Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12206
De la 07 Ianuarie 2003
122872273

Iohannis: Summit-ul NATO de la Bruxelles reprezintă o nouă etapă de adaptare a alianței în fața amenințărilor de securitate.

  • Flancul estic trebuie susținut
  • 18 April 2018, 23:00
Președintele Klaus Iohannis a spus că summit-ul NATO care se va desfășura în iulie, la Bruxelles, reprezintă o nouă etapă în procesul de adaptare a alianței la actualele amenințări de securitate. Șeful statului a insistat asupra prezenței eficiente aliate în flancul estic, de la Marea Baltică, la Marea Neagră, și a amintit, din nou, că România și-a respectat angajamentul de alocare a 2% din PIB pentru armată.
”Summitul NATO de la Bruxelles, din acest an, va marca o nouă etapă în procesul de adaptare a Alianței la provocările și amenințările actuale de securitate. (...) În continuare, va trebui să susținem ca prezența aliată pe întregul Flanc Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, să fie unitară, coerentă și eficientă, pentru a servi scopului de consolidare a posturii de descurajare și apărare a NATO”, a declarat șeful statului, miercuri, la Parlament, în deschiderea summit-ului parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).
Iohannis a mai declarat că România susține ferm inițiativele aliate care ajută la realizarea acestui deziderat.
”În completarea acestor eforturi, partenerii Alianței, de la Est și Sud, trebuie să beneficieze, în continuare, de atenția și sprijinul NATO pentru consolidarea rezilienței lor. În același timp, susținem inițiativele destinate gestionării amenințărilor din vecinătatea sudică a spațiului euro-atlantic, inclusiv prin creșterea rolului NATO în combaterea terorismului”, a mai afirmat șeful statului. El a adăugat că are încredere că, la Summitul NATO din acest an, va fi reafirmată, prin acțiuni și decizii concrete, unitatea și solidaritatea Aliaților, precum și valoarea unei relații transatlantice solide.
Primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9) începe miercuri, la Palatul Parlamentului fiind aşteptaţi preşedintele Klaus Iohannis preşedinţii Parlamentelor statelor membre ale Formatului Bucureşti, precum şi preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Paolo Ali, Matti Saarelainen, director al Centrului European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride, TomᚠValášek, directorul Carnegie Europe şi alţi oficiali de rang înalt din rândul NATO şi al statelor aliate Summit Parlamentar al Formatului București (B9)
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nechibzuinţă feminină
Horoscopul zilei de 19.04.2018
Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail
DNA cere președintelui încuviințarea urmăririi penale față de Sebastian Vlădescu pentru luare de mită.
Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Comisia Iordache începe joi modificările la Codul penal și de procedură penală, cu noi proiecte.
Varianta susținută de PSD - fără prag la abuzul în serviciu
Senatul a aprobat Legea privind înființarea unui fond mamut de investiții de 1,85 miliarde lei
Cum propune PSD să modifice Codul penal și de procedură penală:
neglijența în serviciu este eliminată; condițiile de liberare condiționată, relaxate/ Comunicările publice din cursul unei urmăriri penale sunt interzise Eliberarea condiționată, relaxată drastic: Un deținut ar putea ieși din pușcărie dacă a executat jumătate din pedeapsă (proiect)
Dorohoieni revoltaţi pe abuzurile vicelui CJ Dorin Birta
Ioan Rotundu
Se pregătește cea mai ambițioasă reformă a impozitării profiturilor în UE
cu impact pentru companii și bugetele naționale
În războiul oierilor Nechifor – Ionescu a intrat şi un pastor adventist
Ioan Rotundu
Proiectul de Cod penal modifică și prevederile privind mărturia mincinoasă.
Tăriceanu, printre beneficiari
Cum îl ajută modificarea Codului Penal pe Liviu Dragnea:
Șeful PSD ar putea beneficia de o nouă cale de atac la sentința definitivă din dosarul Referendumul
Conversațiile interceptate care nu privesc fapta nu pot fi folosite;
Datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv/ Procurorul informează în cel mult 10 zile de la încetarea mandatului de supraveghere tehnica pe cel vizat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog