Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11813
De la 07 Ianuarie 2003
122871880

Jurnaliştii din România nu îşi doresc cu adevărat schimbarea în politică

  • 26 October 2008, 23:00
Eu citesc pe zi cate 20 de ziare; asa sunt eu obisnuit de ani de zile, sa citesc zilnic tot ce se scrie in presa romaneasca.
Vad cum jurnalistii pun la zid actuala clasa politica, corupta, mincinoasa, discut cu acesti oameni de presa, si toti la unison spun ca s-au saturat ca in Parlamentul Romaniei sa ajunga mereu aceeiasi comunisti, spagari, sau indivizi pusi pe capatuiala.
Insa , ce fac acesti jurnalisti, care sunt in marea lor majoritate oameni de exceptie si profesionisti adevarati?
In primul rand, se intrec in a scrie materiale in care, le spun romanilor sa nu mearga la vot pentru ca nu au cu cine vota; Fals din pacate ! Cati dintre acesti jurnalisti s-au uitat in listele de candidati cu atentie ? Sunt foarte multi oameni noi, care nu au facut politica, care nu au furat , care nu au trait pana acum din banul public ; PDL , propune de exemplu il Ilfov, asemenea oameni, care trebuie sa se lupte cu generali, ministri sau prim-ministri care au distrus aceasta tara, ori cu oameni de fotbal propusi de PNL sau PSD. Problema este ca, noi, candidatii care vrem sa aducem schimbarea in politica romaneasca, cei care vrem sa scapam odata pentru totdeauna de cei care si-au facut de cap in Romania in ultimii 20 de ani, noi cei care venim din realitatea romaneasca, SUNTEM IGNORATI, suntem marginalizati si mai ales, suntem IGNORATI si lasati fara nici un fel de sustinere.
Deschid ziarele si ce vad ? aceleasi mutre ale celor de care jurnalistii spun ca vor sa scape fac centrul atentiei, in vreme ce , noi, tinerii care vrem schimbarea, suntem catalogati drept "candidati de paie" , indivizi " fara sanse" si suntem chiar ridiculizati cand ni se spune ca suntem parte a unui "blat national" ! Stiti ce faceti aruncand cu asemenea cuvinte in noi d-lor jurnalisti ? ne taiati orice sansa de a putea , sa convingem electoratul ca merita, sa incerce schimbarea si primenirea clasei politice. Nu ne dati nici o sansa, si-i convingeti pe oameni, ca mai bine vor sta acasa decat sa aiba incredere in noi!
D-lor jurnalisti, eu , Urban Iulian, vreau sa lupt cu aceste relicve si sa le arunc la cosul de gunoi al istoriei ; in Ilfov eu nu chiar vreau sa castig alegerile pentru a-i lasa acasa , pentru a-i readuce in lumea reala pe cei din tagma Tariceanu-Petrache-Muresan-Iordanescu-Peia, mai ales pentru ca, eu gandesc din perspectiva mea de alegator si, sub nici o forma nu vreau ca viitorul meu, al familiei mele, sa fie nenorocit inca 4 ani de zile de indivizi care au demonstrat ca nu au nimic comun cu aceasta natie ! Daca voi jurnalistii care strigati din toti ranunchii ca v-ati saturat, nu ne veti da nici o sansa, nu ne veti ajuta si sprijini in demersurile noastre, si mai ales, daca veti continua sa , scuzati expresia, sabota munca noastra [ pentru ca este greu sa transmitem mesajul nostru de schimbare unor romani intoxicati de mutrele si "faptele" celor care au condus tara spre dezastru moral, economic si social ] , atunci nu aveti dreptul sa mai cereti cititorilor vostri sa fie convinsi ca vreti schimbarea.
In Ilfov, eu, Urban Iulian si Sorin Minea , avem o lupta fantastica cu PNL si PSD, care si-au dat mana intr-un tandem al exponentilor celor care fac parte fie dintr-o zona a istoriei pe care o credeam apusa in decembrie 1989, fie din gasca celor care au distrus tara; Daca confruntarea ar fi fost intre Urban /Minea si persoanele Tariceanu, Petrache sau Muresan, nu aveam emotii sa-i invingem. Insa, lupta este grea pentru ca, PNL foloseste asa cum am tot aratat, resursele financiare ale tarii, in interesul personal al campaniei electorale. Au amplasat zeci de panouri electorale care costa 4000 de euro bucata, au folosit Posta Romana pe gratis ca sa distribuie plicuri electorale, au folosit masinile Electrica sa isi lipeasca afisele electorale. Daca presa si mass-media nu ne va sprijini, si nu ne vor ajuta sa le aratam oamenilor ca noi vrem schimbarea , atunci nu vom avea nici o sansa. Insa atunci nici nu trebuie sa ne mai lamentam prin ziare, ca asa-zisi grei ai politicii romanesti [ grei ai fraudelor si jafului ] au contracandidati de paie sau care coc un blat electoral.
Au trecut 20 de ani de la ziua in care, impreuna cu tatal meu [aveam 14 ani ] am iesit in strada, am mers in Piata Revolutiei strigand impotriva lui Ceausescu ! Cand m-am intalnit la Buftea sambata 25/10/2008 cu candidatul PSD la Senat, colega acestuia, i-a spus " ia uitati d-le Muresan, dansul este dl. Urban cel care a spus ca ati fost comunist". Da, asa este i-am reiterat d-lui Muresan, ca acesta este adevarul, iar dansul a spus " da asa este am fost comunist si utecist!" , iar eu i-am replicat " la cat rau au facut comunistii dvs. acestei tari si familiei mele, nu pot sa consider decat ca, nu aveti ce sa mai cautati in Parlamentul acestei tari; ea are dreptul sa fie libera, are dreptul sa scape de cei care au considerat-o fief personal, iar oamenii au dreptul sa fie condusi de persoane care , vor si trebuie sa faca legi in favoarea oamenilor, si nu pentru interese personale". Acum in 2008, avem sansa schimbarii, astfel incat sper ca jurnalistii sa inteleaga ca, mai ales tinerii pe care acum nu dau doi bani, si considera ca sunt de paie sau simpli figuranti in aceasta campanie electorala, MERITA O SANSA ! si trebuie sprijiniti.
Va dati seama d-lor jurnalisti ca, pana la urma gandim la fel ? ca vrem sa scapam de comunisti, hoti, spagari si mincinosi ? Ce ar fi sa nu mai scrieti nimic de vesnicii candidati pusi pe capatuiala, lucru demonstrat in mandatele sau functiile publice ocupate pana acum ? ce ar fi daca ati scrie mai mult despre tineri ? daca i-ati incuraja in lupta lor impotriva acestor brontozauri din politica romaneasca ? Asta daca real doriti schimbarea ....!
Sa aveti noroc la scris si noi ca popor, sa avem noroc la 30 nov. 2008 si sa iesim la vot, punand stampila pe NOU, pe schimbare ! AJUNGE CAT NE-AU FURAT SI MINTIT!
Eu sper ca in Ilfov, sa conving oamenii sa voteze schimbarea; si deja ilfovenii arata ca s-au saturat de PNL si PSD, de prim-ministri, de secretari de stat sau generali ; gata , este timpul pentru cei care vor sa faca legi bune, inspirate din viata reala , si care sa ofere protectie reala pentru romani ! Sa vedem daca si presa, ne va sprijini....eu inca sper!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXV)
(Ioan Rotundu)
Conţac spune pilde, Dănuţă le desluşeşte
(Cârcotaşul)
Forţele malefice l-au dominat şi de această dată
Ioan Rotundu
Stop violentei în şcoli: elev ucis în bătaie de un coleg
Bancpost s-a declarat învinsă de consumatori şi a ANULAT majorările de comisioane
O mică eroare de exprimare
Horoscop
PSD-ul îşi instruieşte armata de activişti pentru a prelua puterea
Se consideră un candidat redutabil
Maradonel din PDL
Mulţime de politicieni pe metru pătrat la inaugurarea Sălii Polivalente
Oprişanu bravează pe seama mamei
Acuzat că încasează bani publici fără să-şi facă treaba
Politicienii botoşăneni, în frunte cu şeful judeţului, i-au uscat în bătaie pe ziarişti
Gata cu furturile în spitale!
Incendiu la Spitalul Judeţean Botoşani
Oprişanu susţine ca spitalele cu bani la teşcherea să poată accesa împrumuturi bancare
O bătrână din Botoşani a ars de vie
Doliu la PD-L Botoşani
Ostafie dă târcoale PD-L-ului
Oprişanu vrea să igienizeze oraşul de „mizeriile” electorale
Lupte viscerale pentru putere la "Eminescu"
Amenzi şcolare
Foi de dafin cu viermi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog