Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22073
De la 07 Ianuarie 2003
122882140
Henri Paul:

Oameni de afaceri francezi confirmă că li s-a cerut mită în România

  • 12 July 2011, 23:00
Ambasadorul Frantei la Bucuresti a povestit, intr-un interviu acordat Mediafax, ca "a avut acelasi sentiment ca ambasadorul american" dupa ce oameni de afaceri francezi au venit la el, spunandu-i "ceea ce a spus ambasadorul american". Intrebat daca e vorba despre faptul ca acestora li s-a cerut mita in tara noastra, Henri Paul a raspuns "Da".
"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adica mi-au spus ca au existat cazuri de coruptie", a afirmat Henri Paul. "Au fost propuneri aluzive, discrete, stiti cum se face", a mai precizat el.
Luna trecuta, intr-un interviu acordat HotNews.ro, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, afirma ca "Romania ofera oportunitati pentru ca are forta de munca de calitate si pentru multe alte motive, insa atat timp cat exista coruptie si nu exista un stat de drept, companiile americane nu vor investi in Romania. Acest lucru dezavantajeaza direct companiile americane si investitorii. De aceea iau pozitie, si nu pentru ca vreau sa ma amestec in politica".
In ceea ce il priveste pe Henri Paul, acesta a marturisit ca i-a sfatuit pe oamenii de afacer francezi sa apeleze la Politie, in astfel de cazuri: "Iar eu le-am spus: Eu nu sunt nici politia, nici justitia>. Si oricum, ceea ce este clar este faptul ca Franta a semnat toate conventiile internationale contra spalarii banilor, contra traficului... Deci, noi nu dam niciodata mita. Niciodata. Nu putem. Nu este deontologia intreprinderilor franceze. Intreprinderile franceze care au venit in Romania vor sa fie exemplare. Si sunt exemplare".
"V-am spus si repet: nu sunt eu politia si nici justitia. Insa in orice caz, cred ca ambasadorul american a fost foarte curajos sa spuna acest lucru. Si mai cred ca este foarte bine ca a spus. Stiti, e mult mai usor pentru el decat pentru mine sa spuna asta. Franta aici este o tara europeana ca toate celelalte. Spun ca romanii iubesc, desigur, Franta, dar iubesc si Statele Unite.
Dar Franta nu are in Romania aceeasi imagine pe care o au Statele Unite. Noi avem imaginea unei surori, unui prieten, a unui aliat. Statele Unite au imaginea unei puteri mondiale foarte puternice. Asa cred eu", a incheiat diplomatul francez
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Isteţimea tocilarului
Încă 1,4 milioane de lei obținuți pentru modernizarea CET-ului
Caricatura zilei
20 de străzi din Botoşani nu vor avea mâine gaz
Anchetat după ce a spus că Islamul este o religie agresivă
iar Coranul îndeamnă la eliminarea necredincioşilor
"Daţi-i două-trei, doamnă, să se înveţe minte, că altfel nu reţine"
Italia şi Grecia. Ce poate învăţa România?
Ion Iliescu, consideră înfiinţarea Muzeului naţional al dictaturii comuniste o ticăloşie
Ministrul mediului, Laszlo Borbely, suspectat de DNA de trafic de influenţă
CAS Botoşani a găsit motive să impute spitalelor 51 mii lei
IŞJ Botoşani nu vrea camere la Bac nici în sesiunea de toamnă
Se anunţă o mare criză de manuale şcolare gratuite
Licee cu renume în Botoşani, rămase cu locuri vacante
Forfecată cordeluţe
Ioan Rotundu
Douăzeci de jandarmi îşi vor pierde locul de muncă
Cursuri de engleză politizate la indigo
Demers al prefectului Roman avizat favorabil
Bătrânii bolnavi şi nevoiaşi ajutaţi de conservatori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog