Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11861
De la 07 Ianuarie 2003
122871928

Guvernul va sesiza CCR in legatura cu "implicarea directa a presedintelui Romaniei in campania electorala" pentru europarlamentare

  • 5 May 2014, 23:00
Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu "implicarea directa a presedintelui Romaniei in campania electorala" pentru europarlamentare si "in campania pentru alegerile partiale pentru Parlamentul Romaniei", a anuntat, luni seara, premierul Victor Ponta. Intrebat de jurnalisti daca ia in calcul si o eventuala noua suspendare a lui Traian Basescu, Victor Ponta a evitat un raspuns, spunand doar ca asteapta o decizie a Curtii Constitutionale pe aceasta tema.
"Pentru a avea un punct de vedere oficial al Curtii Constitutionale, Guvernul va sesiza Curtea, in baza articolului 34, aliniat 1 din Legea 47/1992 care organizeaza activitatea CC, cu trei solicitari: sa analizeze existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, cel abilitat prin Constitutie si lege sa organizeze campania electorala, si Presedinte, sa stabileasca ca acest conflict este cauzat de implicarea directa a presedintelui in campania pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European si in campania pentru alegerea unor mandate de deputat si senator si sa pronunte o decizie prin care sa stabileasca in mod clar ca presedintele Romaniei, ca si alte categorii de persoane care ocupa anumite functii, nu are dreptul de a face campanie electorala si de a se implica activ. In baza deciziei Curtii Constitutionale, evident vom proceda in consecinta", a declarat Victor Ponta. Sesizarea Guvernului catre CCR vine dupa ce presedintele Traian Basescu s-a fotografiat, vinerea trecuta, pe plaja cu mai multi membri ai Partidului Miscarea Populara precum si cu sotia sa, purtand un tricou pe care scrie "Vote for PMP". Fotografiile au fost publicate de Elena Udrea pe contul sau de Facebook, sub titlul "Traian Basescu cu tinerii si femeile din PMP".
Intrebat de presa ce inseamna "a proceda in consecinta" si daca aceasta presupune initierea unei noi suspendari din functie a presedintelui, Ponta a afirmat doar ca orice decizie a CC este obligatorie.
El a adaugat ca o decizie a CC va avea efecte si asupra altor categorii profesionale, respectiv daca acestea se pot implica in campanie.
Sesizarea va fi transmisa, cel mai probabil, marti catre CCR.
Agentia de sriri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cădere la… teatru
UDMR transformă România în Ucraina
Presedintele PSD Gorj, Florin Carciumaru, ameninta un judecator de fata cu presa
Victor Ponta retrage mesajele de război şi vrea să fie responsabil
Comunitatea evreiasca din Odesa ia in calcul plecarea in Republica Moldova
daca violentele se intensifica
Cum se aduna cele mai importante privatizari la Ministerul Economiei
O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botosani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog