Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Vineri: 15 Februarie 2013

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6434 lei
1 USD = 4.0320 lei


Număr accesări
Astăzi:
2290
De la 07 Ianuarie 2003
62543150

Gastronomie: Ruladă de caşcaval cu umplutură de cârnăciori

Ingrediente pentru umplutura: o ceapa mare, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei kapia sau gras rosu, taiat marunt,- 200g ciuperci, 1 ou, 2 linguri smantana, 4 linguri pesmet, 500g carnaciori proaspeti, 3 linguri ulei.
Mod de preparare: Mai intai incingem uleiul intr-o tigaie mare (eu am un wok pe care il folosesc la astfel de operatiuni) si calim ceapa si ardeiul, ambele taiate marunt. Dupa 1-2 minute, punem si carnea din interiorul carnaciorilor (de asta e musai sa folosim carnaciori proaspeti), amestecam bine si le calim toate impreuna, pana carnea isi schimba culoarea.
Punem ciupercile taiate marunt si lasam la foc mare 5-7 min sau pana si ciupercile sunt gata. Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi tragem de pe foc si amestecam oul, smantana si pesmetul. Nu e de gluma cu amestecatul, da? Trebuie ca umplutura sa fie cat mai omogena, ca sa se lege bine la copt.
La final, trevem totul prin blender, ca sa avem o pasta.
Ingrediente pentru foaia de cascaval: 450g cascaval dat pe razatoarea mare, 5 oua (4 daca sunt mari), sare si piper dupa gust.
Mod de pregătire: Pana pregatim umplutura, nu uitam sa incingem cuptorul la 180° si tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare, de 25x30cm cel putin. Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru foaie si turnam totul in tava, nivelam cu spatula si dam la cuptor 20 min.
Cand foaia e rumenita frumos, o rasturnam peste un prosop curat si rulam strans, asfel incat partea in care se vad bucatile de cascaval sa fie deasupra, ca doar vrem o rulada nu doar gustoasa ci si aspectoasa. Lasam foaia in prosop 10-15 minute sau pana terminam umplutura, apoi punem umplutura la mijloc, nivelam frumos si rulam cat de strans putem. Invelim rulada in folie de aluminiu, o reasezam in tava si o dam la cuptor 40 min.
Lasam intai rulada sa se raceasca la temperature camerei, apoi o dam la rece cel putin 10-12 ore, de preferinta peste noapte. Dar, la fel de bine, fiind destul de frig afara, putem sa scoatem rulada si in balcon pana se raceste bine bine si compozitia se leaga foarte bine.
Apoi, veti vedea ca nu aveti niciun fel de dificultate in taierea ei, puteti taia feliile cat de subtire doriti Si stiti cu ce merge cel mai bine si mai bine rulada noastra? Cu niste muraturi delicioase.
Sa va fie de bine!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Horoscop
Bancul zilei: Citiţi de sus în jos şi invers
România a crescut cu numai 0,2% anul trecut
e şi acesta un rezultat al lipsei reformelor, al scandalurilor politice şi al lipsei de proiecte economice
Ipocrizia prefectului Macaleţi
Ioan Rotundu
Uvertura Mall va gazdui primul magazin H&M din Botosani
Politica italiană, văzută de Elena, îngrijitoare la Roma
O noua acţiune a Politiei Sârbe împotriva Bisericii Ortodoxe Române din Timoc
îin scopul intimidării romanilor/vlahilor din localitate
Economiile Germaniei, Italiei, Portugaliei s-au contractat in ultimul trimestru din 2012
Încrederea în Biserica Ortodoxă Română este la cel mai scăzut nivel din ultimii 4 ani
Program pentru prevenirea consumului de droguri
Personal insuficient la Poliţia municipiului Botoşani
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Şmecher ieşean anchetat pentru înşelăciune
Un poliţist comisar acuză… câinii maidanezi
Alţi doi patroni botoşăneni trimişi în judecată pentru evaziune fiscală
Şef nou la Cadastru
Botoşăneni sclavi la suceveni… în Anglia
Mihai Ţurcanu bravează faţă de francezi
Spitalul judeţean: Damian, concurentul fără adversari
A început evaluarea activităţii directorilor instituţiilor de cultură
Gripa a ajuns şi în Botoşani
S-a obrăznicit comisarul Cătălin Radu?
Ioan Rotundu
Botoşani: Botoşănenii au descoperit rostul alocaţiilor europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!