Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16870
De la 07 Ianuarie 2003
122902519

Gastronomie: Supă albă cu carnaţi şi ciuperci

  • 26 November 2013, 23:00
Ingrediente: 400 gr carnati, o ceapa, 2 catei de usturoi, 500-720 ml bors acru, 3 ciuperci proaspete mari, 3-4 oua (ele se vor fierbe si adauga felii in fiecare castron dupa preferinta, in general se pune cam un ou de portie). 200 ml smantana, 2 lingurite maghiran, 2 lingurite chimen, sare si piper dupa gust .
Mod de preparare: Ouale se pun la fiert intr-o cratita. In alta cratita se pun ciupercile spalate, 2 catei de usturoi curatati si o ceapa curatata si taiata in 4, impreuna cu 3 pahare de apa. Cand incep sa clocoteasca, se adauga si cei doi carnati pe care i-am intepat din loc in loc cu furculita. Se fierb toate la foc mic timp de 40 de minute. Dupa care scoatem carnatii si ciupercile din cratita, iar supa o strecuram.
Cand carnatii si ciupercile s-au racit putin, le taiem felii subtirele. Punem din nou supa la fiert si adaugam 500-720 ml bors acru, dupa gust. (Eu am pus 720 chiar daca mi s-a parut cam acru la inceput, insa fiind servit cu cartofi, a fost bun). Se pun inapoi in supa carnatii, ciupercile si se adauga condimentele (sare, piper, chimen, maghiran). Cand da in clocot, se stinge focul si se adauga smantana.
Ouale fierte tari se decojesc si se taie fie in 4, fie felii si se pun pe fundul castroanelor. Peste ele se pune supa. Se poate servi simpla sau cu piure din cartofi si unt (piureul trebuie sa fie mai tare) amestecat cu pestisori de ceapa caliti usor (aurii). Se ia o gura de piure, una de supa. Astfel alternand, gustul este mai savuros. Pofta buna!
Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Noua venită în bloc
ANAF a modificat procedura obţinerii certificatului de scutire de TVA iî vamă pentru importuri
UE aşteaptă până vineri dimineaţa decizia Ucrainei privind Acordul de asociere
Umilit, la plecat din IŞJ şi ultimul mohican
Ioan Rotundu
„Marele risc pentru Republica Moldova ar fi un tratament cu aroganţă din partea UE
3 din 4 români vor Unirea Republicii Moldova/Basarabiei cu România
Nu am nimic de ascuns, eu am derulat cu Dunărea operaţiuni normale
poate fi desecretizată toată arhiva
Liderul Blocului Naţional al Revoluţionarilor, dat în urmărire internaţională
după ce a fost condamnat la închisoare
China şi trenurile de mare viteză
O istorie cu progrese, probleme şi acuzaţii de furt
Ploaie de medalii obţinută de România la Olimpiada Balcanică de Informatică
Acciza pe carburanţi este o măsura pentru a evita deflaţia, care ar fi dus la recesiune
oare Voinea crede ce spune?
Cum se poate risipi banul public de către primarul PSD de Ploieşti
preţurile au crescut de la 4 la 23 de milioane o banca, iar asfaltul va costa dublu
Când glasul raţiunii este orbit de ura politică
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum i-a fraierit de bani Elena Ursu pe unii primari locali
Cel mai important premiu obţinut de pompierii botoşăneni, dedicat unui copil salvat după 24 de ore de intervenţie
Modern Calor – Comunicat de presă
Mircea Oprea „Împăcare cu lumea”
Două incendii izbucnite din cauza coşurilor de fum
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog