Ingrediente:
Mod de preparare:
Înainte de a incepe pregatirea soriciului pentru saramura trebuie sa verificam daca acesta prezinta urme de par, iar daca acestea exista trebuie sa le inlaturam. Pentru a inlatura parul ramas (in urma parjolirii porcului) putem folosi flacara de la aragaz sau arzatorul pentru Crème brûlée (celebrul desert traditional frantuzesc).
Va recomand sa lasati un strat de 2-3 mm de grasime pe sorici, in acest fel preparatul dumneavoastra va fi mult mai rezistent si bineinteles mai gustos.
În continuare trebuie sa taiem soriciul in fasii (felii) la dimensiunile dorite, apoi trebuie sa asezam toate aceste fasii intr-un borcan.
Usturoiul trebuie curatat bine si taiat in felii subtiri, iar feliile astfel obtinute trebuie puse peste soriciul din borcan.
Apa pe care urmeaza sa o folosim trebuie incalzita putin, in acest fel atunci cand punem sarea aceasta se va dizolva. Cand sarea s-a dizolvat complet adaugam amestecul astfel obtinut in borcanul in care avem deja soriciul si usturoiul.
Punem capacul pe borcan, il inchidem si agitam borcanul. Borcanul inchis ermetic trebuie pus la rece, fie in camara, fie pe balcon (daca acesta este deschis si afara este frig), fie in frigider.
Soriciul in saramura va putea fi consumat doar dupa minim 24 de ore, in aceasta perioada acesta se va mura si va imprumuta din gustul usturoiului.
Daca puteti, incercati sa tineti la rece borcanul cu soriciul in saramura o perioada mai lunga de timp, chiar si 3-4 zile.
Pofta buna!