Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15112
De la 07 Ianuarie 2003
122900761
În loc de sfaturi juridice,

Liberalul Elvădeanu îi copleşeşte pe primari cu amenzi

  • el se împăunează cu faptul că suntem primii din ţară care amendăm primarii
  • 3 October 2007, 23:00
Instituţia Prefectului trece în premieră la aplicarea amenzilor contravenţionale primăriilor din judeţ. După prima amendă aplicată unui membru al comisiei de fond funciar de la Cristeşti pentru întârzieri în aplicarea legilor fundului funciar, subprefectul Mihai Elvădenu anunţă o nouă amendă aplicată de data acesta primarului comunei Manoleasa.
Prin modificarea legilor 215 şi 286 este prevăzut ca dacă primarul nu respectă hotărârile de Consiliu Local şi nu prezintă nişte rapoarte obligatorii poate fi amendat cu sume între 1000 şi 5.000 lei. „Nu ştiu dacă au mai fost date amenzi până acum. Primarul comunei Manoleasa, Vatamaniuc este probabil primul primar din ţară care primeşte amendă de 1.000 lei”, a declarat Mihai Elvădeanu.
Acesta susţine că în urma unor sesizări realizate de un consilier, în urma controalelor la Primăria Manoleasa s-a constatat că primarul Vatamaniuc nu execută unele hotărâri de Consiliu Local. În urma anchetei, primarul a primit amenda de 1.000 lei. „Noi am aplicat legea şi consider că degeaba există legea dacă nu o aplicăm”, a declarat Mihai Elvădeanu.
Cât priveşte întârzierea aplicării legilor proprietăţii Mihai Elvădeanu susţine că amenda a fost inevitabilă. După mai multe termene date, a venit şi amenda pentru Ioan Cozma de la Cristeşti. „Deşi vremea era frumoasă şi identificarea terenurilor se putea realiza fără probleme din 680 de cereri 355 nu erau rezolvate. Am constatat că primarul a dat dispoziţii, dar acest membru din comisie nu a făcut nimic de doi ani de zile”, a declarat subprefectul Elvădeanu.
Subprefectul nu are cunoştinţă ca cel amendat să fi achitat amenda. Indignarea subprefectului a fost alimentată şi de faptul că deşi a fost chemat la ultimul control al Instituţiei Prefectului la Cristeşti Ioan Cozma nu s-a prezentat la Primărie pentru a da explicaţii în privinţa întârzierilor, lăsând corpul de control să îl aştepte mai bine de două ore.
„Ne doare că se întâmplă asta şi toţi trebuie să înţeleagă că treaba trebuie făcută. Oamenii vin şi se plâng la noi că legea nu se pune în aplicare”, a precizat prefectul Gheorghe Sorescu. Din punctul de vedere al subprefectului Elvădeanu aceste amenzi sunt aplicate pentru a arăta celorlalţi vizaţi că nu trebuie să se joace cu legea.
„Eu consider că mi-am făcut datoria şi nu voi evita să o mai fac dacă legea nu va fi respectată. I-am dat un termen şi primarului de la Cristeşti pentru soluţionarea dosarelor, iar dacă termenul nu va fi respectat şi primarul va primi amendă”, a precizat subprefectul Elvădeanu. Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu speră ca prin cele două amenzi, primarii să înţeleagă să îşi facă datoria.
Din punctul de vedere al lui Elvădeanu dacă de la început s-ar fi presupus sancţiuni situaţia ar fi fost alta şi primarii ar fi fost mult mai receptivi. Din informaţiile furnizate de Mihai Elvădeanu primarul din Manoleasa nu a pus în executare mai multe hotărâri de consiliu local printre care cea privind taxele de păşunat, concesiuni nelegale, fără licitaţii. Deşi Consiliul Local a dorit rezilierea acelor contracte, primarul nu a dus la îndeplinire acea hotărâre nereziliind contractul. „Chiar dacă primarului nu îi convine o hotărâre, el trebuie să o ducă la îndeplinire”, a subliniat Mihai Elvădeanu. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clanul Albu a încălecat Prefectura Botoşani şi i-a pus căpăstru
dacă am avut „Primăria Electrocontact” SA de ce să nu avem şi „Prefectura Petrom” SA
Cadrele didactice nu vor mai sărbători Ziua Educatorului
Noi posturi pentru asistenţi comunitari
Muzeul Judeţean pregăteşte o expoziţie pentru Elveţia
Numărul şomerilor a scăzut nesemnificativ
Acreditări pentru planurile de şcolarizare
Muncă multă pentru jumătate de normă
La Săveni, patru poliţişti comunitari fac cât nouă
Municipalitatea vrea să ilumineze şi intrările în oraş
Liberalii aşteptă sugestii pentru parlamentarii europeni
Criza financiară a primăriilor botoşănene se acutizează
Prefectul Sorescu vede trei mari priorităţi în judeţ
Flămânzenii vor muzeu
Consiliul Judeţean îşi mai atârnă o piatră de gât
Romstal anunţă o extindere fără precedent pe piaţa instalaţiilor
Licitaţie cu strigare
Program TELE'M Botoşani, joi, 4 octombrie
Smiley se aruncă de pe acoperişul şcolii
Somn adânc
Horoscop
Un apartament care s-ar putea să-şi merite preţul
Nene Mihai, n-ai prinţipii, n-ai morală…
Fondul de pensii ALFA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog