Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2116
De la 07 Ianuarie 2003
122887765

Georgieni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană

  • 10 August 2009, 23:00
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au reţinut, cu sprijinul poliţiştilor de la Siret, trei cetăţeni din Georgia, care au trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina spre România, cu intenţia de a-şi găsi de lucru în ţara noastră. Incidentul s-a petrecut duminică noapte, în jurul orelor 23.30. Un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au observat în zona localităţii Mihăileni, un foc de semnalizare executat de grănicerii ucraineni. Imediat s-a luat legătura cu grănicerii ucraineni, prin intermediul Centrului de Contact Porubne, aceştia confirmând faptul că pe direcţia respectivă s-a produs o trecere ilegală a frontierei de stat, cu sensul dinspre Ucraina spre România.
„În urma cercetării zonei respective au fost descoperite urme de trecere a frontierei dinspre Ucraina spre România. Poliţiştii de frontieră au folosit aparatura de vedere pe timp de noapte din dotare, reuşind să identifice trei cetăţeni care se îndreptau spre ferma din localitatea Sinăuţi - Mihăileni. Imediat, poliţiştii de frontieră botoşăneni au solicitat sprijinul colegilor de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret dar şi al poliţiştilor de la Poliţia oraşului Siret. Colegii chemaţi să sprijine echipajul de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost coordonaţi de către poliţiştii de frontieră care aveau în dotare aparatura de vedere pe timp de noapte, reuşind să-i descopere şi să-i reţină pe cei trei cetăţeni la aproximativ 500 metri de frontieră”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Minodora Răcnea.
În momentul în care celor trei cetăţeni li s-au solicitat documentele de identitate, poliţiştii de frontieră au constatat că sunt cetăţeni străini care nu vorbesc limba română, nu au documente asupra lor şi prezintă suspiciuni că ar fi trecut ilegal frontiera de stat dinspre Ucraina în România. Din primele verificări a reieşit faptul că cei trei cetăţeni nu aveau asupra lor bagaje, declarând că sunt din Georgia şi doreau să ajungă în România pentru a-şi găsi un loc de muncă.
Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani au trecut ilegal frontiera în seara de 9 august 2009, şi şi-au continuat deplasarea pe jos, până la locul reţinerii. „Celor trei cetăţeni georgieni li i s-a întocmit dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând a fi înaintat Judecătoriei Dorohoi. Cetăţenii georgieni au solicitat azil în România, motiv pentru care au fost predaţi la Centrul regional pentru Imigranţi Rădăuţi, în vederea luării măsurilor legale”, a mai adăugat Minodora Răcnea. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pagini Mobile, lansează primul catalog al firmelor pe telefonul mobil
Comunicat FSLI
Dana Rogoz şi-a schimbat look-ul
Doar două şcoli din Flămânzi, din patru, îşi vor păstra personalitatea juridică
20 de kilometri de drum ecumenic Rădeni-Balş
Oraşul Flămânzi va avea propria scenă pentru mitinguri şi spectacole
Utilajele grele din Frumuşica, cumpărate printr-o ingenioas㠄portiţ㔠legislativă
Test de funcţionare a coaliţiei PDL - PSD
Nedumerirea pruncului
Horoscop
Vă invită la un masaj tailandez
Artiştii populari sunt mai interesaţi ca niciodată să păstreze vechile meşteşuguri
Locuinţa primarului Flutur spartă de hoţi
cartierul rezidenţial Alfa Land nu mai prezintă siguranţă
Copiii botoşăneni s-au jucat de-a pompierii!
Adevărata Românie (II)
scandal pe seama Cimitirului vesel
Recorectarea lucrărilor de la bac a dat la iveală multă generozitate
Tot mai multe fântâni au apă cu nitriţi şi produc intoxicaţii
Instruire pentru prevenirea malpraxisului
Asistenţii medicali nu acceptă salarii dijmuite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog