Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15169
De la 07 Ianuarie 2003
122875236

Ionut Damian, a fost schimbat din func’ie

  • el urma să opereze sistemul naţional de plată online a taxelor
  • 6 January 2011, 23:00
Ionut Damian, presedintele Centrului National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), centrul care urmeaza sa opereze sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP) a fost inlocuit din functie joi cu Marian Ion, a confirmat pentru HotNews.ro chiar Ionut Damian.
Anterior, surse din piata declarasera pentru HotNews.ro ca acesta a fost schimbat in urma episodului de miercuri din sedinta de Guvern cand presedintele Basescu l-a amenintat in gluma pe ministrul Comunicatiilor ca ii va lua cardul de credit daca informatizarea sistemului national de plata online a taxelor nu este finalizata in martie. Damian a mai spus ca plecarea sa de la sefia CNMSI nu are nici o legatura cu SNEP si ca a fost o decizie bilaterala.
"Am fost eliberat din functie, iar in locul meu a fost pus Marian Ion. Plecarea mea de la sefia CNMSI nu are nici o legatura cu Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP). A fost o decizie bilaterala, care nu s-a bazat pe o problema de performanta sau competenta. Consider ca am terminat ce mi-am propus si ce aveam de facut. Voi continua sa fiu consilier in cadrul MCSI si mi-am luat angajamentul in fata ministrului ca voi sprijini structura si echipa pentru a finaliza toate proiectele in curs, inclusiv lansarea in productie a SNEP. Voi continua sa sprijin planurile legate de supercomputing, pentru scaderea costurilor de infrastructura tehnica si implementarea directiei strategice europene de e-guvernare prin tehnologiile cloud-computing", a precizat Ionut Damian.
Anterior surse apropiate ministerului Comunicatiilor au declarat pentru HotNews.ro ca acesta a fost inlocuit joi din functie cu Marian Ion, unul din consilierii ministrului Vreme, in urma unui episod petrecut cu o zi in urma in sedinta de Guvern. Mai precis, presedintele Basescu i-a spus ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, ca asteapta de la el ca informatizarea sistemului de plata a taxelor si impozitelor sa fie finalizata in martie, iar aceasta sa nu reprezinte o conditie impusa de FMI. Basescu l-a amenintat in gluma ca in caz contrar ii va lua cardul de credit.
Sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor (SNEP) nu poate fi accesat in prezent de catre cetateni, chiar daca Ministerul Comunicatiilor a anuntat in doua randuri in 2010 ca acesta este implementat si functional in totalitate si ca va fi operational 100% incepand cu luna ianuarie 2011.
Sistemul ar urma sa fie operat de catre Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI).
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei: Atentat la Băse
Va supravieţui Republica Moldova până în 2012?
Mihai Ghimpu: ”Alianță avem, dar dreptate – mai vedem”
Un om al străzii a devenit cel mai dorit prezentator din SUA
O noua mişcare politică în România: vis sau prostie?
Dumnezeu s-a aflat in spatele Big Bang
Universul n-a apărut din întâmplare
Deputatul PNL Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals şi uz de fals
Bancul zilei: Cocoşul… din casă
Distrugeţi relaţia cu China
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog