Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20060
De la 07 Ianuarie 2003
122905709

In Memoriam Elena Iftimescu

  • 4 December 2009, 23:00
Muzeul Judeţean Botoşani şi familia Iftimescu invită botoşănenii la expoziţia de pictur㠄IN MEMORIAM”, în amintirea artistei ELENA IFTIMESCU, autoarea operelor expuse. Expoziţia reuneşte lucrări realizate, în majoritate, în ultimii 10 ani ai vieţii , dar şi câteva picturi care marchează faza de început. Iubitoare de frumos, Elena Iftimescu a fost absolventă a Liceului de Art㠄Ştefan Luchian’ din Botoşani, iar ulterior a Institutului Pedagogic din acelaşi oraş.
Şi-a dedicat o mare parte a vieţii călăuzirii şi îndrumării a sute de copii preşcolari, cărora le-a fost mult mai mult decât o educatoare, reuşind să ajungă la inimile copiilor ca o adevărată mama. Acum este îngerul lor păzitor, veghindu-i în continuare din ceruri. Mediul profesional în care a activat a făcut din doamna Iftimescu un izvor de materiale didactice, îmbogăţind grădiniţele prin care a trecut cu talentul ei artistic.
A pus în scena serbări, poveşti şi concerte ale micuţilor, realizând totul de la cadre scenografice pana la coregrafii şi costumaţii ingenioase. Subiectele tratate în picturile expuse sunt sunt de genuri diferite, încadrându-se in impresionism, realism, dar şi arta naivă, în funcţie de etapă, stare sufletească şi motivaţie.
Predomină natura statică, fiind preferate ghivecele cu flori, flori de o gingăşie aparte atât prin tratare cât şi prin culoare. Printre lucrări mai apar şi peisaje, figuri umane şi motive moderne, toate pline de veselie şi buna dispoziţie, unele chiar linişte sufletească. Ultimul tablou pictat, în schimb, este mult diferit de toate celelalte printr-o încărcătură aparte, prin culorile dure, dar şi prin tema abordată: sfârşitul suferinţei. Culoarea violet, o culoare misterioasă, asociată cu nobilitatea, spiritualitatea, rafinamentul, dar şi provocarea, este preferată artistei; culoarea apare în toate tablourile sub diverse nuanţe şi forme.
Tehnicile folosite demonstrează o continuă experimentare, de la uleiuri pe pânză, tempera pe gips-carton sau sticlă la vopsele lavabile pe perete. Artista dă dovadă de o enormă modestie lăsând picturile nesemnate.
Expoziţia va fi deschisa în perioada 4.12 – 10.12. 2009 la Muzeul Judeţean şi va putea fi vizitată între orele 9:00-17:00, luni închis. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viitorul României nu este oligarhia!
Un candidat la Preşedinţia Ucrainei confirmă planurile antiromâneşti ucrainene
Excelenţa românească pentru România nu este o prioritate
Ţărăniştii adevăraţi nu votează candidatul strângii!
Prognoza vremurilor grele
Mâncarea mesaroşului (măcelarului)
Românul şi luna plină
Horoscop
Liberalii botoşăneni îşi pun mari speranţe în Băsescu
Prins cu ocaua mică, primarul liberal Gireadă zice că nu ştie nimic
dar a aprobat retrocedarea a 120 ha pădure
La Botoşani, 1400 angajaţi ai MAI păzesc alegerile
Hoţii strigă hoţii!
Botoşănean urmărit internaţional prins la Iaşi
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Ce primesc tinerii care au lucrat in campanie pentru PSD?
Pamflet politic în fotografii
Mită pentru Ţâbu
La şcoala Răchiţi, directorul bătut nu poate proba vinovăţia bătăuşului
Serbările şcolare de iarnă afectate de gripa nouă
Migrarea cadrelor sanitare spre Occident a continuat şi în 2009
Cum se va produce schimbarea - pamflet
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog