Ingrediente: Linte 400 g, morcov 200 g, ardei gras rosu 200 g, ceapa 200 g, smantana de gatit 200 ml, sare, piper, boia de ardei dulce.
Mod de preparare supa crema de linte: Într-o cratita cu apa punem lintea la fiert (este bine ca inainte de a fi folosita sau fiarta sa fie lasata 12 ore la inmuiat, pentru a fierbe mai repede).
Îintr-o alta cratita punem la calit ceapa, morcovii si ardeiul gras. Dupa ce lintea a fiert timp de 20 de minute, o adaugam in cratita cu legume si le amestecam impreuna, apoi adaugam aproximativ 1 litru de apa si lasam sa fiarba in continuare.
Cand au fiert (legumele) le luam de pe foc. Cu blenderul facem supa crema si adaugam in timp ce mixam smantana de gatit, impreuna cu sarea si piperul (pentru gust), dar si boiaua de ardei dulce (pentru culoare).
Se serveste calda alaturi de crutoane.
Pofta buna!