Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6758
De la 07 Ianuarie 2003
122892407

Incendii provocate cu intenţie

  • 21 June 2013, 23:00
Două familii din satul Ionăşeni, comuna Vârfu Câmpului şi satul Vatra, comuna Hudeşti, au fost păgubite de foc de aproximativ 11.000 lei. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs pe raza comunei Hudeşti. Pompierii au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproape 40.000 de lei.
Primul apel de ajutor a venit din partea unei localnice din satul Ionăşeni, comuna Vârfu Câmpului, joi, puţin după ora 18.00. Aceasta susţinea că arde lucerna cosită şi uscată de pe o păşune. La locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială cu apă şi spumă.
La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta pe cca. 10 ha de teren. Intervenţia a durat aproximativ o jumătate de oră, fiind protejate de foc bunuri materiale în valoare de 6.000 lei. Au ars cca. două tone de furaje. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că furajele au fost incendiate de o femeie de 47 de ani, care s-a plimbat cu o maşină de care era legat un cauciuc aprins, pe câmp. Cazul a fost preluat de poliţişti.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 01.35, în locuinţa unui cetăţean din satul Vatra, comuna Hudeşti, a izbucnit un incendiu care a cuprins bunurile din două camere şi o parte din acoperiş. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţ㠄Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă şi spumă şi opt servanţi – pompieri de la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi.
La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperişul casei, bunurile din două camere, existând pericolul ca flăcările să se propage la anexele din gospodărie, dar şi la locuinţa vecinului. Intervenţia a durat mai bine de o oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 30.000 de lei. Au ars 30 m.p. din acoperişul casei, patru uşi din lemn, cca. 20 m.p. din veranda de scândură, două paturi, două dulapuri, un frigider şi un aragaz, pagubele fiind estimate la cca. 10.000 lei. Cauza probabilă o constituie acţiunea intenţionată. (ISU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Mortul dator
Botoşani: Preot lacom şi apucător, pedepsit de Dumnezeu
Ioan Rotundu
Alune americane
Comunicat referitor la Festivalul „Mugurelul” Dorohoi
Ministrul Apărării: „Nu voi demisiona! Nu am motive”.
Guvernul Ponta a pus taxă şi pe divorţul amiabil
Parlamentul de la Chişinău a adoptat declaraţia privind problema transnistreană
Preşţedintele Hollande atacat de două militante cu sânii goi
Arhiepiscopul Pimen îl felicită pe cel care nu confundă fericirea cu funduleţul
Partidul Conservator, o nouă trădare? Istoria "soluţiei imorale"
Primele condamnări în dosarul referendumului din iulie 2012
închisoare cu suspendare pentru vot multiplu
Simona Halep, omul momentului în sportul românesc
secretul din spatele performanţei
Vreme instabilă de duminică după-amiază până marţi seara
Guvernul va face verificări la firma de transport implicată în accidentul din Muntenegru
Firma de transport: Şoferii aveau experienţă de cel puţin 10 ani, fîră niciun incident
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog