La sfârşitul acestei primăveri, botoşănenii au şanse să îşi procure produse din carne în noua Hală de Carne din Piaţa Centrală ce va fi inaugurată de municipalitate. Investiţia are o valoare de 1.600.000 lei şi corespunde tuturor standardelor europene. La ora actuală, 80 la sută din lucrări sunt efectuate. Sperăm ca la sfârşitul lunii mai să putem să o inaugurăm. Ceea ce este foarte important şi trebuie ştiut e că va fi probabil singura hală de carne din Moldova care îndeplineşte toate normele şi funcţiunile cerute de Uniunea Europeană, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. Acesta precizează că după modul în care este realizată investiţia, sigur că nu vor interveni nici un fel de probleme cu avizele de funcţionare ce trebuiesc obţinute de la Direcţia Sanitar Veterinară. Noua Hală de Carne va cuprinde 34 de boxe în care se va comercializa doar carne tranşată şi carne de pui în carcasă.
Hala va fi dotată cu o instalaţie frigorifică foarte puternică, circuitele de funcţionare fiind diferenţiate. Imobilul unde funcţionează actualmente hala de carne este monument de patrimoniu şi nu a putut fi modificat conform standardelor europene. Hala veche în care se vinde acum carnea va fi igienizată. Jumătate din spaţiu va fi destinat produselor lactate şi cealaltă pentru fructe, a menţionat şeful Pieţei Centrale Botoşani, Dumitru Isac. (Eliza Sofian)