Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7539
De la 07 Ianuarie 2003
122867606
Gheorghe Ialomiţianu:

România are bani suficienţi pentru pensii şi salariiîin 2011 si 2012

  • FMIşsi CE apreciază rezultatele foarte bune ale ţării noastre
  • 31 January 2011, 23:00
Romania are suficienti bani pentru salarii si pensii, iar "in acest an sunt premisele de a iesi din recesiune", acest lucru cunoscandu-se dupa incasarile la buget si indicatori, a declarat, luni, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, potrivit Mediafax.
"Avem, avem suficienti (bani - n.red.). Si pentru la anul, pentru ca economia functioneaza. Avem bani, sigur, sigur ca noi ne dorim sa iesim din recesiune si cred ca in anul acesta sunt premisele de a iesi din recesiune", a spus ministrul Finantelor, inainte de sedinta BPN al PDL.
Intrebat dupa ce si-a dat seama ca "sunt premise de a iesi din recesiune", ministrul de Finante a spus ca acest lucru se vede "Dupa incasarile la buget si indicatori - exportul - si oferim anul acesta mai multi bani pentru investitii ca sa asigure multiplicarea in economie".
Ialomitianu: FMI si CE apreciaza rezultatele foarte bune ale Romaniei
Ministrul Finantelor a adaugat ca FMI si Comisia Europeana apreciaza rezultatele "foarte bune" obtinute de Romania in cadrul acordului stand by, precizand ca incasarile din TVA au asigurat plata arieratelor si incadrarea in tinta de deficit bugetar, de 6,5%, la finele lui 2010.
"Noi am discutat despre rezultatele prevazute in acordul care se va incheia la sfarsitul lunii martie. Sunt niste rezultate foarte bune, apreciate de FMI si Comisia Europeana. Rezultatele pe TVA sunt bune. Incasarile din TVA ne-au asigurat plata arieratelor si incadrarea in deficitul de 6,5%".
Incasarile din TVA, accize si venituri nefiscale au avut cea mai mare contributie la cresterea veniturilor bugetare anul trecut, avans temperat de diminuarea incasarilor din impozitul pe venit, impozitul pe profit si contributiile la asigurari sociale, potrivit datelor Ministerului Finantelor.
Deficitul bugetar inregistrat la finele anului trecut a fost 33,3 miliarde de lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita stabilita in acordul cu FMI, de 34,6 miliarde lei.
Veniturile incasate la bugetul general consolidat au totalizat 168,6 miliarde lei si au fost cu 7,2% mai mari, in termeni nominali, fata de anul precedent.
Cresterea incasarilor s-a inregistrat in principal la impozitele pe bunuri si servicii, respectiv taxa pe valoare adaugata (+14,3%) si accize (+11,5%), precum si la venituri nefiscale (+18,5%). Discrepantele fata de anul precedent, desi au avut un trend descendent, au inregistrat valori importante la impozitul pe venit (-3,2%), impozitul pe profit (-4,9%) si contributii de asigurari sociale (-4,5%). Pentru acest an, autoritatile isi propun sa reduca deficitul bugetar la 4,4% din PIB.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Tariful sexual al soţului
Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a fost detubat şi este conştient
Lumea se schimbă. Încotro?
Şimerii trebuie să anunţe concediul medical la AJOFM
Harababură în stabilirea unor ajutoare băneşti
Simplificare la plata rentei viagere
Cardul de sănătate contestat chiar de medici
Femeile din PSD Botoşani sar în ajutorul preşedintelui CJ Argeş
Studenţi de la Academia de Poliţie în practică la Botoşani
Modernizarea Poliției trebuie să înceapă cu demisia lui Liviu Popa
Consilierii n-au reuşit să boicoteze bugetul CJ Botoşani
pentru anul 2011 bugetul este dublu faţă de anii anteriori
COMUNICAT DE PRESĂ
Caricatura zilei: Arestarea lui Vanghelie
Magazin de lumânări aprins de o aerotermă lăsată în priză
Liberalii vor candidaţi proprii pentru Capitală
Ponta îi contrazice: PSD-PNL-PC vor avea candidaţi comuni de
PNL ii cedează lui Dan Voiculescu functia de vicepresedinte al Senatului
liberalii il retrag si pe Ludovic Orban din functia de vicepreşedinte al Camereiîin favoarea lui Adrian Nastase
Jandarmeria Română vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog