Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Sâmbătă: 13 Februarie 2010

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6658 lei
1 USD = 4.0493 lei


Număr accesări
Astăzi:
4915
De la 07 Ianuarie 2003
63864739

Gastronomie atractivă: Ciorba vânătorului

  • 12 February 2010, 23:00
Ingrediente: 1 kg oase mistreţ (oasele detaşate de la ceafă cu puţină cărniţă , dar merg la fel de bine şi oase de porc domestic), 2 morcovi, 200 gr mazăre verde (poate să fie şi congelată), 200 gr păstăi fasole verde, verdeţuri (leuştean, ţelina, eu am folosit un amestec de verdeţuri pentru ciorbe care conţin şi roşii măcinate), 3-4 roşii decojite şi tăiate cubuleţe, circa 400 gr varză creaţă, 4 linguri Bors Maggi cu legume pentru acrit, sare după gustul fiecăruia.

Preparare: Punem oasele de mistreţ, după ce le-am spălat bine, în 5 l apă rece într-o oală pe foc şi adăugăm 2 linguri sare. Lăsăm să fiarbă la foc mic şi între timp spumăm. Curăţăm morcovii şi îi tăiem cubuleţe. Când carnea de pe oase e fiartă mai mult de jumătate adăugăm morcovii tăiaţi. Când aceştia sunt şi ei fierţi pe jumăte adăugăm mazărea, fasolea şi varza creaţă tăiată fideluţă. Lăsăm să fiarbă mai departe la foc molcom.
Între timp tocăm verdeţurile şi decojim roşiile pe care le vom tăia cubuleţe. Când sunt legumele aproape fierte adăugăm roşiile cu care le vom lăsa să fiarbă încă aproximativ 10 minute, mai potrivim gustul cu sare dacă e nevoie, după care adăugăm Borşul Maggie cu legume. La fiecare litru de ciorbă se adaugă 1 lingura de borş (eu am pus doar 4 linguri de borş datorită faptului că amestecul de verdeţuri folosit de mine conţin şi roşii ) cu care lăsăm încă 10 minute să dea în clocot după care se presară cu verdeţurile tocate mărunt (de preferinţă leuştean din abundenţă şi câteva frunzuliţe de ţelină verde).
Poftă bună!!!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Cine credeţi că urlă acum ca jurnaliştii să depună declaraţii de interese?
Bancul zilei: „Amabilitatea Britanică”
Horoscop
Secretele celor care nu se îmbolnăvesc niciodată
Demnitate românească în regiunea transnistreană
România priveşte Estul de sub scut
România a aprobat ajutorul de 100 de milioane de euro pentru Basarabia
NATO alături de Basarabia cere retragerea trupelor de ocupaţie
Clericii si mirenii ortodocşi români din diaspora,
chemaţi să revină la Biserica Mamă
Noi vorbim limba română şi punctum
Atenţionare meteorologică cod galben de ninsoare şi ploi
România nu a fost implicată în evenimentele din aprilie 2009
Transporturile de sare din Romania, împotmolite pe drum
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Comentariul comentariilor (XXVIII)
Ioan Rotundu
Accidente provocate de copii năzdrăvani, cu sania şi cu căruţa
Jurista Miulescu, a preluat, provizoriu, postul de secretar al Primăriei Flămânzi
Mircea Geoană vine la Botoşani la Conferinţa Judeţeană a PSD
Asociaţiile de proprietari îşi fac de cap
Peste 60 de magistraţi nu vor mai avea pensii nesimţite
Drujba l-a „tăiat” la portofel
S-a luat la întrecere cu trenul
Guvernul Boc i-a faultat din nou pe profesori… cu Bacul
UE vrea agricultori botoşăneni
Contabilii de la primării mai au nedumeriri cu salariile bugetarilor
Vine la cerşit… voturi
Ministrul Funeriu vrea o reformă şi mai trăsnită decât cele de până acum
el vrea învăţământ filandez după hachiţe şi tipicuri româneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!