Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Marţi: 11 Noiembrie 2014

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6474 lei
1 USD = 3.8065 lei


Număr accesări
Astăzi:
2860
De la 07 Ianuarie 2003
60200722

Jumări de porc

Ingrediente: grăsime de porc crudă, cu sau fără şorici (preferabil cu nişte cărniţă), sare, apă, boia de ardei dulce şi piper negru măcinat.
Preparare: Grăsimea de porc se taie din cuţit în cuburi cu latura de aproximativ 4 centimetri. Puneţi grăsimea la foc într-un vas în care adăugaţi 1-2 căni de apă, în funcţie de cât de întins este vasul. Apa previne doar lipirea iniţială a grăsimii şi se va evapora pe parcurs.
În funcţie de intenţia dumneavoastră, cuburile se pot tăia mai mari sau mai mici. Dacă vă interesează în special să obţineţi cât mai multă untură, tăiaţi cuburile mai mici. Jumările vor fi însă mai uscate. Adăugaţi 2 linguri de sare.
Fierbeţi/frigeţi la foc mic aproximativ 1 oră, până când jumările sunt rumenite şi plutesc în untura rezultată. Scoateţi cu spumiera jumările din untură şi transferaţi-le într-o strecurătoare aşezată deasupra unui vas. Presaţi pentru a extrage restul de grăsime.
Scoateţi jumările într-un vas şi presăraţi-le cu sare şi, după gust, cu boia de ardei dulce. Le va da o culoare frumoasă şi un gust mai interesant. Strecuraţi untura şi după ce s-a răcorit turnaţi-o în borcane sau în oale de lut bine spălate (fără detergent) şi uscate.
Jumările de porc se consumă ca atare, pe platourile de aperitive de iarnă, alături de cârnaţi (prospeţi sau prăjiţi), caltaboşi, tobă, brânză de burduf sau telemea, etc. sau se pot folosi la reteta de pogăcele.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Bancul zilei: Curiozităţi medicale
Horoscopul zilei
ACL Botoşani: Comunicat de presă
Dependenta de cresterea economiei germane reprezinta o vulnerabilitate a Zonei Euro
Ion Tiriac, despre Simona Halep: "Are foarte mult spatiu de progresat"
Inca o tradare in PNL: Deputatul liberal Dan Bordeianu s-a inscris in PSD si il sustine pe Victor Ponta
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Sefa DNA cere ridicarea imunitatii fostului ministru Cristian David, pentru a incepe urmarirea penala
Asta nu ne puteti fura
Impozitul pe „păsărică”
Ioan Rotundu
Biserica ă-şi asume dezastrul care va urma
Ioan Rotundu
Comunicat de presă Raluca Turcan ACL
Campanie pentru Ponta pe bani publici. Noul intrat în horă: Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.
Gaini cu biletele la gat pe care scrie "Eu sunt Iohannis" si "Mi-e frica de dezbatere", aruncat in curtea sediului ACL din Bucuresti
Botoşani: De ce perchiziţionează primăriile procurorii DNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!