Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3770
De la 07 Ianuarie 2003
122575709
Ion Iliescu:

Pe vremea mea nota 10 nu se dădea la oricine

  • era chiar teoria că nota asta aparţine lui Dumnezeu
  • 4 July 2011, 23:00
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, referindu-se la gradul scazut de promovabilitate la examenul de bacalaureat din acest an, ca rezultatele necesita o analiza mai serioasa si mai profunda.
"Pe vremea mea nota 10 nu se dadea la oricine, era chiar teoria unora ca 10 inseamna perfectiune, asta apartine lui Dumnezeu, 9 e nota la nivel de profesor, deci care elev ajunge la nivelul unui profesor. Nota 8 era o nota de varf pentru un elev. Asa incat mediile noastre, chiar ale sefilor de promotii, fata de mediile unora de astazi care merg in jur de 10, 9 si nu stiu cat nu cred ca reprezinta pe plan calitativ o crestere fata de potentialul nostru", a afirmat Ion Iliescu, inainte de sedinta Biroului Permanent National al PSD, relateaza Agerpres.
Liderul de onoare al PSD a explicat ca el apartine unei generatii in care liceenii, absolventii de liceu erau probabil de 10% dintr-o generatie. "Acum acopera foarte mult. Deci asta a dus la diluare (...) acum lucrurile se raporteaza la o masa mult mai mare de tineri care acopera cred ca peste 80% dintr-o generatie.
Deci lucrurile cred ca trebuie raportate si la aceasta crestere cantitativa a oamenilor", a afirmat Ion Iliescu. Liderul de onoare al PSD a adaugat exista posibilitatea ca acum sa fie in discutie si anumite 'defectiuni in conceptul despre bacalaureat, ce anume este examenul de bacalaureat'.
"Nu este o proba de concurs. Se finalizeaza un ciclu de pregatire. Deci, probabil, ca sunt defectiuni si in maniera in care a fost conceput si dirijat bacalaureatul. Pe vremea mea, spre exemplu, nu exista bacalaureat la nivel national, comisia de bacalaureat era a liceului, condusa de directorul liceului si profesorii pe discipline si treceam prin toate disciplinele in fata acestei comisii unice a liceului. Ei concepeau si tema si intrebarile si la oral si la scris", a povestit Ion Iliescu.
In ceea ce priveste desfasurarea cursurilor din acea vreme, Iliescu a amintit ca elevii erau intr-o competitie foarte serioasa si ca preocuparile intelectuale la nivelul liceului pe care l-a terminat, Liceul 'Sfantul Sava', erau foarte solide.
"Noi faceam dezbateri, ca elevi de liceu, pe teme foarte serioase. Am avut odata o dezbatere despre capitalul lui Marx (...) sau pe teme de genetica, erau la ordinea zilei asemenea chestiuni. Transformasem orele de dirigentie in dezbateri generice si cu confruntari. Erau o generatie foarte activa", a mai spus Iliescu.
Din cei 90.795 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat 2011, 65 au reusit perfomanta de a lua nota 10 la toate disciplinele.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răsplata socrului
Rata de promovabilitate la Bacalaureat defalcată pe judeţe
Turcia, confruntată cu riscul unui deficit de cont curent imens
Averea uriaşă adunată de fostul Comisar Şef al Gărzii Financiare Bucureşti
Ratko Mladici, evacuat din sala de judecată de la Haga
Noi întreruperi la furnizarea apei curente
Succese ale elevilor botoşăneni la Gura Humorului
Moftul directorului Dreţcanu costă bani publici
dar şi oameni purtaţi aiurea pe drumuri
Vlăstarele ofilite ale democraţiei
Ioan Rotundu
Urmând logica prefectului Roman
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
PSD-iştii botoşăneni se ascund după deget
Comasarea terenurilor ar scoate agricultura din inerţie
Ancheta privind dispariţia materialele de construcţii de la Dorohoi este aproape de final
Zeci de dorohoieni au luat cu asalt biroul prefectului
Elena Câşlaru, singura botoşăneană cu zece la Bac
IŞJ Botoşani va analiza şi evaluările elevilor de gimnaziu
Banii pentru tratament în străinătate vor fi obţinuţi mai uşor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog