Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14207
De la 07 Ianuarie 2003
122899856
Industria colectarii debitelor avertizeaza:

Blocajul financiar din economie se generalizează

  • 6 July 2009, 23:00
Agentia de colectare debite Urban si Asociatii, continua analiza, marsand in interiorul blocajului financiar din zona comerciala.
Mai exact , reprezentantii industriei romanesti a colectarii debitelor, atrag atentia asupra faptului ca, blocajul financiar din economia nationala, in care sunt prinse toate firmele romanesti, se generalizeaza. Acutizarea este amplificata de faptul ca, urmeaza perioada vacantelor, cand motorul economiei se reduce, de faptul ca Justitia a intrat de asemenea in vacanta , astfel incat termenele de judecata in procesele dintre creditori si debitori, sunt impinse catre toamna acestui an, insa cu adevarat distructiv actioneaza volumul tot mai mic de lichiditate care circula in economia nationala. Desi nimeni nu recunoaste oficial acest lucru, toti marii jucatori din economia nationala, si specialistii agentiei de colectare debite Urban si Asociatii se refera in primul rand la marile companii straine care domina peisajul economic romanesc, exporta banii catre tarile de origine, in special avand la baza contractele de import a produselor pe care le comercializeaza, ramanand tot mai putina lichiditate in tara noastra.
Acest efect de "sugativa" este cel care la acest moment, face ca blocajul financiar sa devina de necontrolat. Noi, cei care lucram in industria colectarii debitelor, observam faptul ca, de la saptamana la saptamana, ne intra dosare si debitori cu sume din ce in ce mai mari [ Urban si Asociatii a ajuns sa atraga restante in valoare de peste 100 milioane euro lunar ] insa in egala masura, incasarile si recuperarile efectiv scad dramatic, tocmai din cauza lipsei de lichiditati din economia nationala. Ca sa intelegem mai bine fenomenul, trebuie sa ne inchipuim ca masa monetara si lichiditatea din Romania, arata exact ca un pachet de unt pus la soare. Acesta se topeste la caldura, iar firmele se bat sa apuce o bucata de unt; cei care nu reusesc sa faca acest lucru intra in malaxorul insolventei comerciale.
Trebuie spus ca, la acest moment, recuperarea datoriile pe calea Justitiei prin procese sau executari silite este deja exclusa. Adica rezultatele sunt zero, intrucat problema este generata de lipsa de lichiditate. Am ajuns sa vedem de exemplu, lanturi impresionante, de cate 50-60 de firme care au hotarari judecatoresti unele impotriva altora, fara sa le poata valorifica din cauza lipsei banilor. In acest noian in care intreaga tara ajunge in incapacitate de plata, apreciem ca goana dupa lichiditate va deveni cu adevarat impresionanta, iar firmele romanesti vor fi amenintate cu distrugerea.
Profesionistii in colectarea debitelor, cauta solutii disperate, si in spatele unor firme care au de incasat bani de la bugetul de stat [ lucrari executate sau TVA-uri de rambursat ] sunt formate cozi de pana la cateva mii de firme care asteapta la randul lor sa primeasca in lantul trofic economic, sumele de bani care sa le permita sa supravietuiasca.
Paradoxal sau nu, salvarea firmelor romanesti vine din doua surse : angajatii si statul roman. Pentru a putea trece lunile iulie - septembrie 2009 care vor fi ucigatoare, firmele vor trebui sa negocieze cu cele doua mari componente principale care la acest moment pun presiune asupra existentei lor.
Primul element si cel mai important, este cel salarial. Salariatii, sunt cei care daca accepta sa li se plateasca cu intarziere salariile, adica sa crediteze cu munca lor firmele, isi vor putea pastra locul de munca, si de asemenea vor avea speranta ca in toamna , cand in economie se va raspandi fluxul financiar venit de la FMI, vor constata ca au mizat castigator. Al doilea element de negociere este cel cu statul roman, care trebuie sa inteleaga ca este momentul de a incuraja pe cei care platesc la termen restantele catre bugetul de stat, dar, sa evite sa execute silite firmele cu dificultati financiare. Oricum, blocajul financiar este deosebit de mare, si acest lucru se vede cel mai bine din perspectiva industriei colectarii debitelor, conectata la fluxul economiei nationale, care abia isi mai trage suflarea.
Senator Iulian Urban

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Tăticule, fereşte-te de reţeaua de contact”
Pereţii Muzeului Judeţean Botoşani seamănă izbitor cu cei de la MAN
şeful judeţului vrea să transforme Muzeul Judeţean de Istorie în Muzeu de Artă
COMUNICAT – privind raportarea activităţii ITM pe luna iunie 2009
Tăiatul unui copac poate ajunge şi la peste 10.000 lei
80 copaci au fost tăiaţi anul trecut în Parcul Mihai Eminescu şi 200 plantaţi în locîncă 100 copaci sunt pe lista neagră şi vor face cunoştinţă cât de curând cu drujba
Dacă nu te scot din casă poliţiştii, sigur o fac pompierii!
Evaluarea muncii profesorilor se va face după un mod greoi şi birocratic
Medicii de familie cu probleme vor fi înlocuiţi cu alţii tineri
Oferta locurilor de muncă devine tot mai redusă
Ministrul Educaţiei vrea recorectarea lucrărilor de la Bac Botoşani
Îl şterge la fund pe Boc
Poezia poliţiştilor
Două românce în fruntea a două partide politice din Montreal
Persoanele înscrise la loteria vizelor pe anul 2010 pot verifica online dacă au câştigat sau nu
Selecţie pentru bursele de studiu ale Statului român, pentru elevii şi studenţii din afara ţării
Încă o mărturie că Voronin este nebun!
Lecţia de educaţie civică ţinută botoşănenilor de moralistul Marcel Georgescu
cinci ţigări sau un metru cub de apă?
A fost aprobată demolarea Căminului Cultural “Nicolae Bălcescu”
gazda fostului „Bal al ţiganilor”
Războiul dintre băncile străine şi România devine făţiş
Comisia Europeana face jocul băncilor străine
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI, MARTI 7 iulie
Evenimente cu foc!
Taxe eliminate
Durerea unui tei şi lacrimile unor pensionari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog