Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1926
De la 07 Ianuarie 2003
122887575

„Inima verde a Laurianului”

  • 9 April 2009, 23:00
„Inima verde a Laurianului” este un proiect iniţiat de Asociaţia „2010 Europa” Botoşani colaboratori fiind Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, Consiliul Local şi Asociaţia Comitetelor de Părinţi din Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, în vederea amenajării spaţiului verde din zona corpului B a renumitei unităţi de învăţământ.
Proiectul se va derula în perioada aprilie – iulie 2009 şi în cadrul acestuia se vor amenaja 1500 m2 spaţiu verde: se vor planta 90 de puieţi şi arbuşti ornamentali, 1320 m2 de spaţiu verde prin gazonare, se va crea un lot experimental de plante medicinale şi aromatice în vederea folosirii de către elevi, în special în cadrul orelor de biologie.
Proiectul, evaluat la 10328,37 RON, a fost aprobat şi finanţat cu suma de 7328,37 RON de către MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc şi cofinanţat cu suma de 3000 RON de Consiliul Local Botoşani şi Asociaţia „2010 Europa”.
MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc finanţează proiecte de protecţie şi promovare a ariilor naturale şi a spaţiilor verzi publice în 3 ţări europene: România, Ungaria şi Slovacia. Grupul Mol şi Fundaţia pentru Parteneriat a lansat programul „Spaţii verzi” la nivel regional încă din 2005 şi în acest an, în România, au fost aprobate 32 de proiecte în valoare totală de 222230 RON.
Iniţiatorii proiectului au considerat importantă reabilitarea şi amenajarea acestui spaţiu, situat într-o zonă circulată, pentru a reda peisajului urbanistic o zonă de importanţă istorică, pentru a pune în valoare obiectivele arhitecturale din jur dar şi vechea clădire, din1885, în acest an când se împlinesc 150 de ani de existenţă a şcolii. De asemenea, se urmăreşte amenajarea acestui spaţiu prin implicarea elevilor, profesorilor şi comunităţii locale în vederea conştientizării importanţei educaţiei ecologice şi a dezvoltării simţului estetic, valori obligatorii pentru un adevărat cetăţean european. Proiectul este coordonat de profesor Prăjinariu Mihaela.
Prin implementarea acestui proiect, voluntari ai Asociaţiei „2010 Europa”, elevi şi profesori ai Colegiului Naţional „A.T.Laurian”, vin în sprijinul autorităţilor locale, care şi-au propus, în concordanţă cu normele europene, creşterea suprafeţelor de spaţiu verde per cap de locuitor, astfel încât oraşul Botoşani să redevină „Oraşul grădină”. (A.T. Laurian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scriitorul Dumitru Iov şi comandorul Dumitru Berbunschi vor deveni nume de străzi
Grant de 30.000 de euro câştigat pentru un schimb de experienţă în Italia
beneficiari vor fi profesorii din Flămânzi
Comentariul comentariilor LVIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Diversiune nereuşită
Se consideră naşul tuturor telefoanelor
Baia preşedintelui Ţâbuleac
"Încercăm să supravieţuim"
„România plăteşte pentru lipsa unei politici faţă de R. Moldova”
Povestiri de buzunar
Represiune la Chişinău
Mierea – aromată şi sănătoasă!
Ţâbuleac vrea să năşească viitorul vicepreşedinte, ce va lua locul lui Conţac
„Şi într-un caz şi în altul avem nevoie de sprijinul Guvernului”
Mai bine ieşi dacă cerşeşti, decât dacă munceşti!
Ţâbuleac a pus gând rău sporurilor salariale ale angajaţilor DGASPC
Poliţia a prins un hoţ, moşneag de… 74 de ani
Se recrutează tineri pentru şcoala de jandarmi
Românul şi încălzirea bruscă
Al 13-lea salariu este cu ghinion
Lalelele pestriţe l-au băgat în belea
Blocul operator din Spitalul judeţean va fi reabilitat
Leucemia face ravagii printre tinerii botoşăneni
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Inspectorii OJPC vestesc venirea Paştelui… prin controale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog