Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7637
De la 07 Ianuarie 2003
123131208
pnl

Guvernul a aprobat acordarea tichetelor de masa pe suport electronic

  • 14 January 2015, 23:00
Guvernul a adoptat miercuri un proiect de Hotarare privind acordarea tichetelor de masa, permitand astfel angajatorilor sa opteze pentru acordarea tichetelor de masa in format electronic, sub forma unui "portofel electronic", un suport asemanator cardului bancar alimentat de emitenti. Potrivit Guvernului, angajatorii vor stabili impreuna cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, prin contractele colective de munca, clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suportului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie.
Hotararea de Guvern implementeaza prevederi ale Legii nr. 291/2013 de modificare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, prin introducerea posibilitatii emiterii de tichete de masa si pe suport electronic, ca o alternativa moderna la cele pe suport de hartie.
In cazul acordarii tichetelor de masa in format electronic, angajatorii vor alimenta "portofelul electronic" cu valoarea nominala aferenta tichetelor de masa, care va fi folosita exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare, fara a permite efectuarea de operatiuni de retragere de numerar.
De asemenea, in concordanta cu modificarile aduse prin Legea 291/2013, Hotararea de Guvern ofera angajatilor posibilitatea de a utiliza mai flexibil tichetele de masa, in sensul ca elimina prevederile care limiteaza utilizarea a maximum doua tichete de masa/zi.
Un alt element de noutate introdus de actul normativ consta in aplicarea unitara a reglementarilor in cazul salariatilor care lucreaza in regim de tura. Astfel, in cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa (indiferent de suportul pe care sunt emise, hartie sau electronic) la care are dreptul pe luna se calculeaza adunand numarul de ore lucrate si impartind aceasta suma la 8. Concret, in actul normativ se mentioneaza ca salariatii vor beneficia lunar de un numar de tichete de masa cel mult egal cu numarul de zile in care sunt prezenti la lucru in unitatea angajatorului, iar acest numar nu poate depasi numarul de zile lucratoare.
Hotararea de Guvern include, de asemenea, informatii privind modul in care angajatorii vor putea achizitiona "tichetele electronice". Pe langa implementarea reglementarilor privind acordarea tichetelor de masa pe suport electronic, actul normativ urmareste si alte obiective, precum: cresterea disciplinei contractuale si sigurantei financiare a sistemului tichetelor de masa, asigurarea unui control mai eficient al utilizarii tichetelor de masa.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Interzis creştinilor
Reţeta zilei: Supa de hribi
Horoscopul zilei
Botoşani/Truşeşti: Preot suspectat că a fraudat bani publici (II)
Umoristul francez Dieudonne, arestat pentru apologia terorismului
Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victoria Nuland s-a incheiat
Nuland catre Iohannis: Vizita la Bucuresti se datoreaza dumneavoastra, am venit sa va vad
MRU l-a prezentat ministrului britanic de Externe pe Dan Mihalache drept seful Cancelariei Prezidentiale
Guvern: Victor Ponta i-a prezentat Victoriei Nuland rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei
MAE: Nuland a discutat cu Aurescu despre initiative comune Romania - SUA care sa sprijine reformele democratice in statele din regiune
Perchezitii DNA la sediul Ministerului de Interne
Vizata ar fi o consiliera a ministrului Gabriel Oprea Procurorii DNA
Cota redusa de TVA de 9% in turism se va aplica atat la cazare, cat si la alte servicii turistice
Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor prevede un cutremur
Legea recunostintei pentru revolutia din decembrie 1989
Revolutionarii care au calitatea de "Luptator ranit fara grad de invalididate" si de "Luptator retinut" vor primi cate 2020 lei pe luna
430,5 milioane de lei in 2015-2016 pentru incluziunea socială a ţiganilor
Cum îi manipulează Huncă pe guguştiucii lui Cristoiu
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Prefectul se pregătește să dea o soluție în cazul președintelui Florin Țurcanu
Pământ la Rediu pentru cei care au luptat la revoluție în Botoșani
Site-ul ziarului Lumina al Bisericii Ortodoxe Romane a fost spart:
Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este trimisul lui Allah
Devalizatorul de copăcei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog