Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 29 August 2013

Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6590 lei
1 USD = 4.0221 lei


Număr accesări
Astăzi:
13995
De la 07 Ianuarie 2003
63782281

Guvernul a aprobat Ordonanţa de încasarea impozitelor agricole de Primarii

  • 28 August 2013, 23:00
Guvernul a aprobat marti Ordonanta pivind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare care permite contribuabililor care obtin venituri din activitati agricole sa achite impozitul si contributiile aferente acestor venituri la organul fiscal din cadrul Primariilor localitatilor in care isi au domiciliul fiscal.
Primarii de comune se plang insa ca prin aceasta Ordonanta Guvernul scoate castanele din foc cu mainile alesilor locali, acestia riscand sa fie perceputi de cetateni drept simpli "incasatori de biruri", mai ales ca actul guvernamental nu permite retinerea vreunei cote la bugetele locale.
"Se preconizeaza, luand act din presa de unele propuneri ale Domnului Victor-Viorel PONTA, prim-ministrul Romaniei, ca aceste venituri sa fie incasate la nivelul primariilor, in baza unor protocoale cu Ministerul Finantelor Publice. RESPINGEM CATEGORIC O ASTFEL DE MASURA care ar face caprimarii sa fie priviti de cetateni ca percep noi "biruri", fara ca aceste venituri sa faca obiectul utilizarii pentru realizarea unor proiecte locale", sustin cei din Asociatia Comunelor din Romania, citati de Ziarul de Vrancea.
Primarii de comune solicitasera ca aceste impozite sa fie incasate sa "constituie integral venituri proprii ale bugetelor locale", lucru neacceptat in varianta Guvernului.
"Aceasta posibilitate are ca scop diminuarea cheltuielilor de conformare pe care trebuie sa le suporte contribuabilul pentru a-si indeplini obligatiile de plata. Se evita, astfel, deplasarea contribuabililor in cauza pe distante foarte mari pana la unitatile administratiilor finantelor publice la care sunt inregistrati ca platitori de impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole", se arata in Nota de Fundamentare a Ordonantei.
Masura fusese anuntata intr-un interviu acordat HotNews de ministrul Finantelor, Daniel Chtoiu, inca de acum 3 saptamani.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Răspunsul sfidător al Ministerului Finanţelor în scandalul ajutoarelor de minimis
Un nou magazin la Uvertura Mall
Începe tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Politica ipocriziei sănătăţi noastre la Spitalul judeţean
Guvernul aprobă exploatarea perimetrului Roşia Montana
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Merkel: Grecia nu ar fi trebuit să fie primită niciodată în zona euro
Băsescu nu acceptă intervenţii din afara României care să ne spună cum să ne organizam administrativ-teritorial
Horoscop
Bancul zilei: Dresoarea şi directorul de circ
Marea răfuială a lui Portariuc
Ioan Rotundu
Suliţa/Botoşani: Drumul incompetenţei proiectantului Miriţă - Nimigean
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!