Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9927
De la 07 Ianuarie 2003
122895576
În numirea directorului adj. Sa Grupul Şcolar Flămânzi

Deputatul Câmpanu şi-a băgat din nou coada de şarpe cu clopoţei

  • 21 September 2007, 23:00
Aşa cum era de aşteptat, bătălia pentru “tronul” lăsat vacant de profesorul Gheorghe Guja la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi naşte monştri, lucru previzibil de altfel pentru o comunitate locală în care “somnul raţiunii” tinde să înlocuiască bunul simţ şi logica de fier. Aşa cum se întâmplă mai peste tot în ţară, tocmai când lucrurile începeau să fie repuse în ordine, coada otrăvită a şarpelui galben albastru, desprins cu mare poftă de independenţă de la sânul convenţiei portocalii, a început să se încolăcească pervers de scaunul celei mai râvnite unităţi de învăţământ din zonă, creând tensiuni suplimentare într-un colectiv măcinat şi aşa de orgolii şi disensiuni.
Totul a început după ce Neculai Rebengiuc, liderul liberalilor locali, cel mic de stat şi cu vorba blajină, zădărât de viespea limbariţei, şi-a umflat muşchii cerebrali, întrebând-o pe secretara şcolii dacă ştie cine este noul director adjunct al liceului. Normal că femeia ştia, că doar nu de mult Consiliul Administrativ al Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi îl alesese în funcţia respectivă pe eminentul profesor de teologie şi psihologie Petru Murariu, cadru didactic tânăr şi de mare perspectivă, absolvent a două facultăţi, preferat de către colectivul profesoral şi pentru faptul că nu avea nimic în comun cu politica.
Hopa henţ! Peste noapte, apreciatul profesor fusese trecut pe linie moartă, iar în cel de-al doilea scaun al liceului a fost aburcată – cine credeţi? – nimeni alta decât controversata profesoară Ştefănucă, cea care, formată ca inginer textilist, avea în comun cu liceul doar fumatul şi consumatul în exces a cafelelor cât e ziua de lungă.
Despre profesoara Ştefănucă, însăşi colegii ei susţin că nu are nici o calitate didactică, chiar dacă, regretăm că trebuie să facem această afirmaţiei, este una dintre fetele regretatului profesor Petru Munteanu, omul care a creat Muzeul Ţăranului Român 1907 şi a lăsat posterităţii două monografii ale oraşului Flămânzi.
Fosta textilistă are totuşi un mare merit! Este soţia lui Mihai Ştefănucă, fostul electrician de la primărie cocoţat peste noapte, la fel de oficial pre cum se făceau promovările pe timpul lui nea’ Nicu Ciuruitu’, în funcţie de adjunct al poliţiei comunitare “old boys”. Mai mult chiar, este unul din oamenii de bază – adică omul bun la toate – a organizaţiei conduse de liberalul Rebenciuc şi acum se poate face uşor legătura cu zelul cu care angajatul primăriei, alături de câţiva dintre “comunitarii” săi, umfla baloanele galbene şi albastre ale liberarilor, adică exact acele obiecte gonflabile care urmau să fie plantate în parc în preajma nemuritoarei vizite în oraş a medicului parlamentar Liviu Câmpanu.
În plus, era unul dintre oamenii care, pe timpul profesorului Guja, era angajat din când în când ca maistru la liceu, deşi gurile colegilor spun că nu era văzut pe acolo decât atunci când trebuia să semneze statul de paltă, dar nu şi pe la ore. Şi acum intervine şopârla. Profitând de funcţia sa în organizaţia liberală, Mihai Ştefănucă se pare că a umblat cu interesu’ pe la şeful său direct care, la rândul său, l-ar fi apelat pe mai marele Câmpanu iar acesta, aflând tărăşenia, a considerat că implantarea unui om sigur într-o funcţie importantă pentru un colectiv de intelectuali cu mare ascendenţă în informarea corectă a cetăţenilor din punct de vedere politic, în perspectiva viitoarelor alegeri, merită orice efort.
Aşa că de aici încolo, lanţul pilelor, cunoştinţelor, relaţiilor şi a dispoziţiilor de partid şi-a urmat cursul trofic până la nivelul Inspectoratul Şcolar Judeţean care, prin indivizi mânjiţi ca Rusu şi Horia Negrescu, replica contemporană a PSD-istului de tristă amintire Clocotici, a luat decizia instalării în funcţiune a profesoarei textiliste.
Nici n-a început bine şcoala şi cadrele didactice să plâng deja că noua directoare a divizat colectivul în două, ameninţând cu drastice măsuri împotriva celor din “opoziţie”. Aşa merg lucrurile în judeţ, aşa merg lucrurile la Flămânzi şi dacă tot s-a procopsit localitatea cu aşa cadru în aşa funcţie, n-ar fi rău să-l pună la trebă. La retuşarea uniformelor, de exemplu, devenite obligatorii pentru toţi elevii de la începutul acestui an şcolar. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Câmpanu zice că primarii PD sunt deformaţi genetic
Vrea să otrăvească relaţiile dintre Romaniuc şi Târzioru
Conducerea Termicii speră să recupereze de la Guvern banii ce i se cuvin
Plictisit de ţărani, Furtună se îngrijeşte de soarta bugetarilor
Nord Proiect acuzat că a proiectat la mântuială un sediu de primărie
La Coşula se sapă adânc după apă ...şcolară
Vii dispăruţi, căutaţi morţi pe ogoare
Cucoana preoteasă păcătuieşte, când ţine secret numele unei firme
Marş pentru "O zi fără maşină în oraşul meu"
Consiliul Local Dersca amendat cu 150 milioane lei vechi
Minorii din Penitenciar au vizitat Muzeul Judeţean
Primarul liberal Ţuca a deschis pârtie taxei rurale de salubrizare
gestul său de a mai pune un bir pe ţărani i-a încântat pe cei de la APM
Incendiu provocat de o lumânare
Bătrân lăsat fără păsări
Concursul Jurjac bate la uşă
Zilele Europene ale Patrimoniului marcate şi la Botoşani
Nu dă doi bani pe moţiunea PSD
Plecare urgentă, la muncă, în Cipru
Anunţ important
Consumul de alcool - simptom, cauză, soluţie
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog