Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11751
De la 07 Ianuarie 2003
122897400

Întâşnirea prefectului cu pensionarii, timp pierdut de ambele părţi

  • 25 January 2013, 23:00
Liderii organizaţiilor de pensionari din diverse domenii l-au avut ca ca partener de discuţii în această dimineaţă pe prefectul judeţului, ocazie cu care au prezentat câteva dintre problemele pe care şi le doresc soluţionate.
Astfel, botoşănenii de vârsta a III-a s-au arătat interesaţi să poată dona 2% din impozitul către stat, în rând cu toate celelalte categorii de contribuabili ce au acest drept.
A fost discutată moralitatea impozitării pensiilor şi a contribuţiilor la asigurările de sănătate din partea pensionarilor ce au contribuit toată viaţa la acest capitol bugetar, dar a fost readusă în atenţie şi problema arhivelor fostelor unităţi industriale botoşănene.
„Oamenii ies la pensie, vin şi întreabă ce să facă. Pensiile sunt mici şi vor să ştie ce pot face pentru a-şi completa sumele conform datelor din arhive. Noi ne judecăm de cinci ani deja şi nu s-a rezolvat nimic până acum.”, a explicat Maria Paraschiv, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice din Botoşani.
Prefectul judeţului s-a arătat, la rândul său, convins de faptul că, deşi este foarte complicată, problema arhivelor ce nu pot fi recuperate şi utilizate, se poate rezolva prin intermediul legii arhivelor.
„Pentru că dumneavoastră solicitaţi acest lucru, vom invita periodic parlamentarii de Botoşani pentru a se întâlni cu dumneavoastră în cadrul Prefecturii. Veţi putea astfel să le transmiteţi direct toate problemele ce ţin de activitatea legislativă.”, a declarat prefectul Costică Macaleţi în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic al Persoanelor Vârstnice.
Totodată, pensionarii s-au arătat interesaţi să facă parte, fie şi în calitate de invitaţi, din consiliile de administraţie ale diverselor instituţii şi societăţi, dată fiind experienţa lor în diverse domenii de activitate.
Una peste alta, întâlnirea a fost una lipsită de conţinut, nefiind luată nicio decizie concretă în afara unor discuţii neconvingătoare de ambele părţi. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Efectul Alzheimer
Gastronomie: Păstrăv aromat la cuptor
Britanicii ar alege să părăsească UE dacă ar fi organizat astăzi un referendum
ÎCCJ: 31 ianuarie, zi de judecată în dosarul lui Dan Voiculescu
achitare sau puşcărie?!
Dosar penal pentru pescuit cu plasă monofilament
Trafricul de ţigări este mai înfloritor ca oricând
Lungu, capo di tuti capi al traficului cu ţigări ăn Penitenciarul Botoşani
Zăpada căzută a provocat mai multe accidente auto
Modernizarea drumului Botoşani – Suceava: parole PSD-iste
Directorii subordonaţi CLM Botoşani vor fi evaluaţi
Botoşani: Deşi neastisfăcător, Ţurcanu laudă bugetul CJ pe anul 2013
USL: Ţurcanu şi Dolineaschi pupat piaţa Independenţei
cu Mihaela Huncă cum rămâne?
Botoşani: Ţurcanu vrea să-i ducă pe ţărani cu zăhărelul
el va trimite în judeţ echipe de activişti care să domolească revolta ţăranilor impozitaţi nemilos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog