de la Geneva
ce este Roboscan Aeria, cine sunt cercetătorii care au lucrat la realizarea lui, cât a costat
Modern Calor vrea să devină vânzător de energie electrică
Ghinioane în şanţ la Spitalul judeţean Botoşani
Un nou magazin în Uvertura Mall
Bozi Demolatorul
Ioan Rotundu
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...
Ioan Rotundu
Dacă pavelele puse sunt proaste, de ce se continuă a se lucra cu ele?
Deputatul Roman plânge pe umărul bugetarilor
Video: Basarabia, pământ românesc
Oameni de afaceri, pregătiţi donaţiile!
Şi ipocrit şi cu oiştea-n gard
Canada: A încetat din viaţă un mare român din Montréal - Iosif Bota
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 14.03.2013
Botoşani: Conferinţa municipală PNl cu cele bune şi rele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!