Kafta este de fapt un preparat libanez, respectiv carnea tocată preparată cu ceapă călită şi diverse condimente.
Pentru kafta cu cartofi avem nevoie de: 1 kg de cartofi, 1 kg de carne tocată, o ceapă mare, câteva roşii, condimente specifice arăbeşti (nucşoară, 4 epices, sare, piper etc), un bol de sos de roşii, un bol de apă, pătrunjel verde, 100 ml de ulei.
Să trecem la treabă: fierbem cartofii în coajă, în apa cu sare, îi curăţăm, îi tăiem rondele. Într-o tavă sau o cratiţă, punem ulei cât să îi acopere funduleţul şi o tapetăm cu feliile de cartof. Preparăm carnea: tocăm ceapa mărunt, mărunt, cel mai mărunt şi o călim în ulei. Când se sticleşte, punem şi carnea şi le călim împreună. Puteţi pune şi puţină apă, dar în general carnea vă lasă apă suficientă. Condimentăm bine carnea, punem şi pătrunjelul verde tocat mărunt.
Carnea astfel preparată se pune în tavă, peste cartofi. Urmează să amestecăm sosul de roşii cu apa şi să îl turnăm peste carne, apoi să acoperim carnea cu felii de roşii.
Kafta se dă apoi la cuptor, 30-40 de minute, până când roşiile sunt moi. Se serveşte caldă şi se savurează din plin! Merită încercată reţeta asta, vă promit eu.
Poftă bună!