Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25419
De la 07 Ianuarie 2003
122911068

Germania: Primariile nu vor transport gratuit pentru toti cetatenii

  • 26 February 2018, 23:00
Primariile din Germania care trebuie sa testeze masurile pentru reducerea poluarii nu doresc sa instaureze gratuitatea totala pentru transportul in comun, asa cum a propus recent guvernul, a anuntat luni primarul Berlinului, citat de AFP.
"Niciuna dintre primarii nu a propus transport in comun complet gratuit", a precizat Ashok Sridharan, la finalul unei reuniuni de concertare a pozitiilor cu cinci orase pilot si ministerul Mediului, potrivit agentiei germane dpa.
Intrebat daca vreuna dintre cele cinci primarii ar putea in final sa lanseze un astfel de proiect, edilul a raspuns: "Cred ca e mai degraba nerealist".
Primarul din Mannheim, Christian Specht, a calificat drept "iluzie" acest proiect de gratuitate totala a transporturilor in comun.
Cele cinci orase vor trebui sa prezinte propuneri concrete ministerului federal al Mediului pana la jumatatea lunii martie.
Presat de Bruxelles sa ia masuri drastice pentru reducerea poluarii in oase, Berlinul a lasat recent sa se inteleaga, intr-un mail, ca ar putea impune gratuitatea transportului in comun folosit de milioane de oameni in fiecare zi in Germania.
Aceasta masura ar urma sa fie testata in cinci orase, printre care fosta capitala Bonn (300.000 de locuitori) si Essen, metropola industriala din Ruhr cu 600.000 de locuitori.
Dar guvernul a minimizat rapid propunerea, care ar avea consecinte multiple, in special financiare si logistice, pentru municipalitati, obligate sa gestioneze un numar drastic mai mare de pasageri.
Marti, justitia germana ar putea insa sa deschida calea pentru interzicerea masinilor vechi cu motoare diesel in centrul oraselor poluate.
Decizia Curtii administrative federale va avea un ecou national si ar urma sa creasca presiunea atat asupra Berlinului cat si asupra puternicei industrii auto, ostila acestor masuri.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 27.02.2018
Bancul zilei: Reversul ispitei biblice
De ce s-a speriat Raluca Stâncescu şi s-a adresat Judecătoriei Botoşani
Ioan Roitundu
Aventurile amoroase ale fostului magistrat Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Dan Barna despre cererea de revocare a Codrutei Kovesi:
Sunt convins ca decizia presedintelui va fi de a respinge aceasta solicitare care se bazeaza pe citate din presa de scandal
Instanta suprema respinge cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale a vicepremierului Paul Stanescu
In timp ce Europa se confrunta cu temperaturi care ajung pana la -35 de grade Celsius,
la Polul Nord s-au inregistrat temperaturi cu 20 de grade Celsius peste cele normale in aceasta perioada a anului
Liviu Dragnea: Am discutat azi cu ExxonMobil despre proiectul legii offshore.
Nu vrem sa priveze statul roman de resurse importante
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog