Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17462
De la 07 Ianuarie 2003
122877529

Gastronomie: Şorici in saramura

  • 22 February 2013, 23:00
Ingrediente: Mod de preparare:
Înainte de a incepe pregatirea soriciului pentru saramura trebuie sa verificam daca acesta prezinta urme de par, iar daca acestea exista trebuie sa le inlaturam. Pentru a inlatura parul ramas (in urma parjolirii porcului) putem folosi flacara de la aragaz sau arzatorul pentru Crème brûlée (celebrul desert traditional frantuzesc).
Va recomand sa lasati un strat de 2-3 mm de grasime pe sorici, in acest fel preparatul dumneavoastra va fi mult mai rezistent si bineinteles mai gustos. În continuare trebuie sa taiem soriciul in fasii (felii) la dimensiunile dorite, apoi trebuie sa asezam toate aceste fasii intr-un borcan.
Usturoiul trebuie curatat bine si taiat in felii subtiri, iar feliile astfel obtinute trebuie puse peste soriciul din borcan.
Apa pe care urmeaza sa o folosim trebuie incalzita putin, in acest fel atunci cand punem sarea aceasta se va dizolva. Cand sarea s-a dizolvat complet adaugam amestecul astfel obtinut in borcanul in care avem deja soriciul si usturoiul.
Punem capacul pe borcan, il inchidem si agitam borcanul. Borcanul inchis ermetic trebuie pus la rece, fie in camara, fie pe balcon (daca acesta este deschis si afara este frig), fie in frigider.
Soriciul in saramura va putea fi consumat doar dupa minim 24 de ore, in aceasta perioada acesta se va mura si va “imprumuta” din gustul usturoiului. Daca puteti, incercati sa tineti la rece borcanul cu soriciul in saramura o perioada mai lunga de timp, chiar si 3-4 zile.
Pofta buna!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Peştişorul de aur şi preoţii unguri
OMV Petrom si Repsol vor explora împreună în România perimetre la mare adâncime
Moartea unui spion. Ce a dezvăluit Prizonierul X despre Mossad?
Dolineaschi anunţă garsoniere la preţuri populiste
Taximetristul a fost înjunghiat de un licean olimpic
S-au limpezit apele, investiţia Cornişa poate începe
Goana după câştigul nemuncit speculată inteligent de infractori
Botoşani: Poirtariuc crede în revitalizarea economică a Centrului Vechi
Arestat pentru că şi-a omorât soţia
Mimor s-a dat învins
Campania de depunere a cererilor de sprijin pentru fermieri, aproape de start
Violatorul gerontofil a fost arestat preventiv
IŞJ Botoşani: Violenţa din şcoli îngrijorează autorităţile
Florin Ţurcanu îl vrea şef la Serviciul Investiţii pe Sorin Clim
Criza politică de la Chişinău continuă
Ședinț㠄fără concluzii” între liderii AIE și președintele Timofti
Mark Gitenstein îl sfătuieşte pe catre John Kerry să fie cu ochii pe România
Patriarhia Romana vrea musai ore de religie în şcolile publice
Crotalierea, tatuajul sau CIP-ul nu-s mai bune,, domnule Curoreanu?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog