Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17795
De la 07 Ianuarie 2003
122877862
Încredinţată leagănului de copii la presiunea familiei

O adolescentă şi-a revăzut mama din Flămânzi după 16 ani

  • 28 February 2008, 23:00
Un eveniment înduioşător s-a petrecut ieri dimineaţa în oraşul Flămânzi. O adolescentă în vârstă de 16 ani, crescută în Centrul de Plasament din localitatea Pomârla, s-a reîntâlnit, după 16 ani, cu mama sa naturală, cea care, la presiunea familiei, fusese nevoită să o încredinţeze leagănului de copii pentru a-şi spăla, într-un fel, păcatele tinereţii.
De la Georgeta Brânză, referent cu probleme sociale la Primăria Flămânzi am aflat că în urmă cu câteva zile eleva a sunat de la instituţia din Pomârla, solicitând o întâlnire cu mama sa, domiciliată în oraşul Flămânzi, pe care nu o văzuse practic niciodată. Şi aşa se face că după ce lucrurile au fost puse la punct în detaliu, tânăra Georgiana R., îmbujorată de emoţie, a ajuns, ieri dimineaţă, însoţită de asistentul social de la Centrul Pomârla, la Primăria Flămânzi, de unde, împreună cu referentul instituţiei, s-au deplasat la locuinţa mamei sale, Mihaela F., în vârstă de 35 de ani. Întâlnirea a fost extrem de emoţionată mai ales că toată lumea aştepta, cu interes nedisimulat, reacţia mamei, care nu fusese anunţată despre evenimentul care se pregătea.
“Fetiţa a venit cu cinci garoafe roşii, legate cu fundiţă într-un buchet superb, iar noi am intrat în curtea mamei acesteia şi am invitat-o la poartă, spunându-i că avem o surpriză pentru ea. Spre marea noastră bucurie, imediat ce a văzut-o pe adolescenta frumoasă din faţa ei, pe care nu o mai revăzuse de când avea câţiva anişori, Mihaela s-a dus direct la ea, a luat-o în braţe şi a întrebat-o: “Georgiana, ce mai faci?”. Modul în care mama şi fiica s-au îmbrăţişat, s-au privit şi s-au sărutat, ne-a dovedit că reacţia lor a fost spontană şi sinceră”, ni s-a spus.
Odată depăşită prima etapă a întâlnirii, toţi cei prezenţi s-au deplasat la şcoala în care învaţă Ionela, sora vitregă a tinerei, rezultată din mariajul Mihaelei cu actualul ei soţ. Când cele două surori au făcut cunoştinţă şi s-au privit faţă în faţă, a avut loc un alt moment deosebit de sensibil. Se pare că Ionela, elevă în ciclul primar, a rămas interzisă când a auzit cine este fata drăguţă de lângă mama ei, despre aceasta necunoscând decât câteva lucruri, mai mult din auzite. Apoi, cele două surori împreună cu Mihaela au fost lăsate să discute în linişte, în intimitate.
“În final, Georgiana a fost foarte bucuroasă, fiindcă, în locul unei mame pe care şi-o imagina în fel şi chip, a descoperit o femeie tânără şi frumoasă, la fel ca şi ea, care a primit-o cu braţele deschise şi cu care a convenit să ţină de acum înainte legătura. Putem spune că tânăra şi-a văzut în sfârşit visul cu ochii pentru că, după cum ni s-a spus, intrase în ea o dorinţă de cunoaştere a mamei teribilă, mai că nu mai dormea noaptea, nu mai avea stare până la întâlnirea de azi”, ne-a spus, nu mai puţin emoţionată pentru întâlnirea pe care a intermediat-o, Georgeta Brânză. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Răfuială preoţească pe fond politic şi cu profanare de morminte (II)
Comentariul comentariilor (LXII)
(Ioan Rotundu)
Ar trebui să pună mai mult osul la treabă
Prefectul gândeşte periculos de aproape de limita democraţiei
Controlul ministerial se va lăsa cu cazuri pentru Comisia de Disciplină
Bătrânul de 82 de ani din Copălău a redevenit un lup agresiv
Un recidivist ţigan a necinstit şi jefuit o bătrână de 82 de ani
Doar 6 miliarde pentru şcoli din partea Primăriei Botoşani
Conducerea Maternităţii din Botoşani vrea să fie gazdă pentru telefonia mobilă
Oblastia lui Voronin
„Cuvânt şi culoare” la Liceul de Artă
Societatea de termoficare funcţionează în pierdere
Nitriţii şi nitraţii nu pun în pericol starea solului din judeţ
Termica a ieşit bine după controlul ANRSC
Primăvară după gratii
Un cazan ce poate aduce economii însemnate
Crede că taximetriştii sunt oameni extrem de bogaţi
Omul bogat din Poliţie şi „săracii” piraţi auto
Noua Generaţie primeşte la „gioale”
Pune un grup de nuntaşi să împingă un excavator
Un craiovean a inventat tapetul Jugaru
Horoscop
Vorbă cu subînţeles
Felicitare de Ziua femeii din partea societăţii Termica
Program TELE'M Botoşani, vineri, 29 februarie
Vinde cu faţa la soare şi-n loc cu rezonanţă istorică
Prefectul Sorescu pe post de posibil „ţap ispăşitor”
Anunţ important DJT
Felicitare PNL Botoşani
Anunţ giurgiuvean
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog