Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25028
De la 07 Ianuarie 2003
122885095

Generala Huncă nu dă semne că s-ar teme de Ţurcanu

  • 18 January 2013, 23:00
Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, nu are de gând să ia în seamă avertismentul preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, de a nu desfiinţa unităţi de învăţământ în anul şcolar viitor.
„Nu fac altceva decât să aplic legea”, a fost explicaţia Mihaelei Huncă, referitor la faptul că pentru stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar a anunţat închiderea unor şcoli sau grădiniţe. În aceste condiţii, Mihaela Huncă declară că nu îşi face griji pentru siguranţa postului pe care îl ocupă. „Cine m-a numit îmi poate cere demisia, nu altcineva”, a mai spus Mihaela Huncă.
Într-un comunicat de presă, conducerea IŞJ explică faptul că, „având în vedere Ordinul MECTS nr. 6212/13.11.2012 privind aprobarea Metodologiei pentru funcţionarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014, ale art. 63 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi pentru respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a propus fuziunea Şcolii Gimnaziale „Sfânta Maria” Botoşani cu Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Botoşani”.
În acelaşi comunicat se arată că în urma fuziunii, o parte dintre elevii Şcolii Gimnaziale „Sfânta Maria” vor fi integraţi în clasele de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, iar restul vor rămâne în clase de sine-stătătoare. Această organizare nu va afecta personalul din cele două unităţi de învăţământ.
„În ceea ce priveşte propunerea de închidere temporară a Grădiniţei Cheliş, aceasta a venit din partea conducerii unităţii de învăţământ, având la bază faptul că efectivul de copii necesar pentru constituirea unei grupe se află sub limita minimă prevăzută de lege.
De asemenea, Şcoala Primară nr. 5 Poiana fiind închisă, unitatea apărând în reţeaua şcolară pentru anul 2012-2013, este necesară scoaterea ei din reţea prin decizia Consiliului de Administraţie al I.S.J. Botoşani. De altfel, solicitarea a fost făcută de către conducerea Şcolii Gimnaziale „Ioan Murariu” Cristineşti”, mai explică reprezentanţii IŞJ, legat de propunerile pe care le trimit la Ministerul Educaţiei pentru organizarea reţelei de învăţământ în judeţul nostru, în anul şcolar viitor.
Aceste măsuri au fost însă criticate de preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, care a afirmat că nu va permite să se meargă pe aceeaşi linie ca în anii trecuţi. Acesta a ţinut să le reamintească prin declaraţia sa social democraţilor că în promisiunile lor electorale s-a aflat şi cea care se referea la deschiderea unor şcoli, nu la închiderea acestora. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Încurcăturile peştişorului de aur
Varanul Dan Voiculescu se simte în pericol
“Nu vrem sa va cucerim sau sa va luam casele ori slujbele!”
USL se bâlbâe în privinţa imunităţii parlamentare
Discuţii tensionate la Bruxelles intre Mona Pivniceru şi Catherine Day
Cum a fraierit Ecaterina Andronescu 22.000 de educatori şi învăţători
Persoanele cu HIV sau SIDA vor să-şi ia tratamentele din spitale
Proprietarii de centrale nu vor să se mai lase jumuliţi de Modern Calor
Citirea apometrelor de către angajaţii de la Nova Apaserv începe cu „blocurile problemă”
Botoşani: Primarul Portariuc iar a făcut-o de oaie.. cu Ţurcanu
Aglomeraţie la schimbarea permiselor auto
Deputatul Roman îi invită la pace pe Ţurcanu şi Portariuc
Acţiune în forţă a poliţiei în 12 locaţii din Botoşani
Ţurcanu răspunde tăios primarului uituc Portariuc
Traficant de botoşăneni extrădat din Marea Britanie
Roman va deveni politician de rang naţional
Dosar penal pentru pescuit cu plase monofilament
Gastronomie: Pui la cuptor cu lapte şi lămâie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog