Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11617
De la 07 Ianuarie 2003
122871684

Înainte de alegeri…

  • 18 November 2009, 23:00
Încă de săptămâna trecută, în oraşul Flămânzi a fost interzis afişajul electoral pe stâlpii de electricitate. Măsura a fost luată după ce s-a constatat modul neprincipial de efectuare a afişajului de către anumite persoane care, înainte de a lipi afişele pentru un partid, le dezlipeau pe celelalte, ale opoziţiei, şi le aruncau pe jos. S-a ajuns astfel la situaţia neplăcută ca spaţiile verzi şi trotuarele pe care se aflau aceşti stâlpi să devină veritabile depozite necontrolate de gunoi, provenit din devastarea afişelor lipite anterior.
Este motivul pentru care, în plină campanie electorală, primarul Constantin Pitorac i-a chemat „la ordine” pe Dumitru Micuţaru, şeful filialei PDL Flămânzi, şi Mihai Ştefănucă, şeful filialei PNL Flămânzi, punându-le în vedere ca oamenii lor, cei care se ocupă cu afişajul electoral, să nu mai lipească postere sau alte materiale propagandistice pe stâlpii de electricitate.
„În plus, am fost sesizaţi de cei de la E-ON că prin lipirea afişelor electorale au fost acoperite însemnele şi atenţionările existente pe stâlpi, de asemenea seriile şi codurile care trebuie să rămână în permanenţă vizibile”, ne-a spus primarul Pitorac.
Conducătorilor locali de filiale li s-a recomandat ca oamenii desemnaţi cu afişajul să umble din poartă în poartă, la fel cum au făcut cei de la PDL, şi să ceară permisiunea cetăţenilor, ca, în funcţie de preferinţele lor electorale, să lipească afişe, postere sau însemne pe gardurile, copacii sau anexele gospodăriilor acestora.
În paralel, viceprimarul Dan Oloeriu s-a ocupat intens de aspectele secundare ale pregătirii alegerilor prezidenţiale, încercând să nu omită nici una din prevederile legislaţiei în vigoare. Astfel, încă de săptămâna trecută, a început lucrul la rampele din lemn care vor fi instalate la fiecare secţie de votare, pentru a uşura accesul în secţii a persoanelor cu dezabilităţi aflate în cărucioare cu rotile.
În plus, fiecare dintre cele 12 secţii de votare de pe raza localităţii Flămânzi, va fi dotată, în funcţie de spaţiu, cu 3-4 cabine de vot, cu trei urne fixe, una pentru prezidenţiale şi două pentru referendum, precum şi cu una specială, mobilă, pentru cetăţenii bolnavi sau nedeplasabili care vor dori să voteze la domiciliu.
„Vom încerca să punem la dispoziţie fiecărui preşedinte a unei secţii de votare şi câte o lanternă, pentru situaţii speciale, şi să asigurăm un iluminat corespunzător”, ne-a spus Dan Oloeriu, viceprimarul oraşului Flămânzi.
Duminică, în ziua alegerilor prezidenţiale, secţiile de vot se vor deschide la ora 7 dimineaţa şi se vor închide seara, la ora 21, când va începe numărătoarea voturilor. Din Flămânzi, sunt aşteptaţi la urne, pentru a-şi exprima opţiunile electorale, peste 9.000 de alegători. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă Universitatea „Petre Andrei”
Ce va discuta Filat cu Putin la Ialta?
Băsescu îi cheamă la vot pe românii din Basarabia
“R. Moldova are nevoie de medic”
Pe 1 Decembrie „Noi Golanii” vă aşteaptă la Chişinău
Întâlnirea anuală a Congresului americanilor de origine română
Concurs românesc de table în Montreal
Inegalabilul Justin Grad, alias Aschiuţă, a ajuns la 90 de ani – La mulţi ani!
Horoscop
Perspicacitatea lui Băse
Ţurcanu se crede victima PDL
Program TELE'M Botoşani, joi
Salată de vită rătăcită
Două drumuri judeţene taie panglica modernizării
Pod reabilitat la Cristeşti
Elevii ar putea sta acasă înainte şi după alegeri
Atenţie, tractorist beat în trafic!
O diversiune menită să ascundă adevărul
Din cauza reclamaţiilor, medicii de familie au devenit mai disciplinaţi
Au primit promisiunea reacordării sporurilor salariale
Cei de la urgenţele medicale vor face zile de muncă patriotică
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog