Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8463
De la 07 Ianuarie 2003
123132034
pnl

Horoscop general 2014

  • 5 January 2014, 23:00
Vărsătorul
Cariera este in centrul atentiei Varsatorilor pe tot parcursul anului 2014. Poti urca pe treptele afirmarii, iti poti face o situatie sau ti-o poti consolida pe cea deja existenta.
Daca obiectivele tale au legatura cu strainatatea, lucrul la distanta, cultura, invatamantul sau spiritualitatea, atunci pregateste-te sa faci fata concurentei, rivalitatilor, ciocnirilor sau altor neplaceri. Este o zona foarte agitata pana in iulie 2014.
Aceeasi configuratiae astrologica iti poate aduce si incurcaturi sau dificultati la drum, asa incat ar fi bine sa-ti iei masuri de precautie atunci cand calatoresti (condu preventiv, verifica rezervarile, ai grija de bagaje etc.). Ca sa reduci riscul neplacerilor, pana in iulie 2014 inclusiv n-ar strica sa-ti limitezi drumurile la strictul necesar.
In ceea ce priveste sanatatea, excesele iti fac rau, asa incat cauta sa practici cumpatarea. Daca ai afectiuni de tip "hiper", acestea se pot accentua.
Domeniul relatiilor Varsatorului intra intr-o noua era din iulie 2014. Vei constata cu placere ca oamenii devin mai binevoitori, te privesc cu mai multa simpatie (sau dragoste, daca este vorba de relatii de cuplu), te cauta, iti cer parerea, vor sa te implice in proiectele lor. La randul tau, ai o mai mare deschidere catre ceilalti, socializezi mult, iti largesti cercul cunoscutilor.
Perioada iulie 2013 - iulie 2014 aduce evenimente importante pentru cuplu si colaborari. In general bune, dar este posibil ca Jupiter sa te si sanctioneze daca ai pretentii prea mari ori daca reactionezi exagerat sau imprudent.

Peştii
2014 este un an profesional bun, care poate aduce Pestilor realizari frumoase. Soarta te ajuta, dar n-ar strica sa mai pui si tu umarul.
Poate ca uneori ai vrea sa te complaci in reverie si comoditate (Neptun abia asteapta sa leneveasca si sa se lase pe tanjala), dar trebuie sa faci un efort si sa te mobilizezi, mai ales pana in iulie 2014. Dupa aceea, are grija Jupiter sa te bage in viteza.
Sentimental, prima jumatate a anului 2014 este mai tumultoasa. Partea a doua este mai putin bogata in peripetii.
Sectorul care candideaza cu sanse maxime la statutul de vedeta in 2014 este sectorul banilor. Axa financiara a Pestilor este subliniata atat de opozitia Marte-Uranus, cat si de axa nodurilor Lunii.
Te straduiesti mult sa-ti sporesti castigurile si probabil ca ai in minte un proiect (personal sau profesional) care implica anumite manevre financiare mai importante. Este adevarat ca poti castiga mult, dar tine cont ca si riscul de a pierde este mare!
Este recomandabil sa nu te grabesti (Marte este pripit si vrea sa le faca pe toate pe loc, imediat, iar Uranus poate avea reactii cam bruste, cam neasteptate), sa nu cedezi primului impuls, sa studiezi cu atentie situatia, sa te sfatuiesti cu specialisti si sa socotesti bine inainte de a lua o decizie.
Atentie in perioada 1 martie - 20 mai 2014, cand Marte este retrograd in una dintre casele financiare ale Pestilor. Urmarile deciziilor luate sub astfel de configuratii pot fi adesea dezastruoase.

Berbecul
Primele 7 luni ale anului 2014 nu sunt usoare pentru nimeni, dar greul il vor duce mai ales Berbecii, Balantele, Racii si Capricornii, sau cei cu marcaje importante in aceste semne (Ascendent, stapanul Ascendentului, Luna).
La originea dificultatilor sta crucea cardinala formata de Uranus (aflat in Berbec), Jupiter (in Rac), Marte (in Balanta) si Pluto (in Capricorn).
Berbecii au de furca in special cu opozitia Marte-Uranus. Asta, din cauza ca Marte este stapanul Berbecului, iar Uranus se afla in Berbec. Cele doua planete sunt dinamice si turbulente, deci vor aduce evenimente vizibile, de impact.
Lasand la o parte componenta violenta, configuratia se poate dovedi foarte stimulanta. Berbecii iubesc lupta, au curaj, rezista la stres, se descurca admirabil in momente critice. Careurile pe care le formeaza Marte si Uranus cu ambitiosul Pluto, aflat in casa carierei Berbecului, pot genera un nou avant socio-profesional, cu atat mai mult cu cat Pluto este sustinut de Saturn (strategie) si de Neptun (inspiratie).
Carerurile pe care Marte si Uranus le formeaza cu Jupiter ar putea cataliza unele initiative legate de casa, familie, proprietati. Pe de alta parte, relatiile, de orice natura, pot avea de suferit.
Pentru Berbecii care au anumite configuratii in harta natala, careurile Marte-Jupiter si Uranus-Jupiter pot genera situatii potential riscante pentru sanatate sau pentru integritatea fizica.
Cele mai serioase perturbari se pot manifesta in martie, aprilie, mai. Oricum, prudenta pana in iulie 2014! Dupa aceea, te poti desfasura in voie.

Taurul
2014 nu este un an usor dar, cu rabdare si chibzuinta, o scoti la capat onorabil. Opozitia Saturn-Soare iti poate da impresia ca lucrurile merg mai greu, ca ceilalti nu sunt cooperanti, nu te apreciaza, te dezaproba sau ti se pun in cale. In unele cazuri s-ar putea sa exagerezi.
Totusi, relatiile (de orice fel) sunt un punct sensibil si ca sa eviti neplacerile este nevoie de flexibilitate si bunavointa.
In prima parte a anului 2014 trebuie sa faci fata la un volum mare de sarcini si responsabilitati, deci este imperios necesar sa-ti planifici treburile riguros. Altfel risti sa intri in criza de timp sau sa faci vreun sindrom de suprasolicitare.
Si mai trebuie sa fii cu luare aminte la sanatate. Taurii au un organism viguros si rezistent dar, cum Saturn formeaza o opozitie cu Soarele iar Marte ramane in casa sanatatii Taurului pana in iulie 2014, uzura este mare, iar organismul este mai vulnerabil la boli.
Ai grija de tine si nu amana vizita la medic daca scartaie ceva!
In 2014 ai parte si de binefacerile lui Jupiter. In prima jumatate a anului, Jupiter te sustine in demersurile intelectuale si te ajuta sa gasesti abordarea si cuvintele potrivite pentru a convinge sau a negocia. In a doua jumatate, Jupiter favorizeaza preocuparile domestice, aduce sprijin din partea familiei si sansa pentru casa si proprietati.

Gemenii
In 2014 poti progresa in cariera, dar cu multa stradanie. Uneori ai putea avea impresia ca stai pe loc sau ca soarta ti-e potrivnica. Nu depune armele, persevereaza, fiindca implinirile vor veni!
In ceea ce priveste banii, prima jumatate a anului 2014 este foarte activa si poate fi foarte profitabila. Totusi, in jurul banilor se nasc tensiuni, discutii, stres. Pot sa apara incurcaturi si cheltuieli neasteptate, iar in anumite privinte s-ar putea sa constati ca ai asteptari prea mari. Moderatia este sfanta!
Atentie, mai ales in ianuarie 2014, cand este preferabil sa eviti luarea unor decizii financiare. Sanatatea este alt capitol care merita atentie in 2014. Este al doilea an cand Saturn sta la panda, asteptand sa te prinda cu garda jos. Cauta sa ai o buna igiena de viata, sa te feresti de excese, sa te odihnesti suficient si sa iti fortifici organismul.
Ia vitamine si minerale, fa un tratament de stimulare a imunitatii si menajeaza-te. Priveste cu seriozitate orice indispozitie, mergi la doctor, nu lasa lucrurile in voia lor. Fii cu bagare de seama, mai ales in august-septembrie 2014.
Daca esti femeie, o mentiune speciala cu privire la sarcina si copii, care in prima jumatate a anului 2014 sunt sub influenta lui Marte. Marte are obiceiul sa grabeasca lucrurile, aduce frecvent cezariene, implica un risc de avort spontan si poate genera tot felul de griji legate de copii.

Racul
Primele 7 luni ale anului 2014 nu sunt usoare pentru nicio zodie, dar greul il vor duce mai ales Berbecii, Balantele, Racii si Capricornii. La originea dificultatilor sta crucea cardinala formata de Uranus (aflat in Berbec), Jupiter (in Rac), Marte (in Balanta) si Pluto (in Capricorn).
Racii au o situatie speciala: Jupiter se afla in semnul lor, promitand deschideri si oportunitati. Unii Raci isi vor continua/perfectiona studiile, altii vor calatori, altii vor avea satisfactii spirituale, iar unii isi vor creste afacerile sau vor demara un proiect de amploare.
Toti Racii trebuie, insa, sa aiba in vedere ca Jupiter nu este in largul lui, asa ca isi poate arata si laturile negative: exces, exagerare, supraevaluarea resurselor, ignorarea riscurilor, orgoliu, autosuficienta. Sub influenta lui Jupiter distonant, exista riscul sa te implici in situatii care te depasesc.
Si inca un detaliu: Jupiter creste pofta de mancare si poate aduna kilograme excedentare. Anul 2014 are un potential sentimental considerabil pentru Raci. Numai ca iubirile din acest an nu sunt senine si lipsite de griji, ci patimase, framantate, conflictuale.
In primele doua luni din 2014, sensibilitatea emotionala este crescuta si perceptiile sunt foarte subiective.
Relatiile sunt fragile mai ales in ianuarie 2014, cand Venus este retrograda in casa cuplului Racului. Si totusi, anii in care Venus retrogradeaza in aceasta zona aduc frecvent experiente amoroase speciale, care merita sa fie traite chiar daca sunt ravasitoare.

Leul
Marele triunghi Saturn-Neptun-Jupiter, care se formeaza in prima parte a anului 2014, este favorabil investitiilor si rezolvarii unor chestiuni locative sau casnice. Poate fi folosit, de exemplu, in efortul de a construi sau de a pune la punct o casa sau un sediu, ori pentru a rezolva problemele parintilor, pentru intrarea in posesia unei mosteniri sau a unor bunuri de patrimoniu.
Triunghiul Saturn-Neptun-Jupiter ar putea fi utilizat la fel de bine pentru organizarea finantelor, in cazul in care ai de recuperat sau de returnat bani, daca s-a produs o oarecare dezordine in relatiile cu bancile, cu fiscul, cu asigurarile, sau pur si simplu in gestionarea afacerii.
Tot in prima parte a anului 2014, axa drumurilor Leului este destul de tensionata. Ai grija in calatorii, condu cu prudenta si, mai ales, fereste-te de viteza! Leii sunt mai predispusi la accidente decat restul zodiilor.
Evita sa-ti cumperi masina in perioada 1 martie - 20 mai 2014, cand Marte este retrograd, fiindca exista riscul sa ai tot felul de neplaceri cu ea ulterior.
Ai grija si de sanatate! Exista tensiuni pe axa medicala a Leului, asa ca este recomandabil sa te feresti de excese, de eforturi prelungite si de tot ce stii ca nu iti prieste, sa-ti faci cu sfintenie controalele de rutina si sa asculti sfaturile medicilor. Nu este un efort prea mare. Oricum, din iulie 2014 vitalitatea creste spectaculos, sanatatea reintra in parametrii normali si vei putea sa zburzi in voie.

Fecioara
Prima parte a anului 2014 este marcata de un mare triunghi in semne de apa care, in cazul Fecioarelor, actioneaza in sfera relatiilor, a gandirii si a comunicarii. De pe urma acestui triunghi beneficiezi mai ales in zona cuplului, a prieteniei si a contactelor sociale.
Proiectele colective sunt privilegiate, la fel si afilierea la structuri formate din oameni care au aceleasi scopuri sau aspiratii ca si tine (asociatii, fundatii, grupuri de dezvoltare, partide politice, etc.).
Procesul de maturizare intelectuala continua, indiferent de varsta. Gandirea devine mai profunda, mai structurata, iar interesele sunt mai serioase. Creste capacitatea de a elabora strategii pe termen lung.
Tot in prima parte a anului 2014, pentru Fecioare se anunta agitatie in plan financiar. Incearca sa mergi pe o linie de prudenta si economisire si evita deciziile luate la cald, oricat de favorabila ti s-ar parea conjunctura!
Delibereaza, compara, socoteste! Plateste-ti facturile la zi, calculeaza-ti bugetul, ai grija pe unde pui banii! In afaceri, in colaborari sau in actiunile comune cu prietenii, discuta limpede si de la bun inceput aspectele pecuniare.
Ar fi bine sa pui stavila cheltuielilor pentru placeri si hobby, sa nu dai bani cu imprumut si sa nu faci credite in perioada 1 martie - 20 mai 2014.
Ai rabdare! A doua jumatate a lui 2014 este mult mai favorabila demersurilor financiare decat prima. In partea a doua a anului pot sa apara chiar castiguri suplimentare sau sanse nesperate (septembrie-octombrie 2014).

Balanţa
Sub crucea cardinala formata de Uranus, Jupiter, Marte si Pluto, in primele 7 luni din 2014 Berbecii, Racii, Balantele si Capricornii nu au o viata prea usoara.
Pentru Balante, principala problema este tranzitul lui Marte prin semnul lor. Daca este bine aspectat, Marte aduce energie, initiativa, actiune intensa si bine coordonata. Daca este prost aspectat, aduce impulsivitate, graba si nesabuinta, predispune la conflicte si incidente. Opozitia lui Marte cu Uranus dubleaza probabilitatea surprizelor neplacute, careul Marte-Jupiter da amploare neplacerilor, iar careul Marte-Pluto are un potential distructiv. Dincolo de impactul asupra relatiilor si carierei, sanatatea poate fi si ea afectata.
"Specialitatile" lui Marte sunt accidentele, ranirile prin fier sau foc, operatiile, infectiile, inflamatiile, hemoragiile, problemele musculare sau sanguine.
Opozitia Marte-Uranus si careul Marte-Jupiter amplifica riscul de accidente, mai ales cauzate de masini, mecanisme, utilaje sau obiecte cu potential periculos (arme, explozivi, obiecte ascutite, fierbinti, inflamabile etc.).
Pentru calmarea spiritelor, trebuie sa canalizezi si sa consumi uriasa energie degajata de crucea cardinala si, mai ales, de Marte. Cele mai eficiente cai de "ardere" sunt activitatea fizica sustinuta, lupta pentru o cauza nobila, creatia si munca de binefacere.
In alta ordine de idei, locuinta, proprietatile, parintii si familia au nevoie de atentie si precautie in primul trimestru din 2014, mai ales in ianuarie.
Pentru Balante, deviza primei parti a anului 2014 este "prudenta si cumpatare". Partea a doua este relaxata, nu pune probleme deosebite.

Scorpionul
Sanatatea trebuie tinuta sub observatie in 2014, mai ales in prima parte a anului. Sunt doua aspecte aici. Primul aspect este legat de Saturn in Scorpion, care oboseste organismul si scade imunitatea. Pe acest fond, se pot ivi neplaceri ca: agravarea suferintelor existente, manifestarea unor predispozitii genetice, aparitia unor afectiuni induse de o proasta igiena de viata (somn insuficient, mese neregulate, abuzuri sau excese, stat in frig sau umezeala etc.), sau a maladiilor tipic saturniene, legate de oase, articulatii, piele, par, unghii sau dinti.
Al doilea aspect vizeaza axa bolilor din horoscopul Scorpionului, care in prima jumatate a anului 2014 este marcata de opozitia Marte-Uranus. Aceasta opozitie este agresiva si poate deveni periculoasa fiindca antreneaza un risc de accidente, crize, raniri, operatii, boli acute, contagiuni, interventii de urgenta, spitalizari.
Daca horoscopul natal indica o sanatate buna, indispozitiile vor fi minore. Oricum, este nevoie de vigilenta.
Unele neplaceri medicale pot fi cauzate de suprasolicitare sau stres. Ar fi bine, asadar, sa cauti modalitati de relaxare, echilibrare si armonizare. Activitatile creative au o puternica influenta benefica, deci ar fi bine sa-ti faci timp pentru ele.
In partea a doua a anului 2014, sub reflector se afla cariera, care promite mari impliniri si satisfactii. Nu ezita sa profiti de toate oportunitatile ce ti se ofera!

Săgetătorul
Unul dintre punctele sensibile pentru Sagetatori in 2014 il constituie finantele. Ca sa reduci riscul, trebuie sa te limitezi la ceea ce ai, sa nu traiesti peste posibilitati, sa eviti riscurile si sa nu faci imprumuturi decat daca este strict necesar.
Exista o tendinta catre exagerare si risipa, careia trebuie sa-i pui frau, si o tendinta de a evalua prea optimist perspectivele.
Un alt punct sensibil in 2014 sunt prietenii. Cu Marte aflat in ciclul retrogradarii in casa prieteniei Sagetatorului, este foarte posibil sa ai conflicte cu prietenii sau sa te agiti foarte mult pentru problemele lor. Poate chiar sa cheltuiesti cam mult pentru ele.
Avertismentele de mai sus sunt valabile si pentru eventualele relatii cu comunitatile (cluburi, asociatii, fundatii, partide etc.). Tot Marte este cel care poate face sa te stresezi cam mult pentru a organiza un eveniment la care participa multa lume.
Pentru toate cele mentionate, perioada cea mai critica este 1 martie – 20 mai 2014.
In 2014 nici sanatatea nu trebuie neglijata, fiindca Saturn pandeste din umbra orice prilej pentru a-ti face probleme.
Este necesara o atentie deosebita in perioadele in care Saturn este ajutat de alte planete: in ianuarie-martie 2014, cand este ajutat de Venus (stapana casei bolilor Sagetatorului), in august, cand se formeaza conjunctia Marte-Saturn, si in octombrie, cand isi aduce contributia si Mercur.
In august si octombrie 2014 pot exista pericole ascunse, cum ar fi accidentele, uneltirile, izolarea. Capricornul
Primele 7 luni ale anului 2014 sunt destul de dificile pentru toate zodiile. Pe cer se formeaza o cruce cardinala intre Pluto, Uranus, Jupiter si Marte, configuratie care persista pana in iulie 2014, generand tensiuni.
Pe bratul crucii cardinale care este marcat de Pluto, se asaza si Venus in primul trimestru din 2014. Venus si Marte se afla in ciclul retrogradarii, raman timp indelungat in aceleasi teritorii zodiacale si tind sa se comporte uneori atipic.
Pentru Capricorni, Venus si Marte se afla in cele mai importante doua sectoare ale horoscopului, iar Jupiter si Uranus in urmatoarele doua (din douasprezece). Presiunea apasa asupra carierei, parteneriatelor, locuintei si proprietatilor, parintilor si familiei. Toate sunt supuse stresului sau schimbarilor, in oricare dintre ele pot aparea provocari care sa conduca, dupa caz, la impliniri sau dificultati.
Energiile cele mai puternice se descarca pe axa cariera-casa (la care se adauga si proprietatile si parintii). Aici este frecusul cel mai mare, aici pot aparea cele mai acute momente, aici este nevoie de prudenta si intelepciune.
Capricornii sunt foarte buni strategi. Daca evaluezi atent situatiile, iti faci strategiile potrivite si te inarmezi cu rabdare, vei trece cu bine prin toate. Spre norocul tau, Saturn te ajuta. Incepand din iulie 2014, lucrurile se linistesc. Relatiile revin la normal, prin casa trece un suflu nou, care aduce schimbari pozitive.
Si tot din iulie 2014 apar semne bune in privinta castigurilor si a investitiilor.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gastronomie: Fasole făcăluită
Bancul zilei: Eroul din Afganistan
Ucraina: Inca o statuie a lui Lenin a fost dărâmată şi distrusă
România este vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice
Grecia va conduce UE in stil spartan, în următoarele 6 luni
BNR şi-a numărat banii puşi "la ciorap"
Protocolul USL, doar pe hârtie în 8 judeţe
PSD şi PNL si-ar fi format alte majorităţi
Tabloidele britanice ar trebui să-i mulţumească României
Un nou protest la Pungeşti: Localnicii acuză presiunile jandarmilor
Agheasma malefică
Ioan Rotundu
Don Juan de Alaska bântuie prin Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor IV
Botoşani: Ţurcanu atacă în forţă politica anului 2014
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog