Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24379
De la 07 Ianuarie 2003
122910028

Guvernul a modificat din nou Codul de procedură fiscală

  • 3 March 2008, 23:00
Guvernul a modificat, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată în şedinţa de miercuri, Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, fiind operate, în principal, următoarele schimbări:
- A fost reglementată stingerea creanţelor fiscale prin plata efectuată prin intermediul cardurilor bancare, pentru a veni în sprijinul contribuabilului şi pentru a îmbunătăţi gradul de conformare voluntară;
- Au fost introduse reglementări noi cu privire la posibilitatea cesionării creanţelor fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Astfel, ANAF va putea cesiona creanţele fiscale pe care le administrează, pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor fiscale. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu va putea cesiona creanţele fiscale principale şi accesorii pe care le administrează pentru un preţ mai mic decât valoarea nominală a acestora. Cesiunea creanţelor fiscale se poate realiza potrivit procedurii stabilite prin ordin al preşedintelui ANAF;
- Pentru a combate fenomenul evazionist în domeniul produselor accizabile, au fost redefinite faptele care reprezintă contravenţii şi au fost stabilite sancţiuni contravenţionale mai aspre pentru transportul de produse accizabile, care nu sunt însoţite de documentul administrativ de însoţire a mărfii – DAI – prevăzut la titlul VII din Codul fiscal sau pentru care documentul este completat cu date incorecte ori incomplete şi pentru comercializarea produselor accizabile într-un antrepozit fiscal în perioada în care autorizaţia a fost suspendată, revocată sau anulată.
Asistenţa şi îndrumarea contribuabililor privind aplicarea unitară a prevederilor legislaţiei privind impozitele, taxele, contribuţiile sociale şi alte venituri bugetare administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se realizează de către aceasta şi de unităţile sale subordonate, conform procedurii stabilite printr-un ordin ce va fi emis de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
De asemenea, prin acest act normativ a fost amânată intrarea în vigoare a textelor referitoare la vizarea declaraţiilor fiscale anuale până la 1 ianuarie 2010.
(Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 29.02.2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sorescu promite că într-o săptămână ia o decizie politică
Problemele romilor botoşăneni nu prea au „lipici” la autorităţi
Aşteaptă ajutor de la parlamentari
„În România parcă e vărsat de vânt”
Florin Egner pe cale de a deveni un paria al PSD
Cerere de proiecte cu finanţate pentru dezvoltare rurală
Termica, selectată pentru investiţii de mediu
Politia Comunitară face curăţenie… cu amenzi
Grupul „Mugurelul” a participat la un festival în Ucraina
Comentariul comentariilor (LXV
(Ioan Rotundu)
Amenzi de sute de milioane aplicate de Garda de Mediu
Bursă pentru şomerii calificaţi în industria uşoară
Reabilitări la laboratorul Spitalului Judeţean
Românii care au cucerit America, vor să concerteze în România
Horoscop
Distanţă nuanţată
Felicitare în prag de primăvară
Felicitare liberală
Anunţ important cu privire la un concediu peste graniţă
Vinde
Program TELE’M Botoşani, marţi, 4 martie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog