Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27435
De la 07 Ianuarie 2003
122913084

Grevista foamei acuză de pe patul spitalului

  • 11 August 2013, 23:00
La doar câteva zile după ce a instanţa a decis ca Tatiana Gavriluţă, fostul contabil şef a Primăriei Dorohoi să înceteze greva foamei, declarând protestul ilegal, grevista internată în spital a făcut noi declaraţii.
Motivând că nu a avut încredere în modul în care i s-au recoltat analize la Dorohoi de către medicul desemnat de spital, Tatiana Gavriluţă s-a adresat unui cabinet privat din Botoşani. Odată cu internarea în spital, Tatianei Gavriluţă i s-a interzis de medici să continue greva foamei, fiind supusă tratamentului.
“M-am adresat la un cabinet privat de la Botoşani, pentru că nu am încredere în cei de la Dorohoi. Mai ales că în ultimele trei zile nu a venit nimeni să-mi recolteze analize, am depus o cerere la spital pentru a-mi fi transmise rezultatele analizelor făcute de ei”, ne-a spus Tatiana Gavriluţă, actualmente internată la spitalul de recuperare din Botoşani.
Ciudat este că dacă la Dorohoi glicemia depăşea 100 mg/dL, ajungând chiar şi la 160mg/dL, potrivit buletinului de analiză de la Botoşani, glicemia Tatianei Gavriluţă pe data de 6 iulie era de 60mg/dL, sub limita normală. “Medicul de la Dorohoi mi-a spus că am voie să consum sucuri, chiar dacă sunt în greva foamei. Nu cred că sucul îmi putea ridica aşa mult glicemia”, a precizat Tatiana Gavriluţă.
Fosta protestatară consideră că primarul Sergiu Lungu, pe care nici nu-l cunoaşte foarte bine, a fost influenţat de secretarul primăriei, Veronica Florea. “I-am arătat secretarei Florea câteva erori şi încălcări de legislaţie şi de atunci are ceva cu mine. Şi-a bătut joc de mine, a făcut tot posibilul să amâne de cinci ori concursul doar pentru că eram eu înscrisă. M-am pregătit de fiecare dată, însă nu am avut ocazia să susţin concursul. Referatul ei prin care propune demiterea mea din funcţie a fost înaintat primarului Lungu la doar jumătate de oră după investire. Referatul trebuia înaintat de compartimentul de resurse umane, nu de secretarul primăriei”, a adăugat Gavriluţă.
Fosta contabilă a declarat că rămâne în spital până vineri, cât mai are tratament prescris de medic. Tot până la sfârşitul săptămânii Gavriluţă va repeta unele analize medicale, fiind suspectă de pancreatită, ca urmare a refuzului de hrană. “S-ar putea ca starea sănătăţii să nu-mi permită reluarea protestului. Am încredere că judecătorii de la Botoşani nu vor menţine decizia celor de la Dorohoi, pentru că greva foamei nu poate fi declarată ilegală de nimeni, nicăieri.
Cred că şi necazurile mele cu poliţia vin tot din partea Veronicăi Florea. Am primit amenda maximă de 20 milioane lei atunci când fiica mea aflată în legitimă apărare a folosit un spray lacrimogen, deşi legea prevedea şi un minim de 400 mii lei. Nu aveam pretenţia să primesc minimul, dar ţinând cont de circumstanţe, puteam primi o amendă mult mai mică.
Dar dacă soţul Veronicăi Florea este comandantul poliţiei, normal că noi am fost amendate cu maximul posibil”
, a acuzat Tatiana Gavriluţă. Fosta contabilă susţine că secretara Florea a încercat să intervină la Direcţia de Protecţie a Copilului, unde lucrează Adina Gavriluţă, fiica grevistei, pentru ca aceasta să fie dată afară din serviciu. “Doar pentru că mi-a adus apă şi schimburi, doamna Florea a încercat să influenţeze pe cei de la Direcţie să o dea afară.
De această dată nu a mai avut succes, pentru că fata mea şi-a făcut treaba şi nu aveau motive să o demită”
, a încheiat Tatiana Gavriluţă. Imediat după ce va primi verdictul Tribunalului, Tatiana Gavriluţă va decide dacă va relua sau nu protestul. În cazul în care sănătatea nu-i va permite să continue greva foamei, Gavriluţă a declarat că va apela la alte forme de protest. (Minodora POLITIC)
JD 13.07.2004

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cel mai puternic motiv pentru a intra... în Rai
Între Eminescu şi crimă
Ne fac viaţa un iad!
Ce se poate întâmpla când Lucullus ia masa la Lucullus
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog