Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16498
De la 07 Ianuarie 2003
122876565

Gastronomie: Varză cu bacon şi mămăligă

  • 21 February 2013, 23:00
Ingrediente: 4 portii.
Pentru mamaliga: 800 ml lapte integral, 200 g faina de porumb, 60 g branza gouda taiata bucatele mici (sau cascaval), 50 g unt taiat bucati, sare si piper dupa gust.
Pentru varza: 3 cepe taiate marunt, 2 ardei rosii taiati in cubulete mici, 8 felii de bacon taiate bucati, 1 varza de un 1 kg taiata fin, 300 ml apa calda + 1 cub de legume organic, 1/2 lingurita mustar dijon (optional si doar dijon), 30 g unt, 1 catel mare de usturoi razalit, 1 lingurita sos de soia, 1/2 lingurita otet balsamic, 1 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, sare si piper dupa gust, 1 lingurita patrunjel verde taiat marunt, marar verde (optional).
Preparare: Faceti mamaliga inainte cu cel putin 1/2 ora pentru a acorda acesteia sa se raceasca complet si sa fie intarita. Intr-o cratita puneti laptele si aduceti la o fierbere lenta apoi adaugati faina. Cu telul amestecati continuu la foc mic pana cand aceasta s-a ingrosat apoi stingeti focul.
Puneti bucatile de branza si unt si incorporati pana and s-au topit. Gustati de sare (puneti sare la sfarsit deoarece branza si untul vor influenta) macinati putin piper dupa care transferati mamaliga intr-un bol si lasati la rece. Cand s-a racit complet portionati in felii groase de aproximativ 1-1. 5 cm. Taiati marginea uscata.
Intr-o tigaie mare sau cratita de aluminiu caliti ceapa si ardeii in unt la foc mic 5 minute, apoi baconul si lasati inca 2 minute. Puneti usturoiul pentru 30 de secunde, cimbrul, oregano, soia, varza taiata, otetul balsamic si piper. Amestecati si continuati sa caliti inca 3-4 minute. Turnati cubul dizolvat in apa, distribuiti apoi acoperiti si fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute. Luati capacul si lasati sa fiarba in continuare pana cand varza este gata si sosul s-a redus.
Intr-o alta tigaie topiti putin unt la foc mediu si puneti feliile de mamaliga apoi prajiti pana cand au o crusta aurie pe fiecare parte. Cand varza este fiarta adaugati patrunjelul si gustati daca mai trebuie asezonata.
Mentiuni: Serviti cu felii de mamaliga si optional putina smantana deasupra si/sau cateva frunze de marar verde.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bărbatul de sub nevastă
Petrom, profituri record în 2012-3,94 miliarde de lei
Carnea de cal etichetată drept carne de vită ar putea proveni şi din Botoşani
Nicolae NEGRU:Cum descoperim mâna Moscovei sau revolta deputaţilor AIE
Compania OMV Petrom ar fi dispusă să demoleze rafinăria Arpechim
De ce ei pot şi noi nu?
Ioan Rotundu
Toţi directorii de şcoli sunt chemaţi la şedinţă cu şefii de la IŞJ
Mihaela Huncă, în delegaţie la Bruxelles
Botoşani: Ambiţiile şi orgoliile duc la prăbuşirea Spitalului judeţean
Cei de la AJOFM vor să-i înveţe pe ţigani să muncească
Discriminare salarială în sectorul privat
Şef de sector administraţie pieţe şi cimitire
Inginer concediat cu un an înainte de pensie
Rotaru se şi vede şeful Gărzii de Mediu
Cercetarea cazului cu taximetristul înjunghiat se face de procuror
Portariuc chiar crede că Armata îi va da terenul Lebăda
Hoţ prin în flagrant… la declanşarea alarmei
Suma din factură nu se potriveşte cu cea declarată de Modern Calorf
Arestat pentru omor calificat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog