Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24243
De la 07 Ianuarie 2003
122909892

Grave disensiuni în USL

  • se înmulţesc problemele USL în teritoriu
  • 6 May 2011, 23:00
Stabilirea candidatilor USL prin intermediul sondajelor interne, care ar urma sa fie realizate dupa data de 15 mai, genereaza tensiuni crescande intre pesedistii si liberalii din teritoriu. Dupa episodul de la Valcea, unde liderii locali ai PNL si PSD s-au atacat public, Uniunea are probleme in mai multe judete din tara. Conform surselor HotNews.ro in Vrancea, Bacau, Iasi si Calarasi pesedistii si liberalii se bat pe viitoarele candidaturi. Izbucnirea nemultumirilor in teritoriu apar si in contextul in care USL se pregateste sa dea drumul sondajelor interne pentru stabilirea candidaturilor.
Conducerea PSD i-a convocat luni pe liderii din teritoriu in Capitala insa presedintele PSD Victor Ponta neaga categoric existenta unor conflicte in teritoriu.
Liderul PSD Braila, Bunea Stancu, a declarat vineri ca exista pericolul ca membrii PSD sau PNL care nu se regasesc pe listele de candidati in alegerile din 2012 sa migreze spre alte partide.
''Exista pericolul ca membrii PSD si PNL, care sunt bine cotati in sondajele pentru primarii, dar care nu vor fi desemnati candidati din partea USL, sa migreze spre alte partide. Eu am spus asta inca de la inceput. De asemenea, exista posibilitatea ca cei care sunt pe listele de consilieri, abonatii dintotdeauna ai partidelor, sa nu aiba loc acum pe aceasta lista comuna si o parte dintre ei, care raman pe afara, sa migreze spre alte partide. Asta e parerea mea si cred ca asta se va si intampla'', a declarat, vineri, liderul PSD Braila, Bunea Stancu, citat de agentia Agerpres. br> Conform surselor HotNews.ro liderii PSD din teritoriu au amenintat la centru cu ruperea protocoalelor cu PNL din cauza neintelegerilor privind candidaturile. br> La Iasi, PSD si PNL se cearta pe primarie. Social-democratii il sustin pe Gheorghe Nichita pentru un nou mandat in timp ce Dan Voiculescu doreste sa-l impuna pe deputatul Tudor Ciuhodaru. Conform surselor citate si Crin Antonescu pledeaza pentru Ciuhodaru la primaria Iasi. br> In Bacau, conflictul dintre Romeo Stavarache (PNL) si Viorel Hrebenciuc (PSD) nu s-a rezolvat dupa semnarea protocolului USL. De altfel, alianta USL a fost semnata de catre vicepresedintii PSD respectiv, PNL. Stavarache doreste sa-si impuna omul si la presedintia Consiliului Judetean acolo unde Viorel Hrebenciuc il sustine pe Dragos Benea. Conform surselor citate liberalii il doresc pentru functia de presedinte al CJ pe Ionel Palar, vicepresedintele organizatiei municipale. br> Si in Vrancea sunt probleme. Baronul PSD Marian Oprisan in continuare refuza candidatura lui Nini Spunaru (PNL) la primaria Focsani. Sapunaru a delcarat public inca din primele zile de la constituirea USL ca va candida la primarie fapt care l-a iritat pe Oprisan. "Din punctul meu de vedere, Primaria Focsani trebuie sa apartina PSD", a declarat Oprisan pentru cotidianul Adevarul. br> La Valcea, scandalul a izbucnit public
. PSD revendica primaria Ramnicu Valcea si CJ, propunandu-l pe Gheorghe Matei, respectiv Ion Calea, in timp ce liberalii il sustin pe Emilian Francu si Cristian Buican. Liberalii i-au acuzat pe pesedisi ca "au furat" startul campaniei interne. br> "Cativa preoti din mai multe parohii din Valcea au impartit in noaptea de Inviere mii de felicitari cu mesajul politic al lui Ion Calea", a acuzat saptamana trecuta vicepresedintele PNL Valcea Victor Stanculescu. La randul lor, social-democratii au acuzat ca liberalii sunt, de fapt, cei care au furat startul. br> "Daca ei, liberalii, sunt atat de corecti, pot sa motiveze pliantele candidatului Emilian Francu pentru primarie aparute in scarile blocurilor in urma cu doua saptamani?", a declarat secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea s-a deplasat la Valcea pentru a detensiona situatia. br> La Calarasi, tensiunile au inceput odata cu anuntul deputatului PSD Oana Niculescu Mizil ca va candida la sefia CJ. Liberalii merg pe mana actualului presedinte al CJ Raducu Filipescu. Social democratii le-au dat insa asigurari liberalilor ca Mizil nu este sustinuta de centru iar conflictul pare ca a fost solutionat. br> Conform surselor citate la centru liderii USL ar fi stabilit ca PNL sa dea candidatul pentru CJ, iar PSD pe cel pentru primarie. br> Presedintele PSD acuza presa ca este aservita PDL. Contactat de HotNews.ro, presedintele PSD Victor Ponta neaga tensiunile din teritoriu si acuza presa ca este aservita PDL. "Nu exista nemultumiri legate de candidaturi, nu stiu nimic de astfel de conflicte, nu exista. Sunt intoxicari ale presei pedeliste pentru a distrage atentia de la congresul lor. (n.r. br> Congresul PDL este programat pentru data de 15 mai). Sedinta CEX a fost convocata inca de acum doua saptamani pentru ca pe 15-16 mai incepe perioada de sondaje in judete pentru stabilirea candidaturilor", a afirmat Ponta. br> Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Simboluri sexuale
Caricatura zilei
O femeie si fiul ei, găsiţi decedaţi în casă;
rudele spun cî ar fi murit de foame
O femeie din Ploieşti a găsit 20 de şerpi in locuinţa sa
Al-Qaeda confirmă moartea lui Osama bin Laden
Doctoratele nu vor mai fi stabilite din stiloul ministrului
Vanghelie către copiii de ţigani din Ferentari
când vin ziariştii la noi, le dăm cadou inel, ceas, nu le luăm
Ce NU a spus guvernatorul BNR Mugur Isarescu în conferinţa de presă de joi
Gărzile la centrele de permanenţă vor fi plătite mai bine
Angajări din obligaţie
Azi are loc Târgul liceelor
Părinţii vor avea acces în sala examenului de bac
Ovidiu Portariuc va susţine părerea botoşănenilor despre OMG-uri în faţa primarului Flutur
Viorel Iliuţă a detronat-o pe Cristina Panait
Votul consilierilor judeţeni USL a şocat lumea medicală
21 de Camere agricole în Botoşani
PSD şi PNL Botoşani, doi cocoşi gata de încăierare
Un gest de politician educat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog