Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6187
De la 07 Ianuarie 2003
122891836

În loc să dea bani spitalelor, ministerul Sănătăţii schimbă directorii

  • 7 June 2009, 23:00
În condiţiile în care spitalele primesc prea puţini bani pentru ca managerii să se descurce cu plata furnizorilor, Ministerul Sănătăţii a tras concluzia că asiguraţii de sănătate nu beneficiază de condiţii normale în spitale din cauza nepriceperii directorilor.
Ca urmare, este în fază finală un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, proiect prin care se deschide calea demiterii unor directori de spitale care au acumulat datorii la furnizori.
„În sistemul de asistenţă spitalicească din România au apărut numeroase probleme ca urmare a managementului defectuos la nivelul unui număr însemnat de spitale, cu consecinţe directe în calitatea îngrijirilor medicale acordate populaţiei. Se impune astfel, modificarea condiţiilor pe care un manager trebuie să le îndeplinească pentru a ocupa funcţia de manager“, se arată în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Legii reformei în domeniul sănătăţii.
Pe lângă faptul că se modifică acele condiţii impuse celor care sunt directori de spitale, se fac noi precizări privind condiţiile în care vor putea fi demişi. Astfel, pentru a ocupa funcţia de manager al unei unităţi medicale cu paturi, directorii de spitale trebuie să fie absolvenţi de instituţii de învăţământ superior în domeniul medical, economic, juridic sau administrativ. Care dintre actualii directori de spitale nu îndeplinesc aceste condiţii se pot aştepta la încetarea contractului de management.
În acelaşi timp, şefii de spitale îşi pot pierde funcţiile dacă au acumulat datorii mai vechi de doi ani. “Se mai introduce o nouă cauză de încetare a contractului de management, în cazul existenţei plăţilor restante, a căror vechime este mai mare de 2 ani, în condiţiile în care se constată abateri de la legislaţia în vigoare privind plata cronologică a obligaţiilor către furnizori. Această completare a Legii 95/2006 este motivată de faptul că multe spitale au acumulat datorii, datorită unui management defectuos. Toate aceste datorii afectează calitate serviciilor medicale furnizate“, se mai arată în aceeaşi notă de fundamentare a proiectului de act normativ. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un înalt demnitar mason englez la Botoşani
Românul şi ploile
Comentariul comentariilor LXLII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Păcatele sfinţilor
Criza ţine în loc consolidarea drumurilor judeţene afectate de alunecări de teren
Filarmoniştii botoşăneni îşi vor cârpi instrumentele
Social democraţii au rămas fără geamuri la sediu
Tânăr de 17 ani înecat în apele Siretului
Pensionarii l-au servit pe prefect cu lapte şi turte pe plită
Cinci trandafiri l-au costat 200 lei
Garaj mistuit de flăcări aproape în totalitate din cauza unui scurtcircuit
Oricum am da-o, Hopa-Mitică rămâne portocaliu!
Cum au votat botoşănenii
victime ale turismului electoral
Absolvenţii clasei a VIII-a îşi pot alege liceul până pe data de 18 iunie
Ministerul Sănătăţii promite păstrarea locurilor de muncă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog