Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7776
De la 07 Ianuarie 2003
122579715

Instanţa a decis scoaterea de pe rol a dosarului "Mita la PSD"

  • 25 May 2012, 23:00
Judecatoria Sectorului 1 a decis, vineri, ca dosarul finantarilor de campanie sa fie restituit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, pentru refacerea actului de sesizare a instantei, informeaza Mediafax. Decizia nu este definitiva. In dosarul "Mita la PSD", liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae, directorul Viorel Barac, de la InterAgro, si Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR sunt acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.
Instanta a admis cererea patronului InterAragro, Ioan Niculae, de restituire a dosarului, avocatul acestuia motivand ca faptele de care este acuzat clientul sau nu sunt descrise in rechizitoriu.
Decizia poate fi contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la Tribunalul Bucuresti.
Avocatul patronului InterAragro a cerut instantei, la ultimul termen de judecata din 18 mai, restituirea cauzei la DNA, astfel incat din rechizitoriu sa rezulte ce anume a facut Ioan Niculae si cum a realizat falsul in inscrisuri de care este acuzat in acest dosar.
DNA i-a trimis in judecata, in 11 ianuarie, pe liderul PSD Braila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae si pe directorul Viorel Barac, de la InterAgro, precum si pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toti fiind acuzati in legatura cu finantarea partidelor politice.
Rechizitoriul DNA:
In cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC InterAgro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.
Potrivit intelegerii, sumele de bani trebuiau sa fie date indirect, in sensul ca Ioan Niculae urma sa achite plati catre diferiti furnizori de servicii ce aveau legatura cu campania electorala, inclusiv institutii implicate in realizarea de sondaje de opinie publica. In acest fel se disimula destinatia reala a sumelor de bani, ocolindu-se dispozitiile legale referitoare finantarea partidelor politic.
In schimbul banilor oferiti, Ioan Niculae a solicitat ca, in cazul castigarii alegerilor de catre candidatul PSD, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, precum si la nivelul celor doua societati nationale ce aveau ca obiect gestionarea si distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz si SNGN Romgaz SA).
Pe parcursul cercetarilor, procurorii au mai stabilit ca din suma de un milion de euro, s-au platit efectiv 641.730 de lei, aproximativ 150.000 de euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae - InterAgro si SC INSOMAR SRL.
Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale. Contractul propriu-zis si actele aferente (procesul-verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de Viorel Barac si Gheorghe Teodorescu, cu mijlocirea lui Ioan Niculae.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Povestea concepţiei
Comunicat de presă - Modern Calor Botoşani
Ne aşteaptă o confruntare mortală cu Rusia
Petru Bogatu:
Victor Ponta a creat o schema pentru a scăpa useliştii de răspundere penală
Victor Ponta amână după parlamentare relaxarea taxării muncii
Modificările Codului Fiscal mai degrabă încurcă companiile.
Spitalele care au fost închise eronat ar putea fi redeschise
dar cazurile sunt putine
Jaf la… drumul mic!
Ioan Rotundu
Liderii sindicatului Sanitas au întâlnire cu ministrul Cepoi
Protecţia Consumatorului a pus ochii pe legumari
Aglomeraţie la cardurile europene de sănătate
Deplasările în Ucraina şi Polonia, cu riscuri de sănătate
Consilierii judeţeni şi-au spus „adio”
Marcu s-a luat de şefii instituţiilor deconcentrate
Botoşani: Radu Mazăre şi panarama panaramelor sale
Botoşani: Dan Diaconescu i-a învăţat pe botoşăneni să jure fals
La pas pe pietonalul Unirii
Păcăleală USL-istă second hand pentru Botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog