Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10377
De la 07 Ianuarie 2003
122896026

Hi Speed Recovery a cărat şi blocat maşini o noapte întreagă

  • parcarea din Piaţa Mare a fost eliberată
  • 6 September 2009, 23:00
Nu mică le-a fost mirarea botoşănenilor, veniţi în week-end să-şi facă cumpărăturile în Piaţa Mare a municipiului, când au găsit locuri de parcare. În spatele realităţii a stat o noapte albă pentru firma HI Speed Recovery, care se ocupă cu blocarea maşinilor parcate neregulamentar.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, o acţiune comună a Primăriei Botoşani, a Poliţiei Comunitare din municipiu şi firma Hi Speed i-a pus pe jar pe comercianţii care vând marfă, direct din parcare, în Piaţa Mare din Botoşani. Dând curs mai multor reclamaţii venite de la cetăţeni, municipalitatea a hotărât ridicarea din parcarea pieţei a tuturor maşinilor mai mari de 1 tonă jumătate.
Pentru a preîntâmpina efecte nedorite, cu ceva timp în urmă a fost montat şi un indicator care interzicea prezenţa în parcare a maşinilor peste greutatea menţionată. Cinci ore s-au chinuit angajaţii de la firma HI Speed Recovery pentru a bloca sau ridica maşinile care erau parcate neregulamentar. Opt maşini cu tonaj peste 1,5 tone au fost blocate, proprietarii plătind taxa pentru recuperare, iar două au fost ridicate. În parcarea din Piaţa Mare a municipiului comerţul cu legume direct de pe trotuar este la el acasă.
„Nouă nu ne convine. Plătim licitaţii de câte 5000 lei pe lună, 50 de milioane de lei vechi şi ăştia plătesc câte 11 lei pe zi, adică 1 leu pe oră şi dacă stau vreo 11 ore, înmulţit cu o lună le iese mult mai bine. Noi plătim taxe şi ei ne iau clienţii”, a spus o comerciantă din piaţă. Cei „fugăriţi” din parcare au şi ei versiunea lor. „ Eu ştiu că nu-i voie, dar noi avem mese în Hală şi ni se strică marfa că nu sunt clienţi înăuntru. Aici de bine de rău scoatem un ban să ne creştem copiii”, a spus unul dintre „păgubiţi”.
Cu greu şi-au putut face datoria angajaţii de la firma Hi Speed Recovery, asistaţi de un număr consistent de poliţişti comunitari. Nemulţumiţii şi-au strigat păsul vehement, cu toate că nu aveau legea de partea lor. „ Spaţiul a fost degajat, oamenii se supără degeaba. Este un comerţ ilegal, este lucru ştiut, iar noi am executat o Hotărâre a Consiliului Local” a precizat reprezentantul firmei Hi Speed Recover, Iulian Juncănaru.
Una peste alta, cei mai avantajaţi sunt botoşănenii care vin să-şi facă cumpărăturile în Piaţa Mare, pentru că îşi pot lăsa maşinile liniştiţi pentru un leu pe oră. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Discriminări demne de teatrul absurdului în învăţământul primar
A prins afacerea din zbor!
Românul şi sfârşitul de vară caniculară
Horoscop
Măruţă îşi face iar de cap
Încă un pas spre modernizarea oraşului Flămânzi
Dialog între Pogea şi Videanu
Friptură măruntă a la Braşov
Florin Ţurcanu este preşedintele PNL cu acte în regulă
deja el se vede în 2012 preşedinte al CJpână atunci a aranjat ca PNL să ia funcţia de vice înapoi
Orban nu plânge după senatorul Liviu Câmpanu
Ţiganii dorohoieni s-au săturat de mirosul emanat de staţia de epurare
Ce-ţi face un prieten?…Te tâlhăreşte!
Pâine ilicită
Leacul lui Oprescu pentru Udrea
Dialog îndoliat Pogea - Videanu
Joc periculos
Ioan Rotundu
„Ambulanţa” vrea luptă sindicală
Şcoala va începe, dar fără rechizite gratuite
Ofensiva tuberculozei a devenit alarmantă
DSP doreşte reţete de medicamente pe mai multe luni
Se va deschide UPU la Spitalul de pediatrie
L-a luat gura pe dinainte!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog