Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23302
De la 07 Ianuarie 2003
122908951

Guvernul Ponta deschide Fiscului uşa locuinţei noastre

  • 19 November 2013, 23:00
Indiferent de locul unde se desfasoara verificarea fiscala, contribuabilii supusi verificarii fiscale vor avea obligatia de a permite intrarea functionarilor imputerniciti de organul fiscal in incaperi si in orice alte incinte, in masura in care acest lucru este necesar pentru a face constatari in interes fiscal, se arata intr-un proiect de Ordin al Ministrului Finantelor postat pe pagina de i ternet a institutiei. Potrivit documentului, contribuabilul cercetat de Fisc are dreptul de a refuza intrarea in domiciliu sau in resedinta, caz in care intrarea se face cu autorizarea instantei judecatoresti competente.
Prin introducerea acestor prevederi s-a instituit posibilitatea efectuarii unei verificari fiscale a modului in care persoanele fizice declara si platesc impozitul asupra veniturilor realizate, astfel cum este reglementat de titlul III din Codul fiscal, se arata in Referatul de aprobare.
Prin aplicarea acestei proceduri speciale se urmareste identificarea veniturilor nedeclarate si stabilirea bazei impozabile ajustate. Astfel, in vederea stabilirii bazei impozabile ajustate se utilizeaza metodele indirecte, procedura de aplicare a acestora fiind reglementata prin Hotararea Guvernului nr. 248/2011 privind aprobarea Procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate.
Persoanele fizice supuse acestei proceduri vor fi instiintate cu cel putin 15 zile inainte de inceperea procedurii, precizandu-se perioada ce urmeaza a fi supusa verificarii, temeiul juridic, locul desfasurarii verificarii si informatiile si inscrisurile relevante pentru verificare.
Dupa primirea avizului, termenul de prezentare a documentelor solicitate este de 60 zile.
Persoanele vizate au posibilitatea sa amane inceperea verificarii o singura data, pot beneficia de asistenta de specialitate, pot cere schimbarea locului de desfasurare a verificarilor, iar termenul de furnizare a informatiilor poate fi extins cu maxim 30 zile, pentru motive intemeiate.
Sotul/sotia si rudele pana la gradul al 3-lea inclusiv pot refuza furnizarea de informatii. De asemenea, pot refuza sa furnizeze informatii de care au luat cunostinta in desfasurarea activitatii lor preotii, avocatii, notarii, consultantii fiscali, auditorii, expertii contabli si medicii, cu exceptia informatiilor necesare clarificarii si stabilirii situatiei fiscale a contribuabililor cu care au avut sau au raporturi juridice.
Personale fizice au dreptul de a fi verificate o singura data pentru fiecare perioada impozabila.
La inceperea verificarii, functionarii trebuie sa se legitimeze si sa prezinte ordinul de serviciu, semnat de conducatorul activitatii de verificare fiscala. Persoanele au dreptul sa cunoasca rezultatele verificarii fiscale si pot contesta ulterior decizia, in maxim 30 de zile de la comunicarea acesteia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boxerul campion la mpoliţie
Gastronomie: Mâncare de fasole boabe de post
Comercianţii din pieţe controlaţi cu jandarmii
Nicolae Negru: Moscova pierde Transnistria
Merge la Chișinău pentru a discuta măsurile concrete de sprijin al celui de-al doilea stat românesc
Senatul a respins proiectul de lege privind Roşia Montana
Bune rezultatele, prost raportorul!
Ioan Rotundu
Botoşani/Vorniceni: Fostul primar Corleciuc suferă de boala corupţiei
Descentralizarea, hrisov de danie către baronii locali
Ioan Rotundu
Cum poate aduce sute de milioane de euro asocierea dintre doua oraşe
Studii de caz: Botoşani-Suceava
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog