Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15464
De la 07 Ianuarie 2003
122901113

Ioan Oltean nu crede în Mişcarea Populară

  • 2 March 2012, 23:00
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa ca "nu a crezut si nu crede ca Miscarea Populara ar putea fi o constructie politica oportuna pentru alegerile din acest an". Oltean sustine ca partidul ar trebui sa se prezinte in fata electoratului cu actuala denumire, sigla si culoare. Proiectul Miscarii Populare a demarat in septembrie 2011 si reluat la inceputul anului de catre conducerea PDL.
"Personal, n-am crezut si nu cred in Miscarea Populara ca o constructie politica pentru alegerile din anul 2012. Probabil ca in sedinta noastra de duminica (a Colegiului Director National al PDL - n.r.) vom pune capat, intr-un fel sau altul, acestui proiect politic care a iesit in mass media si in opinia publica fara ca PDL sa aiba o constructie proprie definitiva in aceasta privinta.
Eu cred ca PDL trebuie sa se prezinte la alegerile din 2012 cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, culoarea pe care o are, pentru ca nu am facut absolut nimic care sa ne determine in momentul acesta sa avem retineri fata de insemnele PDL. Fara inimioare, fara plamani, altii decat cei pe care ii avem de atatia ani", a declarat Oltean, citat de agentia Agerpres.
Secretarul general al PDL considera ca proiectul Miscari Populare nu se impune nici pentru alegerile locale, nici pentru alegerile parlamentare. "Eu nu cred ca, daca rezultatele la alegerile locale nu vor fi pe masura asteptarilor noastre, cauza ar fi faptul ca partidul nu a realizat o miscare populara.
Nu cred ca Miscarea Populara, in opinia mea, ar fi aducatoare de imagine noua si de procente substantiale PDL. Nu este nici timp, nici momentul, nici motivatia adecvata in acest moment. In opinia mea, orice fel de incercare de a gasi o alta denumire, o alta culoare va putea fi subiect de discutie pentru Opozitie, care ar interpreta-o intr-un mod totalmente neadecvat si in neconcordanta cu motivatia ce de fapt ar fi stat la baza unei asemenea constructii politice", a explicat liderul PDL. In urma cu doua saptamani, conducerea PDL a reluat proiectul Miscarii Populare si au demarat intalniri cu PNTCD si PER. In cadrul negocierilor ecologistii la fel ca PNTCD si-au exprimat dorinta de a intra in proiectul Miscarea Populara.
In septembrie 2011, proiectul Miscarii Populare a fost promovat de presedintele Traian Basescu care a declarat public la TVR 1, ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. Seful statului a mentionat ca el a rugat-o pe fiica sa sa inregistreze la OSIM aceasta denumire.
"Acest proiect poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la OSIM. Preventiv, trebuie sa gandesti politic. Este posibil sa se creeze o alianta", a spus Basescu. (21 septembrie)
Ideea a fost preluata si promovata public de fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu. La aceea data, liderii PDL au facut numeroase declaratii despre coagularea unei forte de centru dreapta. De asemenea, denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata la OSIM de Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui cu cateva zile inaintea iesirii lui Traian Basecu public, mai exact pe 13 septembrie.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Accident ardelenesc
La plimbare cu un Volkswagen „expirat”
Cum va arde gazul românesc monopolul rusesc
SUA: Ceremonie organizată în memoria poliţistului român ucis în statul Washington
Anul 2012 începe bine economic
cifra de afaceri in comerţ a crescut în ianuarie cu 10,2%, iar numărul turiştilor cu 16%
Ion Iliescu va fi sărbătorit sâmbătă la Ateneul român
la împlinirea vârstei de 82 de ani
Consiliul European cere reducerea taxării muncii
Felicitare Primăria Manoleasa
Falicitare Primăria Mihălăşeni
Felicitare Primăria Albeşti
Felicitare Primăria Corni
Felicitare Primăria Truşeşti
Felicitare societatea CONREC SA Botoşani
Felicitare societatea Nova Apaserv Botoşani
Felicitare Primăria Botoşani
Felicitare Primăria Roma
Felicitare Consiliul Judeţean Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare DGFP Botoşani
Gaiţele hodorogite trebuie să plece
Botoşani: Ministrul Gabriel Berca vrea alegeri curate
şefii de poliţie care fac înţelegeri cu iz penal cu primarii de comună vor fi aspru pedepsiţi
Consilierii judeţeni umiliţi de ministrul Gabriel Berca
Botoşani: Ministrul Berca vrea ca uniforma poliţistului să fie respectată
Marcu şi Ţurcanu, doi chiulangii de lux
Târgul liceelor, mai bogat ca anul trecut
Se apropie data finalizării dosarelor privind echivalarea cu titlul de profesor
Subvenţii pentru angajare de şomeri în prag de pensionare
Pot deveni asiguraţi la sănătate cu bani mai puţini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog