Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4674
De la 07 Ianuarie 2003
122890323

Încep controalele de Paşte

  • 9 April 2008, 23:00
În această perioadă, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare efectuează controale în pieţe alături de lucrătorii din perimetrul respectiv, dar grosul vor fi în preajma Paştelui, când produsele de origine animală vor căpăta „dezlegare” din Post. „În ultimele zile, în sâmbăta Paştelui şi după aceea, atunci vor fi probleme. Noi facem, şi acum controale peste tot. Personal mă deplasez pentru a verifica modul în care se fac aceste controale. Cu vreo două săptămâni înainte de Paşte se vor face acele controale mixte cu participarea nu doar a inspectorilor noştri, ci şi a poliţiştilor, jandarmilor, celor de la Autoritatea de Sănătate Publică, de la Metrologie”, a declarat şeful DSV Botoşani, Vladimir Rizac.
Acesta precizează că zilnic inspectorii instituţiei merg pe teren cu controale tematice date de către ANSV. În altă ordine de idei, directorul DSV Botoşani atrage atenţia botoşănenilor la ce cumpără pentru masa de Paşte, unul din produsele tradiţionale fiind mielul. „E o tradiţie de a se tăia mielul pentru pielicică, dar din punct de vedere veterinar sanitar, al controlului calităţii cărnii este impropriu consumului uman. Este o carne fetală, nematurată. Nu poţi elibera un aviz sanitar pentru acest tip de carne şi nu este permisă vânzarea în spaţii publice. Nu avem nimic împotrivă ca cine îşi taie mielul să şi-l mănânce”, a menţionat Rizac.
Acesta informează populaţia că mieii pentru consum trebuie să aibă vârsta de peste 21 zile, să aibă bontul ombilical vindecat şi să fie sacrificaţi într-o unitate autorizată, ceea ce implică să aibă o ştampilă care să ateste controlul sanitar veterinar. „Avem destule abatoare pe suprafaţa judeţului care au dreptul să sacrifice aceşti miei şi să-i controleze sanitar veterinar. Poate mai sînt care scapă de controale. Noi nu putem controla decât spaţiile autorizate. Avem doar 2 oameni în piaţă care trebuie să verifice jumătate de oraş. Este şi treaba administraţiei Pieţei, dar şi ei la rândul lor au vreo doi oameni”, a mai adăugat şeful DSV Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sorescu s-a hotărât să-l concureze pe Flutur
Nemulţumitului i se ia darul!
Cu barca şi hidrobicicleta pe lacul din Parcul Mihai Eminescu
Penegiştii botoşăneni devotaţi titulaturii de „stat”
Tânăr salvat de la moarte de jandarmi
Victor Ponta a cântat la tobe la ”Happy Hour”
Nu se mai acordă tichete cadou
Sindicatul din învăţământ se luptă cu boala de cancer
Umilinţa profesorilor
Cu ochii pe maşini
Partidele politice împart purcei pentru a câştiga electoratul
Pesimistul în luptă cu optimismul
Horoscop
Oferta vieţii!
Program TELE'M Botoşani, joi, 10 aprilie
Ofertă de utilaje agricole în formă avantajoasă
Anunţ umanitar
Decese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog