Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11939
De la 07 Ianuarie 2003
122897588

Guvernanţi, furaţi liniştit, opoziţia veghează!

  • Ioan Rotundu
  • 17 August 2014, 23:00
Sunt multe şarlataniile prin care cei ajunşi la putere fură din banul public. Aceste şarlatanii, numite pompos programe sociale, n-au fost şi nu cred să fie vreodată criticate de cei aflaţi în opoziţie.
Cel mai elocvent exemplu este Programul „Cornul şi laptele” inventat de Guvernul Năstase pe motiv de a se asigura o gustare minimă elevilor care provin din familiile nevoiaşe. Conceput iniţial ca o destinaţie pentru elevii nevoiaşi, programul a fost extins la toţi elevii, ca să le fie poftă celor consideraţi ca provenind din familii avute.
În realitate, programul s-a dovedit o sursă de îmbogăţire a baronilor locali, la acea vreme ai PSD. După 2004, când la putere a venit Alianţa DA, s-a mârâit ceva pe seama acestui program, cum că se face risipă de bani şi că ar trebui restrâns la nivelul elevilor care sunt cu adevărat nevoiaşi. Repede, însă, s-a aşternut tăcerea şi programul a continuat cum l-a conceput Guvernul Năstase.
Mai mult, Guvernul Boc a inventat Programul „Un măr pentru fiecare elev”, o altă sursă de bani publici dirijată către baronii locali, de această dată ai PDL. Guvernul Ponta I a constatat că Programul „Laptele şi cornul” este o mare risipă de bani publici şi că aceste alimente nu se consumă,. Mai degrabă ajung la porcii directorilor de şcoli. S-a anunţat că se va renunţa la el. Nu numai că nu s-a renunţat, dar ieri Guvernul Ponta a anunţat că Programul „Un măr pentru fiecar5e elev” se extinde şi la nivelul clase pregătitoare. Foame mare… de bani, trebuie să fie în rândul baronilor locali ai PSD dacă programul s-a extins.
Sunt şi alte programe care au viaţă, indiferent de cine este la putere. Programul „Rabla” a rezistat şi la Guvernul Tăriceanu, şi la Boc şi acum la Ponta. Chiar s-a ridicat ştacheta sumei. Ministrul Eugen Nicolaescu, în Guvernul Tăriceanu, a risipit o sută milioane de euro pe un program de verificare a sănătăţii populaţiei care n-a avut nicio eficienţă socială şi pentru sistemul de sănătate. Acum alocă 200 milioane de euro pentru a relua programul. Aţi auzit vreo voce a opoziţiei zicând ceva? Nu! Nu zic nimic pentru că de acest program vor beneficia toţi baronaşii locali, indiferent de culoarea politică. Important este să fie pe filiera de derulare a programului şi totul va fi OK.
Vedeţi, unde sunt oportunităţi de a se putea fura din banul public, opoziţia tace şi îşi aşteaptă rândul la putere pentru a continua ce-au început cei proaspăt trecuţi în opoziţie. Iar cei trecuţi în opoziţie nu vor zice nimic pentru că au pe căciulă un bârzoi, nu o muscă.
Guvernanţi, furaţi liniştiţi, opoziţia veghează!
15.05.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O bancă şi un notar şi-au unit forţele pentru a lăsa fără casă o femeie oarbă
La Apa Grup dispreţul concurează inconştienţa
Ioan Rotundu
Bancul zilei: În căutarea unui bărbat
Horoscop
Fariseismul lui Ponta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog