Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20815
De la 07 Ianuarie 2003
122880882

“Iluzionistul” din spatele unei poveti de dragoste magice!

  • 6 February 2008, 23:00
Frumoasa Jessica Biel şi enigmaticul Eduard Norton vin la Pro Tv vineri, 15 februarie, de la ora 20.30 într-un film captivant, care va lăsa telespectatorii cu răsuflarea tăiată până la aflarea deznodământului.
Povestea filmului
Pelicula “Iluzionistul” redă atmosfera din Viena secolului al XIX-lea, îmbinând armonios misterele din spatele unor numere de iluzionism cu obstacolele pe care trebuie să le depăşească doi tineri îndrăgostiţi pentru a fi împreună.
Eisenheim, un tânăr iluzionist reuşeşte într-un timp foarte scurt să cucerească simpatia publicului. Spectacolele sale inedite care l-au dus pe culmile celebrităţii depăşeau orice limită atinsă până atunci în domeniul iluzionismului. Succesul său nu este compatibil însă cu scăderea continuă a popularităţii lui Leopold, prinţul moştenitor (Rufus Sewell). Pentru acesta, tânărul iluzionist nu reprezintă doar o ameninţare de ordin social, ci şi una de ordin personal deoarece este dragostea din copilărie a frumoasei sale logodnice, Sophie von Teschen. Orbit de teama de a pierde toate privilegiile, Leopold face apel la omul său de încredere, inspectorul Uhl şi îi cere să îl urmărească pe Eisenheim pentru a dovedi că nu este nimic mai mult decât un impostor notoriu. Furia prinţului capătă o amploare greu de imaginat iar Eisenheim se vede contrâns să recurgă la trucul vieţii lui, unul foarte riscant, dar singurul menit să le garanteze fericirea lui şi femeii pe care o iubeşte din copilărie.
Praga, oraşul ales
Pentru a reda cât mai fidel atmosfera din Viena sfârşitului de secol al XIX-lea, cineaştii au decis că Praga este oraşul care aminteşte în prezent cel mai bine de Viena din trecut. Majoritatea scenelor au fost filmate aici, în oraşul în care majoritatea străzilor sunt pavate cu piatră şi luminate cu lămpi de gaz. Atât oraşul în sine, cât şi împrejurimile lui au fost exploatate la maximum pentru da telespectatorilor senzaţia întoarcerii în timp. Regizorul Neil Burger a dorit ca “Iluzionistul” să fie mai degrabă un film atemporal, suspendat în istorie, şi nu unul vechi.
Printre locurile cu totul şi cu totul speciale pe care telespectatorii le pot “vizita” în Iluzionistul se află şi casa arhiducelui Franz Ferdinand, personalitate cunoscută pentru pasiunea sa pentru vânătoare. Casa nu reprezintă altceva decât dovada vie a pasiunii sale: la tot pasul pot fi întâlnite trofee şi animale moarte. |n ciuda faptului că este un loc opulent şi bizar, Neil Burger afirmă că nu putea să existe altul mai potrivit pentru a trece drept casa de vânătoare a lui Leopold, un personaj crud şi temperamental.
300 de mustăţi şi bărbi au luat drumul Pargăi
Nota locală pe care Burger a vrut să o reliefeze se regăseşte şi în costumele alese. Designerul de costume Ngila Dickson s-a documentat asiduu pentru a reda prin vestimentaţie cât cât mai fidel posibil caracteristicile perioadei în care se desfăşoară acţiunea filmului. Eforturile depuse de ea au fost completate de cele ale head make-up artistului Julie Pearce, care a făcut o analiză riguroasă a scenariului pentru a-şi da seama care este look-ul care se impune a fi realizat pentru ca întreaga imagine să fie armonioasă. |n urma cercetărilor amănunţite, detaliul cel mai important din perioada reflectată în film este faptul că exista atât de mult păr facial încât a fost nevoie ca peste 300 de mustăţi şi bărbi să părăsească Statele Unite în favoarea Pragăi. |n timp ce domnii au avut parte de un tratament vizibil telespectatorilor, reprezentantele sexului frumos au fost machiate foarte discret, urmărindu-se realizarea unui look cât mai proaspăt şi natural, deoarece fardurile sunt o invenţie ceva mai tânără decât Viena secolului al XIX-lea.
Jessica Biel în locul lui Liv Tyler
O conjunctură magică a făcut ca Jessica Biel să primească rolul lui Sophie, care i se potriveşte de minune. Liv Tyler a renunţat să mai joace în film cu puţin timp înainte ca filmările să înceapă. Experienţa a fost una memorabilă pentru Jessica Biel, nu doar pentru că a avut un rol extrem de solicitant, care i-a scos în evidenţă talentul, ci şi pentru că s-a bucurat de o atenţie specială din partea echipei de filmare. Ea mărturiseşte că toate rochiile ei erau splendide şi o făceau să se simtă ca o prinţesă. Dar, cum toate lucrurile au pe lumea asta un preţ, toate costumaţiile lui Sophie aveau “bonus” un corset pe care Biel îl caracterizează contradictoriu: “oribil dar foarte sexy şi feminin”.
Magie sau truc?
Misterul planează asupra întregii pelicule, într-un crescendo ce va lăsă telespectatorii cu răsuflarea tăiată. Întrebarea ce se va naşte în sufletul lor, dintr-un refuz al convenţiei impuse de iluzionism, conform căreia totul se bazează pe truc, este dacă nu cumva Eisenheim are într-adevăr puteri supranaturale. Marea provocare a producătorilor acestui film a constituit-o tocmai încercarea de a transmite publicului această stare. Aşa cum afirmă şi Neil Burger, rolul unui magician este acela de a nu lăsa oamenii să uite de supremul mister al existenţei.
Filmul “Iluzionistul” are ingredientele necesare pentru a impresiona pe toată lumea. Cei cărora le plac poveştile de dragoste vor aştepta deznodământul cu sufletul la gură. Cei care preferă acţiunea vor avea ocazia să experimenteze evenimente ieşite din tipare. Iar cei fascinaţi de puterea magiei vor asista la o paradă impresionantă de trucuri ce le vor întări convingerile conform cărora ea există cu adevărat.
Vineri, 15 februarie, de la ora 20:30, Pro Tv invită telespectatorii la un spectacol în care vor fi depăşite toate limitele! (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum iau naştere monstruozităţile urbanistice
Dan Sandu decretat: „Bun de construit!”
Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (II)
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XLIV)
(Ioan Rotundu)
Control la depozitele de medicamente
Majorarea alocaţiilor de hrană în spitale şi creşe
Centrul European al Consumatorilor România
Majorarea, de patru ori, a indemnizaţiilor pentru invalizii, văduvele şi veteranii de război
AJOFM vrea să-i scoată pe tineri la muncă
Trei primării speră să pună mâna pe banii de la Mediu
Oprişanu îl somează pe managerul Spitalului judeţean să intre în legalitate
Monacu anunţă că a realizat un record la aplicat amenzi
Sălile de operaţii vor fi inaugurate săptămâna viitoare
Protopopul Leonte a sfinţit, cu prezenţa, bilanţul Penitenciarul
Horoscop
Ciocnire cu consecinţă bărbătească
Îşi vinde biroul... utilat complet
Program TELE'M Botoşani, joi, 7februarie
Liberalul Ţurcanu i-a aplicat o corecţie fizică conservatorului Bârlădeanu
Pricopi are partea sa, de pe urma construcţiei mall-ului
Ţărăniştii stau în expectativă
Avem planuri de acţiune pentru romii din Botoşani, n-avem rezultate
Furtună crede că revenirea lui Năstase în politică este benefică pentru PSD
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog