Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12867
De la 07 Ianuarie 2003
122898516
Încă un pas către reunire:

România ar putea livra din 2015 energie electrică Chişinăului

  • 21 January 2014, 23:00
România ar putea livra energie electrică Republicii Moldova începând cu anul 2015, în urma unor investiţii pentru interconexiunea liniilor electrice Isaccea-Vulcăneşti. Acesta, dar şi alte proiecte în domeniul energetic au fost discutate luni, 21 ianuarie, la Chişinău în cadrul unei întrevederi a ministrului delegat pentru energie de la București, Constantin Niţă, cu premierul de la Chișinău, Iurie Leancă, transmite Romanian Global News.
Cei doi oficiali au discutat despre construcţia liniilor de înaltă tensiune Vulcăneşti-Isaccea şi Străşeni-Ungheni-Iaşi, pentru a extinde capacitatea de transport între cele două ţări, şi despre construirea unor staţii de cuplare în curent continuu de tip back-to-back pe aceste linii, potrivit unui comunicat al executivului de la Chişinău, scrie Vocea Basarabiei. Instalarea unor convertoare back-to-back pe linia electrică Vulcăneşti-Isaccea ar permite livrarea, din 2015, a importurilor de electricitate din România. De asemenea, a fost discutată şi posibilitatea ca România să finanţeze proiectul Staţia Back&Back Vulcăneşti cu aproape 65 de milioane de euro.
Oficialii au vorbit şi despre problemele care ţin de administrarea gazoductului Iaşi-Ungheni şi termenii de livrare a gazelor. În acest context, Constantin Niţă l-a informat pe Iurie Leancă despre faptul că la începutul lunii ianuarie pe teritoriul României lucrările la gazoduct au fost finalizate. Acest gazoduct, care va avea lungimea de 43 de kilometri, va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova. Investiţia depăşeşte 26 de milioane de euro, dintre care 7 milioane de euro provin din fonduri europene.
Constantin Niţă a apreciat că discuţiile privind interconectarea reţelelor de gaze şi electricitate au avansat în ultimele luni, iar dezvoltarea acestor proiecte va permite diversificarea surselor de aprovizionare în vederea asigurării securităţii energetice a celui de-al doilea stat românesc.
Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că proiectele bilaterale din acest domeniu vor fi realizate 'cu maximă eficienţă', notează comunicatul guvernului de la Chişinău.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: La starea civilă
Horoscopul zilei
Ce nu ştie, sau nu vrea să ştie, Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Zona Flămânzi: Primari nemulţumiţi de banii primiţi de la CJ
ANFP şi Primarul UDMR din Miercurea Ciuc DISCRIMINEAZĂ români
BERD: Creştere economică de 2,4% în acest an, cu riscuri în zona creditării
Ministerul Agriculturii pune la bătaie 15,9 milioane de euro pentru a stimula comasarea micilor producători de lapte
Protest pro-OTV in fata sediului CNA
Un miliard de lei in plus pentru salariile din primarii si consilii judeţene faţă de anul trecut
Fostul deputat PDL Sorin Pandele, condamnat definitiv la 5 ani închisoare pentru corupţie
Cu o zi înainte de Davos, marii investitori afişează cel mai mult optimism din ultimii 5 ani
Percheziţii la Primăria din Ploieşti
procurorii DNA au ridicat documente din sediul instituţiei
Parlamentul României a limitat accesul publicului şi ONG-urilor la dezbaterile pentru revizuirea Constituţiei
Botoşani: Reacţia stupefiantă a celor de la Romtelecom
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog