Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10071
De la 07 Ianuarie 2003
122870138

Impostorul Şoptică, interlopul Rotaru şi criticul Achiţei

  • Ioan Rotundu
  • 8 September 2017, 23:00
Abia s-a deschis noua sesiune parlamentară că aleşii botoşăneni, au început din nou să trimită spre presa locală fel de fel de comunicate prin care îşi imaginează că-i informează pe cititori despre activitatea lor parlamentară. În realitate, majoritatea acestor comunicate au rol de manipulare a electoratului, informaţiile difuzate fiind departe de realitatea cotidiană. Dacă este să fac o referire la comunicatele parlamentarilor PSD, acestea conţin informaţii fragmentate, scoase din context şi numai cu referire pozitivă la guvernarea României, deciziile politice şi legislative care afectează negativ viaţa noastră fiind trecute sub tăcere.
Ieri, în presa botoşăneană au apărut mai multe astfel comunicate. M-am oprit asupra a trei dintre ele. Senatorul PNL Costel Şoptică acuză Guvernul Tudose de atentat la siguranţa naţională pe motiv că nu sunt bani pentru plata militarilor. Fostul profesor de Fizică nu prea stă bine cu înţelegerea realităţii, cu „logica faptelor”, cu „filozofia” unor decizii politice, ca să folosesc termenii pe care mai toţi parlamentarii îi folosesc pe la televizor şi în discursuri publice fără să aibă habar de conotaţia şi sensul lor. Numai că folosind expresiile citate, parlamentarii cred că ne demonstrează nivelul intelectual ridicat ce-l posedă. Bieţii semidocţi nu-şi dau seama cât de ridicoli sunt atunci când se folosesc de cuvinte cu sensuri pretenţioase, de nivel universitar şi chiar academic.
Liberalul Şoptică, folosind sintagma „siguranţă naţională” a crezut că ne-a impresionat cu importanţa preocupărilor sale parlamentare şi cât de îngrijorat este el că neprimindu-şi banii, militarii români vor pune arma automată în rastel şi vor privi cum ne invadează ungurii să elibereze Liceul teologic din Tg. Mureş de sub ocupaţia prostiei politicienilor noştri incapabili să-i pună odată pentru totdeauna la punct pe unguri pentru a o curma cu iredentismul lor lipsit de suport istoric.
Şoptică s-a arătat viteaz la Botoşani , a bravat în faţa botoşănenilor lipsiţi de educaţie şi cultură militară. El ştie că astfel de comunicate sunt pe placul celor care nu mai muncesc şi cu atât mai puţin gândesc. Dacă Şoptică striga de la tribuna Senatului ce a scris în comunicat, ca să-l audă ţara, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, premierul Mihai Tudose şi ambasadorii acreditaţi la Bucureşti, ar fi dat dovadă că este un adevărat şi responsabil politician român şi ne-ar fi făcut cinste.
Dar el a preferat să se înfoie în pene la Botoşani, probabil având şi învoire de la nevasta şoferului, senatorul Doina Federovici în calitatea ei de preşedinte al Organizaţiei judeţene PSD Botoşani. Ipocrit şi de această dată liberalul senator! Profesor de Fizică la bază, membru în Comisia pentru Agricultură din Senat, iată-l priceput şi în probleme de „siguranţă naţională” încadrate în contextul internaţional al conflictelor militare ce bântuie estul Europei.
Din tabăra PSD, interlopul Răzvan Rotaru, zis „chinezul” a emis un comunicat prin care laudă PSD-ul că a reuşit, ceea ce n-au reuşit alte guverne în ultimii 20 de ani, să mărească numărul de angajaţi peste cel al pensionarilor. Interlopul ajuns deputat PSD prin votul celor „deştepţi” ca oaia ministrului Daea, a şterpelit informaţia de la ministrul Muncii, impostoarea şi ipocrita Olguţa Vasilescu. Da, statistica ne arată că la 30 iunie acest an numărul angajaţilor a crescut la 4,8 milioane iar cel al pensionarilor aflaţi în plată în evidenţa Casei Naţionale de Pensii este de 4,6 milioane. Creşterea este de vreo 180 mii de angajaţi dar ea nu este un fenomen unicat pentru că anul trecut, la 30 iunie, numărul angajaţilor faţă de cel al pensionarilor era mai mare cu 24 de mii.
Creşterea nu se bazează pe angajările în mediul privat ci în sistemul bugetar. Mii de angajări s-au făcut de către oamenii PSD-ului puşi şefi de instituţii, de la nivel de primării până la nivel de ministere. Însuşi premierul Mihai Tudose clama cu ceva timp în urmă că sunt prea multe angajări prin ministere, motiv pentru care a fost nevoit să interzică inventarea de noi funcţii pentru angajarea celor trimişi de la partid.
Mai afirmă Rotaru că în sistemul privat este o criză de forţă de muncă şi că patronii vor fi nevoiţi să mărească salariile pentru a găsi forţa de muncă necesară. În puţinătatea cunoştinţelor sale despre cum funcţionează o companie privată şi cum îşi selectează şi recompensează forţa de muncă, Rotaru face afirmaţii vecine cu inepţia, pentru că n-au nicio legătură cu realitatea. Singurii care-l pot crede şi chiar aplauda pentru astfel de aberaţii sunt cei care l-au votat şi care, oricum, sunt în solda PSD-ului şi nici pe departe n-au chemare spre un loc de muncă, mai ales în privat.
Ca şi Şoptică, şi Rotaru practică impostura şi ipocrizia cu scopul de a-şi crea o imagine de parlamentar care se speteşte muncind în interesul comunităţii botoşănene. Dacă cei doi ar fi rămas acasă, am fi fost mai câştigaţi!
Deputatul liberal Cristian Achiţei a emis un comunicat prin care ne informează că actualul Consiliu judeţean este cel mai slab din întreaga perioadă postdecembristă, instituţional dar mai ales prin inactivitatea şi nepriceperea profesională a celor aflaţi la conducere.
Deputatul Achiţei ne-a spus ceea ce ştiam cu toţii. Nimic nou sub soare, domnule deputat! Bine ar fi fost ca deputatul Achiţei să ne fi spus şi de ce activitatea celor din conducerea CJ este atât de proastă, în ce le constă vina şi ce ar trebui să facem. Şi mai bine ar fi fost dacă deputatul liberal ne-ar fi spus şi ce-au făcut consilierii judeţeni liberali ca să-i determine pe cei din conducerea CJ să se trezească şi să se apuce de muncă.
Poate printr-un comunicat viitor vom afla şi astfel de informaţii. Aştept şi un comunicat de la nevasta şoferului, senatorul PSD Doina Federovici, despre ce mai face Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor şi pe când îl mai aduce pe la Botoşani să vadă că „drumul ruşinii” este în aceeaşi stare în care l-a lăsat în primăvară. Sau poate ne explică de ce premierul Mihai Tudose a declarat că la ministerul Transportului sunt numai neputincioşi, motiv pentru care a solicitat Băncii Mondiale să preia dirigenţia autostrăzii Bucureşti – Braşov.
Pe săptămâna viitoare, când ne vom pricopsi cu noi comunicate la fel, sau poate chiar mai „deştepte” decât protejata ministrului Daea.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scapă, sau se scapă?
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Horoscopul zilei de8.09.2017
Bancul yilei: Calm englezesc
Mihai Tudose, la intalnirea cu reprezentantii Ford:
Autostrada Pitesti-Sibiu si legatura intre Pitesti si Craiova vor fi finalizate pana la sfarsitul mandatului
Cum raspunde Victor Ponta la intrebarea daca la Colectiv a ucis coruptia
In grotele de sub gheata Antarcticii temperaturile ajung la 25 de grade,
mediu propice pentru forme de viata inedite
Adunarea Generala a inspectorilor judiciari a votat ca Inspectia judiciara sa ramana la CSM
Mihai Tudose: Pilonul II de pensii va fi optional
Lumea lu Rotundu: Cimitirul vesel - Săpânţa
Presa-n gura lu Rotundu: Emisiunea din 8.09.2017
Botoşani/Mihăileni: Casa bunicilor lui Enescu are regim juridic incert
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog