Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12448
De la 07 Ianuarie 2003
122872515

Geoana despre PSD: Reputatia noastra ca partid este mai rea decat oricand in urma acestei campanii

  • 30 November 2014, 23:00
Senatorul Mircea Geoana a declarat ca la congresul PSD din primavara lui 2015 presedintele de onoare Ion Iliescu nu ar mai avea loc in viitoarea structura de conducere a partidului, transmite Agerpres. Geoana a vorbit duminica de un "razboi pe doua fronturi in PSD" si a sustinut ca echipa Ponta - Dragnea "nu poate sustine un front deschis si cu Geoana si cu Iliescu in acelasi timp".
"Este o chestiune de strategie politica. (...) Nu poti sa sustii un razboi pe doua fronturi. Si atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghita sa demisioneze din partid care nu are nicio valoare, pozitia lui in PSD nu este cheia puterii lui, hai sa inchidem putin frontul asta (n.r. prin demisia din PSD). Oricum, dl. Iliescu nu mai are vreun loc in structura de conducere a partidului ca presedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scapa (...) si atunci se concentreaza pe razboiul cu mine in continuare", a afirmat duminica Geoana la televiziunea publica.
Potrivit acestuia, pozitia de inalt reprezentant al Guvernului a fost "o chestiune de poza".
"Nici macar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic, a fost o nevoie, ca si in 2011, cand au avut nevoie de voturile mele ca sa cada guvernul Ungureanu si m-au readus in partid, si acum cand au venit alegerile prezidentiale au avut nevoie de imaginea mea", a spus Geoana.
El a sugerat ca ar fi putut candida la presedintie din partea altui partid.
"Putem discuta de ce nu am candidat la presedintie pe o alta candidatura decat a PSD. Cand am candidat in 2009, cand am condus PSD, nu mi s-a parut mie, poate ca am gresit din punct de vedere electoral, dar emotional nu puteam sa fiu perceput ca sunt cel care conduce la infrangerea candidatului PSD. In continuare cred ca Victor Ponta a gresit candidand. (...) Omul nu si-a dorit sa candideze de fapt, ci a fost impins de oamenii din jurul lui", a sustinut Mircea Geoana.
Intrebat daca unul dintre acestia este Sebastian Ghita, el a raspuns afirmativ. "Da, in mod evident, anturajul lui imediat. (...) Ii aduce media, ii aduce bani, ii aduce anumite zone de influenta", a adaugat Geoana.
Fostul presedinte al PSD a mai sustinut ca "exista in clipa de fata o iritare extraordinar de puternica a stangii europene in ceea ce priveste modul de organizare a campaniei pentru prezidentiale a candidatului PSD-UNPR-PC. Unul dintre argumente este, in opinia lui Geoana, ca o astfel de campanie este total anti-agenda europeana de stanga atunci cand contine atacuri impotriva unui minoritar religios si etnic. "Reputatia noastra ca partid este mai rea decat oricand in urma acestei campanii", a sustinut Mircea Geoana.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Klaus Iohannis, mesaj de Ziua romanilor de pretutindeni
Vom cladi impreuna acel loc in care ne vom bucura sa traim, nu din care vom fi tentati sa plecam
Rusia si-a intensificat exercitiile militare in Transnistria
Strigăt către Ţară!
Dunamica economiei: Hincă primeşte premiul Academiei Române
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.11.2014
Lumea lu' Rotundu: Duşmancele
Bancul zilei: Doar pentru românii deştepţi
Horoscopul zilei
Raspunsul lui Klaus Iohannis la scrisoarea deschisa adresata de un grup de intelectuali dupa zvonurile privind numirea lui Dan Mihalache la Cotroceni
Raman credincios promisiunilor si angajamentelor pe care mi le-am luat fata de romani
Ziua Naţională a Ţării mele, zi crucială
Ioan Rotundu
Botoşani/Lişna: Masacru bovin comis de animale sălbatice
Prefectul judeţului mulţumeşte pentru mobilizarea de Ziua Naţională
Măsuri pentru eventuale situaţii de criză generată de anotimpul rece
Parada militară a trezit patriotismul în inimile botoşănenilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog