Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25321
De la 07 Ianuarie 2003
122885388
Întoarcerea lamei de plânsul lumii

Românul şi bântuitul

  • 9 March 2009, 23:00
Desprinsă parcă din filmele horror, viaţa românului merge totuşi înainte. Aşa cum merge. Mari primejdii o învăluie, una dintre ele fiind identificată în grupajul de numere 666, de care urmează să depindă paşaportul persoanelor române, în drumul lor spre destinaţii europene şi mondiale, niciodată înfrânat. Reprezentanţii Bisericii au păreri contradictorii în această privinţă, nu toţi înfierând relaţia cu - fiara, cu satan. Cert este, ceva necurat există şi în acest act care se vrea pornit.

Nerăsuflând uşurat decât un pic, datorită evitării unei noi ediţii de gripă aviară, românul a dat şi dă piept cu criza mondială, care-l atinge şi la burtă, şi în multe altele. Este o realitate în stil horror, dar care bate filmul. În comunism, pentru a-şi procura o Dacie autohtonă şi a-şi face Libret CEC de 5000 lei, în vederea unui câştig la tragerea la sorţi, românul se dedica exclusiv consumului de iaurt şi corn, un fel de lapte şi corn din zilele noastre.

Numai că erau ecologice şi cel mai ieftin meniu - pe când azi...covrigul nu exită şi iaurtul este la preţul aurului! Amestecul lapte-făinoase se dovedea binevenit, nepereclitând dezvoltarea organismului şi capacitatea de muncă a claselor sociale.

Astăzi, criza loveşte în forţă şi mulţi români o consideră bună doar din punct de vedere al efectului ei întru combaterea obezităţii de care este atins un importanat segment al naţiunii. Noroc şi cu Postul Paştelui, luat şi ca remediu, mai stopând din serviciile medicale ale Statului.Bântuit de criză, românul încearcă metode proprii de ieşire din ea, dând-o pe valorificarea florei noastre spontane, bogată în urzici, leurdă, lobodă, ştevie şi, acuş-acuş, în delicioşii şi tradiţionalii bureţi. Numai că, după toate aceste bunătăţi Dumnezeieşti este nevoie şi să te apleci. Ori, nu la toate vârstele obţii şi randamentul dorit. Cum românul este bântuit şi de goana acerbă după medicamente, preferă să îngroaşe cozile la farmacii, ele prezentând un risc minim şi mari satisfacţii la procurare. Greu se mai schimbă vechile mentalităţi! Criza-horror învăluie societatea românească, obligând-o să comită pasul înapoi din drumul luminos al edificării capitalismului, obligând-o să nu ţină cont de minunatele promisiuni electorale de la alegeri, care, cu siguranţă, dacă ar fi fost să prindă viaţă, ar fi propulsat românimea în al nouălea cer, visul oricărui iubitor de înălţimi şi nu numai. Nici pentru oamenii de afaceri români nu va fi uşor, fiind scontate acţiunile lor de încheiere cu viaţa şi, odată cu ea, cu marile şi micile afaceri, mai mult sau mai puţin oneroase.

Bântuit de criză, ca aceasta, mondială, românul trece peste crizele de zi cu zi, cele de ficat, de rinichi, stomac, bătrâneţe, lăsându-le să se desfăşoare în legea lor, concentrându-se asupra ştirilor privitoare la criza cea mare de care are parte şi din care scapă cine poate. (Ionel NBEJENARU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ce stă la baza supărării deputatului Buhăianu pe guvernarea liberală
Presiune intensă asupra punctelor vamale
„Boala administraţiilor locale PDL nu se tratează decât cu foarte mulţi bani”
Criza a rărit călătorii!
Bolnav fugit din spital, salvat de către poliţiştii botoşăneni
La FMI dupa bani
Noaptea la veverite
Paste cu ciuperci
Taxaţi pentru neplata concediilor medicale
Start pentru înscrierile la liceele militare
Formula de calcul a consumul de gaz, motiv de anchetă parlamentară
Concedierile în lanţ şi oferte de muncă puţine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog