Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19978
De la 07 Ianuarie 2003
122880045

„Gelu Strpăreju” şi sfruntările faţă de tradiţiile electorale

  • 14 November 2008, 23:00
Încă de la desemnarea sa drept candidat PNL la Camera Deputaţilor în Colegiul Botoşani Vest – Curteşti de către PNL, Gheorghe Ciubotaru şi-a propus să abordeze o campanie electorală total diferită de cea a restului candidaţilor, indiferent de culoarea lor politică. În primul rând a anunţat că nu va organiza spectacole grandioase de muzică populară sau uşoară, care să adune mii de botoşăneni, pentru că el nu vrea să ajungă în Parlament pe ritmuri de muzică, ci având în geanta de deputat nevoile botoşănenilor, pentru a le rezolva. Iar aceste nevoi le va culege singur, bătând la uşa alegătorilor din colegiul pentru a-i cunoaşte aşa cum sunt şi pentru a fi cunoscut aşa cum este şi nu după cum îl înfăţişează alţii.
Până acum, în calitatea sa de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, funcţie cu rang de ministru subsecretar de stat, n-a avut timp să se implice în campanie la nivel de Botoşani. De joi, când a susţinut prima conferinţă de presă în calitate de candidat, a anunţat că „m-am întors acasă, pentru a fi în mijlocul alegătorilor”. Adică şi-a luat concediu.
De la alegerile din 2004, viaţa sa s-a schimbat mult. A urmat mai multe studii post-universitare, şi-a luat masteratul, s-a specializat pe probleme militare interne şi externe urmând mai multe cursuri de specialitate. Ca vicepreşedinte ANPC a acţionat în direcţia perfecţionării legislaţiei privind apărarea cetăţeanului de agresiunea furnizorilor de servicii dar şi a comercianţilor. Toate demersurile sale pot fi citite cu interes pe blogul său, blog care, într-un scurt timp a atins o popularitate ce-a depăşit-o cu mult pe cea a unor oameni politici sau de artă, din showbiz sau sport deveniţi celebri.
Gheorghe Ciubotaru a intrat în politică imediat după evenimentele din decembrie 1989, el nefăcând parte din rândul membrilor PCR. Lucrurile trăsnite i-au plăcut încă de la primii paşi în politică. „Ce am realizat ca om politic? În 1990 m-am alăturat lui Ion Raţiu, supranumit îngerul democraţiei, iar FSN-iştii, PSD-.idiştii de astăzi, au pus papion la un măgar şi l-au dus la o întrunire politică organizată de Raţiu, fugărindu-i pe participanţi” – îşi aminteşte Ciubotaru.
„M-am înscris în politica de dreapta şi am rămas fidel ei. Sunt liberal de 18 ani, am trecut prin multe, am suportat multe umilinţe din partea celor care se cred astăzi salvatorii ţării de la criza economică, şi mă refer aici la social-democraţi, care şi-au tot schimbat denumirea partidului, crezând că aşa îşi vor uşura conştiinţa de păcate”, susţine candidatul liberal.
Ciubotaru susţine că de va ajunge în Parlament, nu va sta la masă cu Iliescu, Năstase, Dan Ioan Popescu, Dan Voculescu, Miki Şpagă, dar nici la Botoşani cu Costică Conţac şi fiul său mic care calcă apăsat pe urmele tatălui. Dealtfel, despre familia Conţac liberalul are reprezentarea că de când preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac le-a închis robinetul de la bugetul judeţului, aceştia urlă ca din gură de şarpe.
În schimb, când vine vorba de PNL, Ciubotaru are alt discurs. El susţine că guvernarea liberală a fost cea mai eficientă guvernare de după 1990 încoace. A creat peste 600 de mii locuri de muncă, au fost creşteri bugetare, rectificări pozitive, investiţii, şcoli, salarii şi pensii dublate.
În opinia sa, în condiţii de criză ca cele de acum, numai un guvern de dreapta poate aduce soluţii pentru a feri România de efectele grave ale crizei mondiale. Este nevoie de o solidaritate socială, consideră Ciubotaru. „Ştim că profesorii merită mai mult şi vor primi mai mult, dar nu prin crearea dezechilibrelor economice şi inflaţie, ci pe măsură ce economia permite. Guvernul României este unul responsabil şi nu poate duce ţara înapoi economic” – este poziţia pe care stă situat politic în momentul de faţă, Ciubotaru.
El se consideră reprezentant al dreptei în Colegiul 5 Botoşani Vest – Curteşti şi crede în liberalism, de care s-a ataşat de peste 18 ani. Pentru început, Ciubotaru a declarat că va sprijini toate proiectele administraţiei locale. „Ieri (adică joi) am intervenit la MIRA pentru urgentarea unei HG privind patrimoniul public al Botoşanilor” şi-a încheiat candidatul PNL discursul de intrare în campania electorală. N-a uitat să le ureze competitorilor săi din colegiu deplin succes, să se lupte cu mijloace curate şi civilizate, cu programe.
Conferinţa de presă s-a încheiat în împărţirea către presă a pachetelor cu salamul din biscuiţi ce poartă marca „Gelu Străjeru”, dar şi a broşurii sale electorale. După care Ciubotaru a plecat în zona Manoleşti Deal, să stea de vorbă cu alegătorii, să le dea să guste din salamul de biscuiţi, conceput după o reţetă botoşăneană de post, să le înmâneze câte o broşură electorală şi să-i invite la vot. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXLI)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
le-a venit mintea la cap criza economică i-a adus cu picioarele pe pământ
Horoscop
Urarea moşneguţului către tinerii miştocari
Pactul cu diavolul
Băsescu şi cina cea de taină
Vânzări şi cumpărări în condiţii de criză economică
Atenţie asupra Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor
Supermarketurile, controlate din nou
Comunicat de presă
CENTRUL DE DEZVOLTARE MANAGERIALĂ
Referitor la acordarea de despăgubiri pentru aparatura electrocasnică deteriorată
Are Rusia „tulburări de personalitate”?
Ataşatul politic al Ambasadei SUA vrea să destabilizeze România?
Sediul PD-L Botoşani păzit mai ceva ca Palatul Parlamentului
portocalii au furat bannerele lui Liviu Conţac şi le-au dosit în sediul partidului liberalii şi social democraţii au stat de veghe în jurul sediului pentru ca afişele furate să nu fie scoase din imobil
Câmpanu vrea să îi vindece pe pedelişti de cleptomanie
Oprişanu îi cere public demisia şefului Poliţiei Comunitare
Câmpanu vrea să facă plângere împotriva primarului de Mihălăşeni
Caloriferele electrice ard la buzunare dacă nu-s păzite!
Ajutoarele pentru sinistraţi continuă să curgă
Noi controale, noi amenzi!
Li s-a majorat salariul, dar au fost şi împuţinaţi ca număr
Elevii de liceu săraci nu vor mai primi calculatoare
Un nou val de disponibilizări
Vopsele de păr periculoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog